[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Vlad_Cluj
Forum Index » Profile for Vlad_Cluj » Messages posted by Vlad_Cluj
Vand creveti Amano si Tiger la pretul de 9 lei bucata, Red Cherry la 3 lei, si neoni rosi maturi(mari) la pretul de 4 lei bucata.
"Trebuia sa deschid acest topic acum vreo 3 ani dar in graba nu am mai facut-o iar apoi nu am mai intrat pe forum o perioada lunga de timp, asa ca imi cer scuze pentru intarziere."

Va salut, ma numesc Vlad Oltean, am 22 de ani si sunt dn Cluj-Napoca. Acvaristica si pestii in general ma-u pasionat de mic copil, primul acvariu la-m avut la varsta de 12 ani. Momentan detin un acvariu de 140 de litri "net"cu plante si multe radacini setat doar de o saptamana. Voi reveni asupra lui cu poze si detalii in scurt timp. Va multumesc anticipat pentru intelegere.
Imi cer scuze ca am uitat sa mentionez pretul. 4 lei bucata, negociabil la un numar mai mare.
Pentru cei din Cluj-Napoca si "imprejurimi" am de vanzare aproximativ 400 de creveti. Pentru detalii ma pute-ti contacta si la numarul de tel: 0745560848.
Toate cele 3 specii sunt pesti care traiesc in bacuri, iar 4 pesti nu formeaza un banc. Astfel mai bine renunti la tetrazone si maresti numarul neonilor si al zebrelor, in plus vei putea adauga si crevetii fara probleme. Acvariu fiind de 54l va fi "ocupat" unifor, atat zona bentonica a acvariului, de catre cardul de neoni, cat si zona de suprafata, de zebre.
Iti pot oferi red cherry la pretul de 5 ron. Lasa un pm sau suna-ma la 0745560848. Oferta ii valabila si pentru altii sunt disponibili cam 100 de bucati.
Nu stiu daca la Brasov vei gasi dar eu am cumparat o lampa asemanatoare cu un neon T5 de 11W fabricata de firma Atman la pretul de 65 ron, dar am vazut ca erau si modele cu doua neoane la pret dublu.
Ti-am dat un pm
Avand in vedere ca a fost conceput pt acvarii plantate , sunt de parere ca este de o necesitate asemanatoare simplei pompe de aer si a buretelu "bolborositor"in cel mai banal acvariu, sau a unui filtru de recirculare a apei intr-un acvariu "decent". Recunoc ca si eu ma "chinui" fara aditie de CO2, in schimb prima investitie care am facut-o pt un sitstem de CO2 a fost ph-controlerul fara de care nu ma-s aventura sa ma "joc" cu plantele si cu pestii. Nu as vrea sa-i jignesc pe cei care nu au posibiitate sa isi cumpere un controler, din contra as fi bucuros sa ii pot ajuta avand in vedere ca ph-controlerul meu este fabricat in Romania si la-m luat la un pret mult mai mic decat este aici, aparatul fiind trimis din U.S.A. Eu momentan sunt in dubii cu acest produs deoarece am anumite probleme (mentionate in alt post) in ceea ce priveste calibrarea sa(sper) dearece a fost livrat fara solutii de curatare si calibrare. Daca voi fi multumit de acest produs ma voi interesa daca nu se comercializeaza si la noi in tara (sau se poate face rost )avand in vedere ca este produs la Cluj-Napoca. Nu pot sa le ofer gratuit, dupa cum zicea si Sandu, dar un produs care este mai ieftin ar fi mult mai accesibile celor care sunt demni de acest hobby dar din motive financiare nu au posibilitatea sa ajunga la performantele(acvariile)dorite.
Am sa revin cu informatii exacte daca voi fi multumit de produs, dar toate acestea intr-un alt post ca am reviat destul de la subiect :-).
Da "bp" aparatul este nou si nu am mai folosit asa "scula" , senzorul a fost livrat cu un capac in care se gasea acea sare care este mentionata si in instructiuni, ca ar avea rol de protstie. Am sa cumpar atat solutie de curatare cat si solutii de calibrare ph 4 si 7 si am sa fac in tocmai cum ma sfatuiesti iar daca nici asa nu va merge "am luat teapa". Intradevar ph controlerul are doua suruburi de calibrare unul pe fata anterioara unde se afla si ecranul si unul pe fata posterioara undeva in centrul aparatului, e posibil ca acestea sa fie unul calibrarea la valorea de 7 si cealalta pt valoare de 4?
Vrand sa o verific din nou am incercat determinare ph-ului intr-o apa cu ph scazut (apa minerala), si facand comparatie cu alte 2 ph-metre, am constata ca diferentele mari de ph nu sunt numai in cazul apei alcaline(nu indica doar valori mari ale ph) ci si in apa "acida" obtinana un ph de 2,1 cu ph controlerul si de 5,5 cu alte 2 ph metre electronice.
Va multumesc pt sfaturi. Acuma parca mai am speranta ca o voi putea calibra si ca va indica parametri normali, fara a mai fi nevoit sa achizitionez o sonda noua. Astept si alte sugestii in speranta ca cineva a avut aceeasi probleama si a reusit sa o rezolve prin recalibrare.
Si pe mine m-a atrat pretul mic si nu ma asteptam sa nu mearga si in plus regulatorul, livrat cu tot cu valva solenoid si cu bubble counter montate din fabrica, arata destul de profi. Am dubii in schimb asupra sondei de pH si as vrea sa o incerc la un alt aparat sau sa o alta soda sa o adaptezi aparatului, in cazul asta sa-mi pot cumpar un ph electrode nou.
