| Message |
|
|
Sunt de-a dreptul uimit ca un clujean a reusit sa inmulteasca discus felicitari  si sa-ti traiasca si sa creasca mari  .
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Pe piata se gasesc megalopterus, erythrozonus, Thayeria boehlkei, callistus, ornatus, palmeri, herbertaxelrodi, hasemania, bineinteles neoni "albastri", shultei,flammeus, depinde de perioada si de crescatori. Insa pe sub mana :-) se gasesc si Hyphessobrycon sweglesi, kerri, Hemigrammus bleheri, rhodostomus, filigera, neon rosu, "lamaite"  .
|
 |
|
|
Gresestio domnule Razvan pt ca numai acolo la voi la Bucuresti sunt in top :-) discusii aici la in Cluj (la noi in ardeal) majoritatea crescatorilor sunt profilati pe familia characidae datorita duritatii slabei a apei, motiv pentru care in magazine characidaele sunt prezente in proportie de 60% asa ca vas sugera sa faceti si voi un "import" mai intens  pt, a cucerii piata cu characidae.
|
 |
|
|
Ia priveste aici 3 tipuri de cichlidae de talie mica pt acvariul mult ravnit :-) http://userwww.service.emory.edu/~jrevenn/Fish/fish.html
|
 |
|
|
Eu am am adus acum 2 zile o pereche de ramirez in acvariu cun caracidae si manaca fix rosu si larve de tantar uscate fara probleme si mai ciupesc si din pastilele pt ancistrusi de la sera, trebuie sa se multumeasca cu ce au pana vin larvele congeleta  .
|
 |
|
|
|
Va multumesc pentru sfaturile acordate :rulez: cred ca pana la urma voi ramane la cei recomandati de mistretzu daca ii voi gasi aici la cluj ca am vazut ca au cei de la skydome(pe lista de distribuitori de pe www.ciclideafricane.ro). Daca nu am sa ma intorc la caracidae si am sa-l umplu de neoni rosii si rhondostomus :-P, si bineinteles plante.
|
 |
|
|
|
Am inteles problema cu melci dar cu numarul de pesti si plantele anubias daca pot fi adaugate sau nu stiu ce sa aleg:-P.
|
 |
|
|
|
Am optat, avand in vedere dimensiunile "mici" la care ajung, pentru o pereche Labidochromis caeruleus, o pereche Melanochromis auratus, Pseudotropheus elongantus sau Maylandia callainos.
|
 |
|
|
|
Multumesc pentru informatiile mai mult decat utile pe care m-i le-ai oferi, dar deocamdata acvariul este in timpul ciclarii si nu am introdus numai ghibbicepsul si nici nu stiu inca cam ce pesti sa aleg avand in vedere ca am numai 120 del la dispozite (oricum undeva la2-3 perechi, desi sunt cam multi cred), as vrea sa fie ceva culori cat mai diversificate. Cred ca am sa introfuc un plecostomus in locul ghibbicepsului iar apoi poate voi renunta si la acetas. In legatura cu plantele as vrea sa introduc vreo 2-3 anubias de diferite varietati.
As mai avea doua nedumeriri:
Cat ar trebui sa la acvariul " la ciclat"?
Cum as putae sa fac cresc duritate apei si sa urc ph-ul inafara de filtrarea prin mediu bazi cum ar fii scoicile sfaramate introduse in filtru?
|
 |
|
|
|
Sunt admisi melcii in acvariu cu M'Bunas si daca da cam ce specii as putea pune sau ce metode ecologice as putea adopta pentru controlul algelor inafara de ghibbycepsul care nu face nici el mare lucru.
|
 |
|
|
|
Da cred ca sau pentru otto :sic:. De altfel intreg ansamblul este o bijuterie si s-a lucrat in conditi igience ireprosabile desi se vede ca cineva chiar a depus ceva munca acolo.
|
 |
|
|
Studiati mai atent acest site www.wizardscave.com/aquarium9.html si veti ramane cu gura cascata cum am ramas si eu can am vazut legatura de leustean in acvariu 
|
 |
|
|
Am inceput a le dau fix ancistrusilor si pastile cu vitamine si mananca fara probleme si parca au inceput progresul  trebuie sa incerc cu tubi tocat dar deocamdata nu se gaseste aici in Cluj.
|
 |
|
|
|
Spirulina se gaseste in farmacie banuiesc daca este vorba de aceea (umana). Mi-ati putea spune un pret informativ daca va rog?
|
 |
|
|
Da am citit dar nu scrie nimic despre fix sau al gen de mancare si tubi nu stiu unde sa gasesc in aceasta perioada ca a secat Simesul 
|
 |
|
|
|
Da dar au voie puiuti cu o asa varsta frageda sa manance fix? Ca am auzit ca mor din cauza ca se umfla fix-ul in ei :-)
|
 |
|
|
Exista ceva hrana miraculoasa pt pui de ancistrus?
am cativa pui cam de vreo 3 saptamani si cresc foarte incet, au numa i 1-1,5 cm. Eu ii hranesc cu salata oparita si o mananca da progreseaza greu  .
|
 |
|
|
|
Eu va-s recomanda sa incercati la Sky-Dome pe marasesti 48 unde au pleco si gibbiceps la 6 lei bucata cam la 5-6 cm eu zic ca au preturi rezonabile la ei.
|
 |
|
|
|
Mosu s-a mutat din cluj in comuna Jucu si nu stiu cum ai putea da de el acolo.
|
 |
|
|