[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Severus
Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
adrian09 wrote:eu cred ca ti-ai bagat mana prin mancarea lor si apoi ai bagat mana in apa....

Nu este nevoie de jmecherii din astea. Daca ii cresti de mici se obisnuiesc cu tine si vin imediat cant te vad (probabil ca se asteapta sa primesca mancare).
Aici situatia este mai "grava" pentru ca i-am crescut si pe parintii lor de cand erau mici.
Masculul a gonit-o pe femela si a trebuit s-o mut in alt acvariu, dar pe mine ma lasa sa ma joc cu puii lui (sub supravegherea lui atenta )

adrian09 wrote:superbi baboi-asii... si pisica.... si catelul....super

Ai dreptate. Animalele sunt superbe si de multe ori au un suflet mai bun ca unii oameni.
Am fost uimit de cat de prietenosi si de atasati pot sa fie chiar si uni pesti.
Nu ma asteptam la asa ceva. smilie
Thereau wrote:... sa vezi cum stau ciorchine in mana la mine zici ca-s pe calculator facuti

Stau cam asa ? Ca in pozele de mai jos ?

Thereau wrote:Pare dar nu e chiar asa de rau ^^

Nu este rau deloc. Este chiar simpatic.
... da' pestii nu stiu asta ...
Pana acum nu am mai vazut pisoi care sa vrea sa se catere la mine in brate de cum m-a cunoscut.

LE Prima poza imi place si este reprezentativa. Il face sa arate mai serios.

Thereau wrote:
adrian09 wrote:Cred ca mai intai face armata cu ei....

II amenint cu pisica )

Ar fi bine sa pui o poza si cu pisica. Abia atunci ar intelege de ce stau pestii asa cuminti.
Ca si eu am sat cuminte prima data cand am vazut-o, pana am vazut ce jucausa si prietenoasa este.
Thereau wrote:... papagalii au inceput sa stea la mangaiat iar severumii mananca din mana

Ma omori. Sa-mi explici si mie cum faci ca toata lumea sa fie asa blanda la voi ca la mine a inceput un adevarat circ.

Bine ai venit pe forum.
Iti doresc mult succes.
Liv wrote:E preferabila varianta cu 3 cartuse de filtrare. Al 3-lea cartus cu Sterasyl deoarece se pare ca retine sulfatul de aluminiu care il toarna de zor Apa Nova in perioadele ploioase, desi sustine ca nu il mai foloseste. Din analizele publicate chiar de ei rezulta ca in periadele ploioase cantitatea de aluminiu din apa creste. Koala si inca 2-3 persoane au patit-o rau de tot din cauza sulfatului de aluminiu (blocheaza respiratia pestilor). Nu vrei sa vezi vreodata asa ceva.

Am patit-o urat cu sulfatul de aluminiu de la apa-nova. Acum un an era sa-mi pierd severumii de care am mare grija. Am avut noroc ca am schimbat apa numai in acvariul cu severumi si am putut sa-i mut intr-un acvariu mai mic, altfel se sufocau vizibil la suprafata apei.
Nu am dormit toata noaptea ca sa-i supraveghez si sa vad ca sunt Ok.
... si aveti in vedere ca severumii sunt niste pesti rezistenti, dar daca nu mi-as fi dat seama la timp, i-as fi gasit "dusi" dimineata.
ionas wrote:Severus, asta trebuie sa il iau pana ciclez acvariu?

Nu. Poti sa il iei cand vrei (sau cand poti).
In prefiltru poti sa pui numai bureti si il cureti frecvent, in timp ce in filtrul mare pui numai material filtrant biologic si cureti filtrul mai rar (deoarece majoritatea impuritatilor solide vor fi retinute de prefiltru).
La ce ti-a sugerat adrian09 as mai adauga un prefiltru (sugerez un Sun Sun HW 602A sau 603A) daca iti permite bugetul.
Cu tot cu transport HW 603A costa sub 100 ron si o sa-ti faca viata mai usoara la intretinerea filtrului extern mare.
In plus, nici nu ocupa mult loc.
Succes
Thereau wrote:Cu putin noroc scoti pui de la ei si rezolvam problema de severumi din Bucuresti

Sa dea Cel de Sus.
Inca nu sunt sigur de ce se va intampla, dar prea se comportau EXACT ca perechea de red spotted pe care am avut-o.
Altfel nici nu mi-ar fi atras atentia.
koala wrote:- DA, daca zici ca ceilalti 2 masculi o "protejeaza" pe femela galbena, atunci sunt mari sanse ca pestii aia doi sa stie despre ce e vorba.
Absolut. E mare diferenta de comportament. Grasu' are grije de asta mica galbena cum avea de Cleo, iar pe celalalt il mai cafteste. Nu rau, dar asa ... de control.

koala wrote:- Treaba se schimba atunci cand vorbim de Red Severum, pentru ca eu nu am gasit inca un filmulet in care sa pot vedea o pereche de severumi rosii care isi ingrijesc puii.
Multa lume afirma ca severumii rosii sunt sterili. Chiar si eu cred asta, dupa ce am impartit dormitorul cu ei atatia ani.

