[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
am facut din nou calibrarea dupa cum a zis benu cu servetelul. cu un succes de 97 %, ma refer ca la ph 7, imi dadea aparatul un ph 7.2 si la 4 aparatul realiza un 3.98, in fine cu ajutorul sagetilor l-am calibrat corect, fara ca ph-ul sa fuga ca deobicei.
acuma ce indica sonda:
in acvariu lumina inchisa ph 5.6, pana acuma era invers, sarea la 10... lumina inchisa ph corect 6.7
am scos apa intr-un pahar si am inceput sa umblu cu el . la o distanta de 1 m indica corect. Paharul langa drosere indica 6.8 avea fluxatie de +0.1.
Paharul in dreptul capacului pe lungime indica 6.6,6.5 acuma in minus cu 0.1 0.2, paharul deasupra capacului , In dreptul soclurilor sau pe mijloc ph 5.4.
Invers: am lasat paharul la distanta de 1 m, si umblu cu aparatul... in dreptul droserelor nimic, in dreptul soclurilor, pe capac nimic, a ramas identic.

Alte fluxatii:
sonda introdusa in acvariu cu lumina aprinsa ph 5.6 , cand atingeam sau miscam firul sondei de intrare in aparat , ph-ul alerga de nebun; cand era in exterior in pahar, miscam la maxim, nu se intampla nimic
cand deschideam capacul, aparatul se apropia de adevar, dar era totusi departe, cand inchideam capacul eronat complet...

O fi oare de la firele care intra in socluri ? ca o fi de lita? oare trebuie fir dur.....
se intampla oare acelasi fenomen ca la Faraon ? daca da, totusi la alte persoane , ca dealtfel si la @Val nu exista aceste fenomene electromagnetice...

Domnul Artz ma intreba ce tuburi am,,, o fi oare si de la tuburile florescente... ? nu imi explic nimic....

Mc @val de ajutorul dat cu impamantarea,,, astazi am gasit impamantare la priza de langa baie, am scos un fir.. dar parca mi-e frica de el, cum as putea sa stiu daca este impamantarea acel fir,,, el in dulia prizei era firul nr 3 si era liber. dar vreau sa fiu sigur..
as putea verifica cu asta Multimetru digital M-830D
eu unu nu vad nimic
papsy wrote:merci de feedback Am si eu cateva intrebari acum ca te-am "prins" :

1. la ce interval de timp schimbi bateriile/umpli rezervorul?
2.banuiesc ca il folosesti pentru fertilizarea ciclica de 24 de ore..(?).daca da are ceva daca scapa mai mult decat trebuie?Stiu ca teoretic fertilizantul pentru 24 de ore se descompune deci teoretic nu ar trebui sa fie nici o problema.

bateriile alcaline, care de obicei se descarca ma tin 1,5 luni. cele normale cred ca 3 luni
la incarcarea recipientului, depinde cum dozezi, eu dozezl sa zic 4 mll, pe zi , recipientul are 40 sau 50 mll
daca il umpli pana in varf, primele dozari vor fi mai mari , pe urma revine la normal 0.5 mll per tura.
nu are nimic daca scapi 0.1 mll in plus
eu folosesc asa ceva
imi dozeaza 0.5 mll la fiecare rotire.
in cazul in care compartimentul de depunere este plin varf, dozeaza un pic mai mult 0.7 in rest totul e ok
ai incercat sa desfaci pompa sa vezi daca nu e infundata de mizerie ?
mie unul imi place atat negrul cat si cel albastru inchis. Ambele sunt dragute
Multumesc frumos pentru sfaturi, imi cer scuze pentru gramatica folosita in posturile anterioare, am scris pe fuga. incep peste 1-2 ore testarile, atat pentru prize cat si pentru ph-metru
Inca un motiv pentru care imi place acvaristica )
otcmai domnul artz mi-a zis la telefon , ca a mai patit asa cu alti clienti,,, acuma ma gandesc asa:
droserele sunt totusi prinse de mobila, oare trebuia sa le pun independete....
in jur de ora 14:00 am sa dau mai multe exemple (voi avea timpul necesar)
cat despre impamantare , cand mi-am verificat priza inainte sa fac acvariul, stiam ca facusem treaba buna, dar vorbind ieri cu @val i-am spus ca nu mai stiu de impamantare, ieri am desfacut si am vazut ca nu am acel fir de la impamantare nici in perete, la nici o priza... e clar ca e impamantat tot blocul(asa cred..),dar acum vin cu intrebarea, daca domnul artz a zis ca multi dintre clienti au zis ca au rezolvat problema prin impamantarea apei din acvariu, eu de unde sa scot firul ? de la tabloul de siguranta?

