[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
ai grija cum tai, nu toate odata, 1-2 la diferenta de 2 zile. la final eu am lasat 1 frunza pana a inceput cele noi sa iasa. dupa prima frunza noua , am taiat si ultima liana de pe sus. a continuat un frumos ornament pe substrat

am uitat sa zic, scuze,,,
daca ai placerea sa le mai lasi , si nu iti face umbra... poate ai norocul sa -ti infloreasca o floricica.
Eu nu am putut sa-mi permit asa ceva, ca luam soarele la copii
am si eu co2 in 2 acvarii de la o butelie de 2 l.
*un separator cu reglaje-de la furtunele de oxigen , mi-am divizat co2-ul in 2 acvarii. un furtun se duce in reactor si altul in difuzor. cred ca merge si ceva mai mare, dar co2-ul sa fie in continuu, si presiunea sa ramana aceeasi.
am avut si eu alga aia, care este in poza.
la mine s-a dezvoltat cand aveam substratul imbacsit de mizerie si nu sifonam. pe langa toate astea mai aveam si 3 coridorasi maturi , cand incepeau sa scurme , era tot timpul o mizerie in acvariu, filtrul nu facea fata, asemenea mizerii. tot timpul aveam apa cu impuritati
salut si bine ai venit.
pentru o zona ca a ta, acvariul tau arata foarte bine, sunt alte persoane care locuiesc in zone, unde acvaristica este mai avansata,si acvariile lor lasa de dorit, asta mai ales ca nu vor sa se informeze sau poate nu accepta sfaturile altora.
In legatura cu pleco ala al tau, ai de gand sa il lasi pana la maturitate?
oricum in condiitile tale nu va ajunge in captivitate la marimea lui naturala , dar din cate stiu creste si asa destul de marisor
salut, stiu la ce te refereai, eu in postul anterior, ti-am prezentat o situatie care am avuto eu cu cladophora Aglae si cum am eliminat alga.
ai Foarte mare grija la PPS, eu mi-am ajutat algele enorm sa creasca cu el, dupa cum spun si batranii , MARE atentie la NPK, daca nu esti sigur ca stii ce faci dozeaza cu taraita. uite, eu bag 3 mll la 2 zile intr-un acvariu de 180 l...
e foarte grava situatia la tine, te inteleg, stiu cum e..... si mie imi facea parul alb in cap algele... eu am reusit sa le termin (cladophora aglae) cu h2o2 in 4 tratamente (nu ca 2 nu ar fi ajuns, dar am vrut sa fiu sigur) lumina la mine nu m-a ajutat sa combat algele prin black-out.... (drept este ca am incercat de maxim 2 ori , cand algele o duceau cel mai bine, poate daca tineam circa 5 zile [doar 1 ora de lumina],poate mai sccadea)
sunt multe teorii , care te-ar putea ajuta sa faci o ciclare fara pesti. Nu ai decat sa incerci Vei avea nevoie sa faci o trecere totusi, de la un acvariu fara pesti la unu cu pesti, de asta e bine sa introduci 1-2 pesti rezistenti dupa 2 saptamani, iar daca totul decurge normal, mai bagi 2 pesti urmatoarea saptamana, citeste asta , te-ar ajuta foarte mult
beta nu-si are locul, eu zic sa tii ori 2 scalarii cu plante, ori carasii fara plante
atunci se explica de ce erau agresive. trebuie sa depuna
poate l-a alungat putin, sa-si faca teritoriu, dar nu vad eu o zebra sa dee jos un caras. la mine ebrele erau chinuite de neoni ciudat totusi ce se intampla la tine
am uitat sa zic, daca simti ceva probleme ca e prea mare presiunea in cat sa existe riscul sa explodeze, atunci faci cumva sa nu dizolvi bulele de co2, in reactor. doar sa se ridice la suprafata fara a se dizolva, asa nu mai umbli dimineata sa reglezi iarasi debitul, aici ar influenta doar co2-ul care se pierde.. dar esti sigur in privinta pestilor.
eu din cate stiu plantele dau o2 ziua si co2 noaptea, practic noaptea daca lasi deschis bomba+ce mai dau plantele,,,, se face cam mult
te sfatuiesc sa dai noaptea, cand inchizi lumina , foarte putin co2, astfel sa nu explodeze recipientul, ziua reiei bulele ca si pana acum
daca tu la nivelul de co2, care il administrezi acum ph-ul tau a scazut, va scade in continuare pana cand ai sa cautii pesti
ai o2 in apa, da cu ceva pe perete, un burete ceva sa sara, si gata. nu-ti fa griji
asta inseamna ca daca nu ai facut nicio modificare, ph-ul tau s-a schibat, acuma, ai grija sa te opresti la un moment, altfel ai sa vezi si pestii cum scot bule
am crescut si eu nymphea, intr-adevar, daca o frunza bate spre luciul apei, atunci toate se vor lua dupa ea.
remediu: taierea frunzelor inalte astfel cele noi raman la sol. Acuma fiecare cu preferintele si dorintele lor
mersi
melcii sunt din iasi, 5 ron bucata. Cat despre ei, pot sa zic ca singura problema care am avuto , a fost sa dispara,,, aveam 5, acum sunt 2.nu i-am gasit niciunde, nici acvariu nici in casa..
daca vrei sa-l inchizi, sa nu te trezesti dimineata cu un balon , in loc ed sticla, eventual cu o bubuitura prin somn smilie , mai bine lasi putin deschis sa nu se acumuleze prea mult
cu marirea timpului de iluminat nu cred ca faci prea mult bine, mai bine mai incerci un black-out poate 2, sa vezi ce efect are asupra plantelor si algelor
update a 13-a zi:
totul decurge binisor, inafara de plantele care trebuie sa se inroseasca, asta o rezolv mai tarziu.
fertilizez zilnic, 1 puf de a1 daily dennerle/ 1/3 portia zilnica de easy life profito/ 1 data la 2 zile 3 mll de pps-pro (in curand pps-pro fara magneziu),1 data la 2 zile easylife carbon 1 mll la 50l, in rest schema de fertilizare a1
lumina 6 ore 212w(180l) 1,17 w per litru
in curand va intra cativa microrasboras si mai pe viitor (iriatherina_werneri si creveti red charry)
poze:
am introdus didiplis diandra, cu ajutorul unui prieten din timisoara am adus si in iasi, aici nu exista, sper doar sa o pot creste si sa revina la normal, drumul a botito putin
image
image
pogostemon si blyxia se prezinta foarte bine
image
image
melcii apreciati neritina
image
image
simulans dupa o masa buna de virmisori, ceva cu k.. nu mai stiu denumirea
image
image
poza de ansamblu: