Message |
|
Salut.
Frumoasa anemona.
Spor sa ai !
|
 |
|
E foarte usor de prins.Minciogul insa a trebuit sa-l tai ca sa-l pot scoate.Se agatase cu tepii de el.
|
 |
|
Caulastrea rezervata lui vali b.
|
 |
|
Esti intr-o dispozitie razboinica de o perioada incoace.
Peppermintii la mine nu au facut nimic.
Maglavais-uri eu nu am bagat.
Tomentosus-ul a facut prapad printre ele.In ziua 3 nu am mai avut nici macar una la vedere.Erau acolo,dar toate stateau stranse de frica astuia.
Cred ca mor de foame pana la urma.
|
 |
|
Cei doi acani,rezervati lui edyr.
|
 |
|
Pentru ca urmeaza niste schimbari in bazin,vand urmatorii corali:
Elegance coral.
Dim. 25cm (6-7 guri)
Pret: 300RON
Euphyllia glabrescens.
3 capete
Pret: 170 RON
Porites.
Dim. 13cm
Pret: 150 RON
Hammer coral.
3 capete
Pret:170 RON
Acanthastrea.
Acanthastrea.
Caulastrea.
13 capete.
Pret: 120 RON

|
 |
|
Salut.
Redu distanta astfel incat apa sa nu-ti faca bule de aer in cadere.
|
 |
|
Incredibil ce rezistenti sunt nenorocitii astia.
Bine ca l-ai scos.
|
 |
|
1xHI 755 checker Alk
1xHI 755-26 reactivi Alk
1xHI 736 checker fosfor
1xHI 736-25 reactivi fosfor
Este cu 26 in coada pentru ca asa apare codul reactivilor de Alk in PDF-ul checker-ului.
|
 |
|
Mester mare dom' Dragos !
Felicitari!
|
 |
|
Salut.
Mananca doar atat cat au nevoie si dau afara restul.Daca sunt colorate,hidratate si au gura inchisa,piciorul bine lipit de piatra,nu au nimic.
Da-le o data pe saptamana de mancare.E suficient.
|
 |
|
Orice bucatica de tesut,cat de mica, care se desprinde se va transforma intr-o noua ciupearca.Astea se inmultesc deplasandu-si piciorul si lasand in urma tesut.
Circuitul apei a bagat-o in sticla.
|
 |
|
Spor maxim la
|
 |
|
Vezi ca domnisoarele devin tupeiste,sturlubatice,destul de agresive odata ce cresc
|
 |
|
1.Nu stiu ca sa-ti raspund la asta,eu l-am scos direct,nu l-am mai lasat in sump.
2.Ca tine-l la minim 430.Restul sunt ok dupa parerea mea.
|
 |
|
Salut.
1.La LED-uri nu ma bag,ii las pe baietii de aici care se pricep la ele sa-ti raspunda.Dar lumina,intensitatea ei trebuie aleasa in functie de ce vrei sa tii acolo.La corali ma refer.
2.In momentul in care se incheie ciclarea,fa un schimb de apa de 50%.Dupa,daca reusesti sa tii nutrientii in frau si faci niste aditii(astea din urma in functie de consumul lor) poti sa schimbi apa si mai rar daca vrei.
3.Cumpara doi Nemo,de ce doar unu'?Astia fac hosting la Heteractis magnifica in cazul in care vrei sa te iei dupa comportamentul lor din mediul natural dar fac si la alt tip de anemone fara probleme.
4.Teste:Salifert,Hanna (eu in astea am incredere mai mare).
5.Foloseste apa de osmoza.
|
 |
|
Da,ai dreptate,probabil nu am fost foarte explicit.
Vroiam sa spun ca in conditiile in care el va folosi NOPOX si merge pe varianta biologica,Rowa nu-si mai are rostul(chiar e contraindicat).Folosirea lui in continuare nu va face decat sa stopeze reducerea NO3-ului, limitand accesul bacteriilor la PO4.
Se mai poate intampla si urmatorul lucru:vazand ca nu scade nici de-a 'reaku NO3-ul si crezand ca inca nu ai ajuns la cantitatea optima,bagi tot mai mult carbon in speranta ca poate,poate si dupa aia dai de alte belele din cauza acumularii de C.Au patit-o si altii
De asta am spus ca e nevoie de ambele elemente(NO3 si PO4) pentru reductie.
|
 |
|
Poti sa-i scazi cu Rowa,cum sa nu?
Eu ma refer strict la biologic.
|
 |
|
Te referi la Redfield?
Redfield-ul e 106:16:1....de la stanga la dreapta C:NO3: PO4
Raportul de consum intre NO3 si PO4 e de 16:1,din cauza asta dupa ce iti scad nitratii in 0,iti urca fosfatii.Trebuie sa ai niste nitrat acolo ca sa mearga treaba.La fel,dezechilibrele intre cele 3 componente duc la diferite tipuri de alge.
|
 |
|
E un eunicid toata ziua.(scarbos ca dracu')
Baga apa aia sa-l dea afara din scorbura.Injecteaz-o dintr-un recipient cat mai mare posibil ca sa-l poti apasa bine,sa aiba forta sa-l scoata.
|
 |
|