"Scula" este fabricata de firma Milwaukee am cuparata-o impreuna cu regulator(MA975), valva solenoi si bubble conuter, iar modelul controlerului este SMS122. Tin sa mentionez ca pe controler scrie made in Romania, nu am aflat doar dupa ce a fost primita fiind comandata pe internet, si banuiesc ca este fabricata chiar in Cluj-Napoca. Asa precum mi-ai zis si tu era mentionat si pe instructinu in schimb am primit doar solutia de calibrare pt. ph 7.01 am sa cumpar solutiie pt ph 4 si 7, si solutie de curatare iar daca nu isi "revine"nu am sa incerc cu un ph electrode nou deoarece cred ca asta ar fi probelma sau controlerul din moment ce arata asa valori mari.
Am cumparat un ph-controler, trimis din U.S.A., si la prima incercare de testare a ph-ului din acvariu ph-ul a urcat pana la 9 si ceva. Dupa cum scria si pe instructiuni l-am calibrat cu solutian cu care venise in dotare(ph 7,01), crezand ca valoarea prea mare indicata este din cauza faptului ca nu este calibrat. Cu toate acestea la introducerea sondei in acvariu valorile indicate sunt acum peste 10,ceea ce ar fi letal pentru pesti, mai mult am facut inca 2 teste a ph-ului cu un ph-metru electronic portabil si cu scara colorimetri ambele indicad ph 8-8,2. Pe instructiuni scrie ca acesta se calibreaza la solutiile de ph 4.01, 7.01 si 10.01 dar este mentionat ca pt. acvariu este suficienta calibrarea doar la valoarea 7.01. Oare sa fie necesara calibrarea la cele doua valori extreme sau se poate ca senzorul sa fie defect, sau chiar controlerul, desi la reintroducerea in solutia de calibrat controlerul indica din nou valoare 7 la care a fost calibrat? Tin sa mentionez ca am avut destula rabdare ca controler-ul sa faca trecerea lenta de la o proba la alta.
Sper ca cineva cu experienta in domeniu ma va putea ajuta deoarece aici in Cluj-Napoca nu cunosc pe nimeni care sa aiba un ph-controler pt. a putea incerca daca sonda este defecta sau in speranta mea este prost calibrata. Va multumesc aniticipat. :help2:
Eu sunt cel care trebuie sa imi cer scuze deoarece probabil nu era " on topic" intrebarea, cu ceea ii explicai lui Anubias si pe aceasta cale iti multumesc pentru lamurire si pentru sfat fiind de aceeasi parere cu tine in ceea ce priveste chimicalele de genul asta, mai ales ca produsele unor firme sunt defapt solutii de acid sulfuric cu o concetratie foarte mica.
Singura explicatie in ceea ce priveste diferenta de ph a apei din reteaua de alimetare fata de valorile obtinute de alti "vecini" se explica doar prin existenta unei surse diferite de apa, desi cei de la statia de tratare a apei sustineau ca orasul Cluj-Napoca este alimentat momentan printr-o singura sursa de apa. Am facut teste de KH, GH cu teste Sera si PH cu un test Tetra la 2 probe de apa una provenita de la robinetul din apartamentul in care locuiesc si alta de la reteaua de alimentare dintr-un cartier invecinat rezultatele fiind la prima proba: KH 5, GH 9, ph 8; iar la cea de a-II-a proba kh 2-3, gh 5, ph 6,5-7.
Imi cer scuze pentru "murdarirea" topicului si rog un moderator sa ma ajute cu un "delete", revenind astfel la ceea ce am vrut sa scriu;
Fiind in aceeasi situatie cu Anubias( ph 8 la apa de la robinet), desi cred ca sunt singurul din Cluj-Napoca cu aceasta valoare, m-ar interesa daca in cazul schimbului de apa saptamanal nu ar fi indicat sa ajustez apa cu o solutie de genul ph-minus pentru echivalarea cu ph-ului mentinut de controler in acvariu, sau care ar fi alternativa schimbului de apa la picatura in acest caz pentru a evita socul de ph?
G.G. recomanda un amestec de Terralit cu Floredepot m-ar interesa daca procentele din cele doua sa fie egale sau diferite avand in vedere ca au o "durata de viata" diferita.
Yoyo amintea de tuburi de 18w daca mai sunt as fi si eu interesat de 2 bucati sau daca se va face o comanda ulterioara te rog sa-mi dai un pm.
Eu am niste chestii rotunde care le folosesc pentru protectia moblierului cand servesc o bere rece :-) sunt din pluta cu o densitate mult mai mare decat a dopurilor de vin, au cam 5mm grosime is un diametru de 10-12 cm cred ca ar fi ideale pt un astfel de reactor. Imi cer scuze dar nu stiu cum se numesc, dar se gasesc in magazinele de menaj.
sar putea ca pe saptamana viitoare sa facem comanda daca se strang clienti necesari si s-ar putea sa facem comanda si la neoane de 30W. spune cate te-ar interesa pe tine de 18w si atunci poate pe saptamana vitore fac comanda cu bani in avans( ca altfel nu cred ca ne vor aduce)
aceeasi problema am avut si eu dar nu cu 2-3 bucati ci cu vreo 10-12 si am constatat ca mortalitatea in masa a aparut din cauza fixurilor administrate celorlalti pesti din acvariu deoarece ancistrusii nu erau obisnuitit cu ele fiind adusi direct de la producator,unde majoritate sunt hraniti fie cu salata sau spanac fie cu grindal sau tubi. Asa ca ar trebeui acomodati treptat hranindu-i in paralel cu verdeata , hrana vie si granule sau fixuri.

Forum Index » Profile for Vlad_Cluj » Messages posted by Vlad_Cluj
Go to: