[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
am o tufa foarte mare de alternanthera iliacina (var reineckii ) si as vrea din tot sufletul sa o schimb cu "ludwigia cuba" cat se poate, si cateva fire....
am primit zilele trecute 2 fire de 5 cm (L Cuba), si efectiv imi place la nebunie... fac schimbul si in tara, nu conteaza localitatea..
Daca ar putea cineva sa ma ajute , raman profund indatorat...
eventual mai si platesc cateva fire....
stiu....., aceeasi problema o am si eu cu Paracheirodon simulans
eu mi-as face un album , cu poze frumos selectate cu acvariul tau , e super
vin si cu o intrebare: mancarea tetra discus nu ? microrasboras nu au probleme cu sfasierea lor ? sau o mananca cand este dizolvata cu apa
deci tu ai un total de 12:30 de lumina ?
de aici ar fi o cauza de unde ai atras si algele, Poti sa reduci lumina la 10 ore,
Eu luminat intr-un timp 6 ore, pauza 5 ore, Lumina airasi 4 ore. Era ok.
Cat despre schimbul apei,,, stiu persoane care efectiv nu au timp sa faca schimburi de apa la saptamana, si au acvarii superbe, Dar mentionez ca acele persoane au ani de acvaristica.... in cazul tau ar merge un schimb mai des, 20-30 % din totalul acvariului pe saptamana
ehe, la mine arata UN pic mai prost ma bucur totusi ca am reusit si asta
eu zic ca te complici cu tubul ala, daca vrei , poti comanda la marbo media tuburile de care ai nevoie, iti ajung in 2 zile, te costa cam 25 ron transportul, si iti vine acasa
830 philips gasesti in podul de fier, osram fluora gasesti la general sistem.
in rest altceva gen 865-965 nu gasesti nicaieri

acuma nu stiu daca au si 15w. dar merita sa incerci. e mai greu cu cele de 15 w.
deci la podul de fier, la reprezentanta philips
eu am reusit sa cresc, alternanthera iliacina var reineky: a mers si la 6 grade in balcon, a mers si la 22 g in casa, cu lumina naturala, dar nu a crescut intr-un mod prea placut, in schimb a dat cam 3 pui, probabil intervenise chestia aia de supravietuire si i-a dat pui la maxim
am observat, ca suntem preluati numeric... acusi se ridica si moldova
oricum bun venit, poate ne vedem la mare la vara
am patit si eu exact ca tine, deoarece pestii tai sunt foarte stresati . nu cred ca are asa mare importanta neoanele acum, oricum sunt stresati, in 2-3 zile, isi vor reveni
multumesc de raspuns.
am sa mai fac 2 teste care le-am omis:
tot cu paharul, voi deschide capacul si ma voi apropia acum cu el de socluri si firele din apropierea lui, sa vad daca tot bruiaza.
Stiu Andrei ca sunt foarte amabili cei de la art-electronic, chiar ei , in a 2-a zi mi-au zis daca nu sunt multumit de produs,pot sa il returnez inapoi , dar odata ce l-am cumparat eu vreau sa-l folosesc...
am sa astept si testarile tale , dupa cum am zis si eu , cand sonda era scoasa in pahar in afara acvariului, miscam firul,cat si unde se conecteaza in aparat si nu varia deloc. Varia doar cand era in acvariu
pietrisul de rau .
Deci mi-a venit sa rad cand am vazut poza
eu credeam ca zici de ceva mai grav, gen caracatita
mai radem, dar e serioasa treaba... tu aveai inainte in acvariu Ancistrusi ?
de obicei ei se baga in toate locurile inacesibile
eu unul imi pun capat acestei probleme, am 3 zile de cand numai deranj imi fac si nervi,cu o rugaminte catre val , care o voi scrie mai jos.
Am facut toate testele posibile:
1. am pus doar impamantarea in apa, nimic
2. am legat impamantarea atat spre pirza ph-controlorelui cat si in apa , nimic
3. am bagat impamantarea atat spre un prelungitor unde intra si neoanele si ph -controlerul si un fir in apa, nimic
Tind sa cred ca undele electromagnetice, vin din partea soclurilor,sau a tuburilo. Am testat cu sonda firele care vin din socluri spre droser si nu se intampla nimic.
Se pare ca totul ramane un mister la mine la acvariu si de asta am sa-l rog pe val sa-mi spuna situatia lui, avand acelasi controler (socluri-fire-tuburi-drosere)
Maine am sa vorbesc si cu domnul Artz (directorul firmei producatoare, sa vad, daca ma poate lamuri, daca nu, voi avea neplacerea sa trimit inapoi controlerul ) :aaa:
frumos, mult mai bine merg tufele alea noi care le ai , fata de ce era in stanga fata
poti pune si ceva poze, sunt curios ce acvarii ai
vezi daca bagi vapoare in acvariu iti apar monstri prin el, ca la titanic
salut, poti face in felul urmator, cand e destul de bezna afara, pui frumos un scaun in fata acvariului, pui aparatul foto pe el, il fixezi astfel incat sa nu se miste cand apesi pe buton si gata.
eu cateodata mai fac in felul urmator:
din cauza ca acvariul e destul de sus , si nu am scaune atat de inalte, pozitionez aparatul astfel incat sa cuprinda acvariul in lungine si aprofunzime , setez optiunea de la aparat sa fotografieze dupa 10 secunde si asta e.
daca vrei sa vorbim in privat, sa-ti dau scanari dupa factura da-mi add pe yahoo ung.radu dar cred ca e bine sa le facem si public, pe mine unu , nu ma deranjeaza. pai si eu crede-ma ca am strans din X sa iau ph-controlerul, si acuma am numai fire, prin casa :-)
revin dupa ora 21:30 daca ai sa mai fii, sau pe yahoo.
un ph-controler am si eu , nou nout, ca pret e ok, dar se pare ca nu-i convin campurile electromagnetice.
Unui alt constantean de la tine ii merge ok,,, acuma nu stiu ce sa zic... daca stii ca nu ai asa ceva la tine ma refer campuri electromagnetice, iar eu nu pot combate problema lor, ti-l pot oferi pe al meu, bineinteles cu un pret mai mic, dar cu limita de bun simt. aparatul are 3 zile vechime :-)

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: