[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Vlad_Cluj
Forum Index » Profile for Vlad_Cluj » Messages posted by Vlad_Cluj
la puietul de caras trebuie facut schimb partiala de apa dupa fiecare masa ca sa ai productivitate si ca sa nu moara nu ca in cazl tau, schimbandu-le 10% la 2 zile si avand un acvariu cam mic pt. nr pestilor indiferent de dimensiunile acestor, mai ales ca ii hranesti cu falbenus de ou
eu ma gandeam asa experimental sa incercam la neone de 18W o comanda dar vad ca ca inca nu a mai postat nimeni in afara de tine mai asteptam sa vedem,dar daca te intereseaza sa comani suingur un colet de 6 buc de 30w intreaba-ma pe messenger ca nu vreau sa fac reclama :-)
am si eu cam aceeasi problem dezbatuta de diskusfun la cativa dintre pui mei de scalar care au cam 3 cm diametrul si carora le-au crescut aripiorele abdominale stramb in nu orientate in jos ci in lateral sau intr-o parte, unele chiar incrucisate :-) , as putea aplica si eu acelasi tratament cu tote ca ar terbui sa le tai foarte aproape de baza?
daca esti interesat de neoane speciale pt acvariu te pot ajuta eu contacteaza-ma pe adresa de mail sau messenger sau inscrie-te la comanada care vreau sa o fac pt. phillips aquarelle am postat un pic mai jos
revenind la subiectul topicului: am gasit la un magazin philips aqurelle prin comanda externa de minim 6 bucati, la pretul de 14.4 ron bucata, daca sunt doritori astept inscrieri sau cere detalii pe forum sau la numarul de telefon 0745560848.
la mine s-a intamplat chiar invers,ramirezii avand teritoriul gata stabilit nu au facut loc si cacatuoidelor asa ca am renuntat la cacatuoide deoarece ramirezii mi se par mult mai estetici
am avut si eu si cacatuoides si ramirezi si nu prea s-au tolerat si pana la urma am renuntat la cacatuoide. Credeti ca ar merita sa incerc iar combinatia intr-un acvariu de 110l sau sunt pesti prea teritriali pt spatiul disponibil :-) ?
Multumes Gepeto.

Daca un tub Aquarelle de 18W costa doar 12 RON nu mi se pare un pret chiar asa de exagerat avand in vedere ca eu am cumparat un tld 830 la pretul de 8 RON, daca gaseam aquarelle sigur il luam la incepu dar asa o sa-l schimb :-) .
iti multumesc de informatie cred ca o sa trec sa imi iau si eu unul
daca vrei sa mai adaugi un tub eu ti-as recomanda osram fluora eu am deocamadata un philips tld 830 si un osram fluora si pana acuma sunt foarte multumit de ele dar vreau sa mai adaug inca doua pt ca le cer plantele :-) .

ps: imi poti spune daca au philips aguarelle de 18W si eventual un pret aproximativ daca sti? :-)
Probabil este o intrebare offtopic: carlos poti sa imi spui si mie te rog de unde ai cumparat tubul philips aquarelle?

Mutat aici de betta ca offtpic-ul era deja mai lung decat ontopic-ul.
Inflamarea globului ocular este cauzat fie de proliferarea bacteriana sau parazitara, responsabile fiind conditiile necorespunzatoare asigurate in acvariu, fie in urma unei dereglari fiziologice determinata de carentele alimentare. In cazul unei infectii se recomanda adaugarea solutiei de sulfati de cupru(piatra vanata)10ml/100l, preparata prin omogenizarea a 16 g sulfat de cupru la 1000 ml apa. Avand in vedere ca pesti sunt proaspat cumparati :-) ar pueta fi si cauza proaste alimentatii in cazu in care ia-i cumparat din magazin, dar oricum iti recomnad sa ii hranesti cat mai diversifocat si cu hrana vie,daca se poate macar o perioada pana se acomodeaza.
Recomand totusi sa incerci si tratamentul cu sufat de cupru pt ca este recomanda si in tratarea acelei ciuperci care dupa cum spui tu s-ar parea ca este saprolegniaza, dar ai grija sa nu il folosesti in prezenta plantelor pt ca le-ar putea distruge.
[/code]
Probabil ca este o confuzie in randul tuturor acvaristilor desi ai vazut si tu asemanarile dintre cele doaua specii diferite desi daca te uiti mai atent la poze si le studiezi ambele deodata constati ca sunt diferente de colorit si in plus eryttrozonus nu cresc asa mari ca si gracilis. Imi cer scuze pt. raspunsul rau pe care la-m dar recunnosc ca nu am cauta sa ma informez nici eu mai exact, desi eu il stiam sub denumirea populara de neon roz am auzit la multi acvaristi ca ii spuneau "gratilis" :-) .
Tetrazonele sigur se vor intelege cu Callistus pt. ca au un temperament asemanator dar daca palmeri tai sunt mici sigur vor fi ciupiti si vor sta tot timpul ascunsi pt ca sunt printre cele mai sensibile caracidae . Eu ti-as recomanda sa mai adaugi 2-3 perechi de tetra phantom negru pt. ca sunt frumos colorati si atunci vei avea un acvariu numai cu caracidae exceptand corydorasi :-).
Da, Hemmigramus erythrozonus, are denumirea populara gratzilis :-) sa neon roz.
Ma poti gasi la nr de telefon 0745560848 sau la adresa de messenger oltean_vld.
Te-as putea ajuta cu lorve de chironomus care cred ca sunt destul de bune pt puietul tau :sic: vii sau congelate cunso pe careva care le aduce din Ucraina, au cam 0.5-1 cm la mine chiar si puietut de guppy de vreo cateva zile le mananca.
Vezi ca nu e chiar asa de greu si pe maine zic sa incerci si cu ceilalti.
Am vazut intr-o vreme o pereche la cineva intr-o crescatorie erau pt. reproducere daca crezi ca ai drum in Cluj ma interesez si iti spun daaca mai are cineva.
Sa-i faci sa icreze nu ii chiar greu ai nevoie de o apa cu duritate medie sau mica si filtrata prin turba, un mic acvariu si o plasa pe fund si iaca icrele :-) dar de aici inainte vine greul eclozarea (in caz ca nu se abesc icrele in cauzul aparitiei unor infuzori) infuzori, artemia, acomodarea cu apa cu ph normal si duritate mai mare etc.
In privinta apei dn manastur si din Cluj in general ai drepate este chiar foarte curata si cu o duritate destul de mica pt pestii iubitori de ape acide de unde si rezultatele, as spune eu surprinzatoare, exat de vreo luna am pus si eu o pereche de ancistrusi intr-un acvariu comun pt ai duce la cineva si dupa 2 zile au icrat fara nici un fel de conditii speciale. In concluzie apa din manastur fae minuni .

Forum Index » Profile for Vlad_Cluj » Messages posted by Vlad_Cluj
Go to: