| Message |
|
|
Ohooo...e prima data cand ne arati bazinul. Sau cel putin eu acum l-am vazut. Frumos!
Cat despre pesti nu pot sa zic decat bafta! In timp poate se vor imprietenii. Si la mine se mai alearga insa nu e cu batalii.
|
 |
|
|
Prinde viata...arata bine! Ai mare grija la parametrii apei!
O alta gresala pe care cred ca am facut-o eu este ca nu am pus mediu antiphos de la inceputul ciclarii...
|
 |
|
|
Da da !!! Frumos
|
 |
|
|
Pana nu reusesc sa aduc parametrii apei pe linia de plutire nu mai adaug nimic...sper...
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Da chiar asa. Vezi ca au bagat marfa la petshop, fugi repede:

La care petshop si cat costa dracia asta ca sunt interesat...
PS: Da' e reef safe ???
|
 |
|
|
Multumesc
|
 |
|
|
|
Cam asa arata bazinul meu azi. Scuzati zgomotul de fundal dar nu am mai stat sa il scot.
Pesti in principiu sunt ok, dar se mai freaca de nisip, au inceput sa manance si krill. Cu algele inca nu s-au invatat.
Desjardinii are pe un ochi o pata alba, nu stiu de la ce e. Poate s-a zgariat. Din cauza asta cred ca are asa un inot mai haotic, are asa niste tresarituri...
[youtube]https://youtu.be/jyF5e3CiXds[/youtube]
|
 |
|
|
edyr wrote:Pana una alta leucosternon-ul se duse la camp cu verdeata.
Al doilea????
|
 |
|
|
|
Ar fii mai bine daca ai reusii o poza cu blitz...
|
 |
|
|
Ai putea sa faci un calcul total la tot ce ai tu acum acolo? Sunt curios pentru ca daca nu mi faceam marin, asa ceva aveam si eu...
Daca nu vrei sa zici aici poti trimite un PM
|
 |
|
|
elven wrote:eu am startat 2 bazine concomitent....
1 cu piatra uscata
1 cu piatra vie de calitate....luata dintr-un bazin care functiona de ceva vreme....
bazinul cu piatra uscata e un dezastru chiar si dupa 4 luni.....nici kenya tree nu merge ok.....
bazinul cu piatra vie a mers excelent chiar dupa 2-3 saptamani....apa limpede, lipsa alge, dezvoltarea coralilor moi pe care i-am bagat inca din prima saptamana....
eu m-am lamurit....oricat o sa-mi spuna cineva ca e ok cu piatra uscata tot raman la parerea mea.....pentru ca am vazut pe viu.
aaa si daca ti-e frica de pest-uri ...oricum nu scapi de ele ca daca nu le iei din piatra vie le poti lua lejer de pe pietrele pe care vin coralii !
scape puteai sa faci lejer folosind ciment cu priza sub apa AMA REEF BOND...face minuni
eu spun lucrurile astea pentru ca poate citesc si altii si poate nu vor mai face aceeasi greseala....
Asa cum am zis e tarziu acum. Cu toate ca am fost atentionat de Dragos nu am ascultat
Incerc sa mai suplimentez prin aditie de bacterii ( Seachem Stability si o sa urmeze si Prodibio Biodigest)
Ce altceva ar mai ajuta?
|
 |
|
|
aurecj wrote:
CatalinBarbu wrote:Dar daca de exemplu dublez cantitatea de phoshuard? Ei zic 250ml pentru 300l apa...daca pun mai mult, absoarbe mai mult?
Grija cu "supradozarea" de PhosGuard, pentru ca ei spun ca "is not recommended", dar "uita" sa spuna si ce se intampla daca o faci, totusi. Eu am facut-o la un moment dat, tot asa, incercand, ca si tine, sa scot mai repede fosfatii din apa si am patit-o, in sensul ca in cateva ore jumatate din SPS mi s-au "cojit".
Concluzia mea a fost ca "is not recommended" inseamna in realitate "DON'T DO IT!!!" si de atunci evit sa supradozez.
Merci de informatie. E bine de stiut pentru ca eram tentat sa supradozez...
|
 |
|
|
georgemonda wrote:de ce ai startat acvariul numai cu piatra uscata????
Pentru ca am vrut sa am timp sa fac rockscape-ul sa fac o mie de incercari...mi -a fost teama ca sub presiunea timpului cu piatra vie nu o sa iasa ceva frumos. Niste prostii, acum imi pare rau...asta e, mergem inainte si vedem ce o sa iasa...
|
 |
|
|
kirucd wrote:Dupa cum vezi scaderea fosfatilor nu e deloc simpla, eu cred ca sursa principala nu este
mancare pe care o dai, ci piatra uscata. Si probabil ca o sa mai dureze pina cand se va stabiliza.
Mda... e complicat...plm, mi-a trebuit piatra uscata...
Dar daca de exemplu dublez cantitatea de phoshuard? Ei zic 250ml pentru 300l apa...daca pun mai mult, absoarbe mai mult?
|
 |
|
|
Imi place sa cred ca situatia nu este asa dramatica...
Mai am doua zile de tratament pentru gris dupa care o sa schimb rowaphosul cu phosguard pe care o sa il pun intr-un ciorap in reactor, in felul asta nu o sa fie fluidizat ( treaba testata). Pe miercuri o sa mai fac un schimb de apa de 30l asta inseamna un 7-8% si in felul asta mai scad NO3, eventual mai scad si mancarea la 3 cuburi pe zi. In felul asta se mai stabilizeaza si ceilalti parametrii.
Buretele cel putin deocamdata pare ok. De ce? Nu ar trebui?
|
 |
|
|
|
Teste din dimineata asta:
Salinitate : 1025
PH : 7,7
KH : 8.084
NO3: >5
PO4 : 0.0855
Ca : 470
Mg : 1250
Ca si observatii ar fii ca de cand dau de mancare 4 cuburi de congelate pe zi a crescut NO3 -ul, iar la PO4 nu mai stiu ce sa fac. Am schimbat Phosguardul cu Rowaphos si dupa 4 zile am avut valoarea de 0.0518. Acum dupa 11 zile am 0.0855. Debitul prin reactor a scazut mult, si nu se mai fluidizeaza deloc, iar in sump e plin de praf negru. Poate ca isi face treaba rowaphosul asta dar nu l-am pus eu bine...cred ca raman la phosguard..
|
 |
|
|
|
Deci asta imi place la marine, ca tot timpul gasesti ceva de facut:
In seara asta am schimbat apa am curatat temeinic geamurile, pompele de valuri si lampa ( neoanele si reflectoarele)
Maine urmeaza aspirarea sumpului si curatarea skimmerului.
Ca si observatie in reactorul cu rowaphos debitul a scazut aproape de tot...si e mizerie peste tot. Trebuie sa gasesc o solutie...
Maine pe seara urmeaza si un set de teste.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Ce vroiai sa aduci sau mai bine zis ce vei aduce?
Ce pesti ai acum in bazin?
|
 |
|
|
Fain a iesit lucrarea
|
 |
|
|