Asteptam sa vedem ce se mai intampla si va tin la curent cu noutati.
Poate ... poate ... avem putin noroc de data asta.
Thereau wrote:Gresiti undeva baieti

smilie oceane, trebuie sa recunosc: mai avem de invatat.
... da' asta mai tine si de noroc
Panaramele din poza au varsta de un an (aproximativ) si i-am pus in acvariu de 2-3 saptamani (aproximativ).
Dupa un schimb de apa au inceput sa faca ce facea perechea mea de Red Spotted Severum la varsta lor, adica se musca de iti este mai mare dragul.
In plus, exemplarul din stanga fotografiei are marcaje mai intense pe fata (mascul?), iar exemplarul din drepta nu prea are marcaje de loc (femela?).
Dupa compaortament este clar ca nu se bat si exista un fel de ierarhie intre ei.
In plus, unul din exemplare (presupun ca femela ?) este tratata cu delicatete de cei doi masculi de Red Spotted Severum, pe cand celalalt o mai incaseaza din cand in cand (mascul ?).
1. Punand cap la cap toate aceste informatii, sa inteleg ca exista posibilitatea sa ma fi procopsit cu o pereche de Golden Severum ?
2. Din cate stiu (dar nu sunt sigur) Severumii gold (galbeni) nu sunt sterili ?
Multumesc anticipat pentru pareri autorizate

ocean wrote:... ca vad ca se transforma in oda papagalilor

Poi daca sunt simpatici, ce putem sa facem noi ?
Si sotia mea e moarta dupe ei si nu era prea acvarista.
Ai noroc ca eu nu am poze cu sotia si cu papagalii ca-ti stricam toata ziua.
Ocean, esti negativist ! Nu-ti dai seama ca de cand au aparut papagalii lu' nenea Koala am scapat de multe probleme, cum ar fi finantarea cheltuielilor legate de acva-cultura ?
La asta nu te-ai gandit !

LE Ocean, culmea e ca la mine stau intr-un acvariu cu niste Severumi de cca 30 cm si nici aia nu-i fugaresc si nici nu le fac nimic.
LLE Poi, Koala ar putea sa separe topicul in doua parti: o parte pentru sudamenicani seriosi si alta pentru panaramele astea de papagali. Ca doar are drepturi de admin si este si tatal panaramelor.
Indiferent ce culoare vor avea sunt niste pestisori simpatici si prietenosi, care au cucerit intrega familie.
Deja stiu ca eu sunt cu haleala si apar la geam de cum ma vad.
Uite asa le fac ochii cand apar in camera.
INCA nu mananca din mana (dar nici mult nu mai au).

@smileyface: acum ai si poze, ca sa nu te mai plangi
Numai ca eu vorbesc despre acelasi exemplar:
- acum cateva zile era portocaliu
- acum 2 zile i s-au colorat aripioarele in negru
- acum este iar portocaliu
Nu uita ca eu am numai 3 baboi si orice schimbare iese in evidenta.
Ceilalti doi au ramas portocalii tot timpul.

Oricum ar fi, sa ne traiasca, sa avem grije de ei si sa ne bucuram de pestisori, ca sunt si ei niste sufletzele
"Baboiul negru" loveste din nou ... adica s-a facut portocaliu la loc
Acum am trei baboi portocalii (din nou).
Daca nu as fi facut o poza pentru smileyface nu as fi crezut nici eu.
In imaginea de mai jos se poate vedea baboiul in tranzitie.
Maestre, oare este posibil sa-si scimbe culoare de la o zi la alta?

Tiosulfatul de sodiu se folosea la developarea fotografiilor pe vremuri si era ambalat in pliculetze galben-argintii.
Eu folosesc de cativa ani JBL Biotopol (Water conditioner) dar nu l-am vazut printre produsele enumerate pana acum.
Pana acum nu am avut nici o problema si sper ca nu fac o greseala folosindu-l.
Dupa ce au mancat, tatal adoptiv duce copilu' la o plimbare "in oras".

Tatal adoptiv il invata pe "copil" obiceiurile in noul acvariu si ii arata unde sa gaseasca mancare.

Forum Index » Profile for Severus » Messages posted by Severus
Go to: