am terminat cateva experimente:
am facut din nou calibrarea dupa cum a zis benu cu servetelul. cu un succes de 97 %, ma refer ca la ph 7, imi dadea aparatul un ph 7.2 si la 4 aparatul realiza un 3.98, in fine cu ajutorul sagetilor l-am calibrat corect, fara ca ph-ul sa fuga ca deobicei.
acuma ce indica sonda:
in acvariu lumina inchisa ph 5.6, pana acuma era invers, sarea la 10... lumina inchisa ph corect 6.7
am scos apa intr-un pahar si am inceput sa umblu cu el . la o distanta de 1 m indica corect. Paharul langa drosere indica 6.8 avea fluxatie de +0.1.
Paharul in dreptul capacului pe lungime indica 6.6,6.5 acuma in minus cu 0.1 0.2, paharul deasupra capacului , In dreptul soclurilor sau pe mijloc ph 5.4.
Invers: am lasat paharul la distanta de 1 m, si umblu cu aparatul... in dreptul droserelor nimic, in dreptul soclurilor, pe capac nimic, a ramas identic.
Alte fluxatii:
sonda introdusa in acvariu cu lumina aprinsa ph 5.6 , cand atingeam sau miscam firul sondei de intrare in aparat , ph-ul alerga de nebun; cand era in exterior in pahar, miscam la maxim, nu se intampla nimic
cand deschideam capacul, aparatul se apropia de adevar, dar era totusi departe, cand inchideam capacul eronat complet...
O fi oare de la firele care intra in socluri ? ca o fi de lita? oare trebuie fir dur.....
se intampla oare acelasi fenomen ca la Faraon ? daca da, totusi la alte persoane , ca dealtfel si la @Val nu exista aceste fenomene electromagnetice...
Domnul Artz ma intreba ce tuburi am,,, o fi oare si de la tuburile florescente... ? nu imi explic nimic....
Mc @val de ajutorul dat cu impamantarea,,, astazi am gasit impamantare la priza de langa baie, am scos un fir.. dar parca mi-e frica de el, cum as putea sa stiu daca este impamantarea acel fir,,, el in dulia prizei era firul nr 3 si era liber. dar vreau sa fiu sigur..
as putea verifica cu
asta Multimetru digital M-830D