am uitat sa zic: ieri cand aveam droserele in prinse in spatele capacului imi crestea ph-ul (lumina stinsa ph 6.6; lumina aprinsa-ph 10);
acum droserele sunt jos si variatie este in felul urmator:
lumina inchisa ph 6.6 - lumina aprinsa 5.4 deci acuma scade
in acvaristica mai faci si riscuri, altfel te plictisesti
si cu ocazia asta, multumesc celui care a zis-o am invatat ceva nou in seara asta
ba da
alber wrote:
ketamina wrote: poate iese de-o metempsihoza analitico elicoidala derivata din bilibistrocificarea cauzelor ascetice ce provoaca sticlopatia discopaharica.
Scuze de offtopic, da' nu m-am putut abtine.

nici pe google nu cred ca gasesc ce inseamna
buna fraza oricum nu e de bine
vezi poate gasesti ceva raspunsuri la intrebarile tale Aici
ei uite asta nu m-am gandit cu sapunul, desti stiu ca sunt colonii de bacterii pe mana, credeam ca sapunul tot va ramane si dupa actiuni repetate de clatire... dar presupun ca aveti dreptate, decat bacterii mai bine putin sapun
) ciudata tare treaba asta.. pai nu mai am nici un fel de camp electro magnetic... ma gandesc o fi oare de la socluri ? doar firele de la drosere la ele ajung.. dar acuma stau si ma gandesc... pai nu sunt singurul care are asa ceva... si la ei nu exista problema asta..
am sa mai fac maine test cu cana. si sa merg usor sa vad pe unde mai detectez ceva..
acuma despre ideea ta alber, nu suna deloc rau mc daca nu merge nici asa , dau un telefon la baietii de la discovery , cei cu mit busters apai eu stau in casa numai prin campuri electromagnetice si nu stiu eu :-) nu ca m-ar deranja dar am babute pe langa mine si sa nu viseze urat sau mai stiu eu ce actiuni...
si sincer,,,, acuma mi am dat seama ca oricum la mine varia ph-ul in controler chiar si cand il ridicam. am sa fac maine foarte multe teste... sa vad precis ce se intampla
mc mult de sfaturi @benu @alber
alber wrote: Adica un spalat pe maini cu sapun si o clatire din abundenta cu apa.
tu vorbesti serios ? eu chiar m-am ferit de sapun de fiecare data... ma spal de 2-3 ori pe maini cu apa si atat...
sonda a fost verticala in timpul calibrari.... sonda a stat 24 ore la inmuiat in apa de acvariu...
am circa 4-5 ore de cand lucrez la drosere , datorita spatiului cat mai mic mi-a fost munca mai grea...
acum droserele mele sunt la o distanta de 100 cm poate chiar 120...
tot am fluxati.. cand inchid sau deschid lumina...
acuma mai intreb, soclurile mai emit ceva? . intreb, pentru ca , atunci cand deschid capacul si se distanteaza soclurile,ph-ul iarasi revine la cat imi trebuie mie 6.6, cand inchid capacul iarasi 5.4.
Cablul fiind ferit de toate firele electrice se intampla ceva: cand sta pe sol ph-ul este sa zicem 5.5 cu cat il ridic la 1 m de sol creste... 6..6.2.
toata treaba cu ph-controlerul mi-a mancat aproape o zi , desi inca nu am terminat cu ordinea... am sa mai fac maine teste. si sa le postez aici...
un sistem complet profi contine asa:
butelie-> reductor-> electrovalva (provizoriu)-> valva antiretur-> provizoriu->furtun co2-> reactor
poti face ceva
home-made : sticla 2l-> robinet->furtun-> valva antiretur(provizoriu)-> reactor
testul permanent de co2 Jbl
m-am gandit la inceput ca va incalzi apa acele drosere.... dar imediat am intrebat cat de tare se incalzesc pe cel de unde am cumparat... raspunsul lui era ca nu tare.. Tocmai am pus mana pe ele si frig.
si eu tot la modalitatea asta ma gandeam... e mai riscant cu impamantarea in apa atat pentru mine cat si pentru pesti...
de acuma trebuie sa vad care e raza minima in care nu-mi bruiaza semnalul , Mersi de sfat

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: