Message |
|
Koala, baboii tai nu sunt sanatosi la cap (pe langa faptul ca sunt niste mici bijuterii).
Aseara aveam trei baboi portocalii, iar azi dimineata m-am trezit cu doi baboi portocalii si unul portocaliu cu aripoarele negre si cu stea in frunte (neagra).
Tot imi doream eu un baboi cu ceva negru pe el, dar asta m-a lasat cu gura cascata.
In rest sunt vioi, mancaciosi si curajosi.
Nu vreau sa jignesc vreun iubitor de severumi de pe forum (  ), dar astia par mai istetzi si mai prietenosi decat erau severumii mei la varsta asta.
|
 |
|
laur.gherase@gmail.com wrote:Si piticii
Lasa ca se fac ei mari. Sa vezi ce distractie o sa ai cu ei in acvariu!
|
 |
|
Mihai acvariu 15i2op21037 wrote:Cum fac sa le scufund?
Pui niste pietre pe ele pana sa imbiba cu apa si stau singure scufundate.
Ai idee ce fel de lemn este ?
Poti sa pui o poza ca sa vedem ce fel de lemn/radacina este ?
|
 |
|
Interesant. Cu ce ai lipit nucile ca sa nu fie toxic pentru pesti ?
|
 |
|
Cel mai bine ar fi sa adaugi cativa Severumi si cateva "lipitori' cumparate de pe la noi si sa vezi cum reactioneaza.
Daca totul este bine timp de 2-3 saptamani poti sa te gandesti la o comanda mai serioasa.
Oricum, ar fi bine sa adaugi cativa pesti de proba. Nu cred ca este bine sa cumperi un lot prea mare de pesti pentru moment; doar cativa sa vezi daca o duc bine o vreme.
Am Severumi de multa vreme si pot sa-ti spun fara nici o retinere ca nu sunt niste pesti sensibili, iar daca sunt sanatosi nu au probleme ca nu le-a placut apa.
|
 |
|
Daca treci prin Bucuresti, iti pot da doi pui de Echinodorus amazonicus.
Acum sunt destul de mici, dar cresc peste 30 cm daca ii ingrijesti ca lumea.
Da-mi un PM in avans.
Am si Echinodorus ozelot red dar inca nu au facut pui. Cand vor face te anunt.
|
 |
|
Thereau wrote:Mda, iti dai seama ce este in sufletul meu acum. Nici macar nu stiu ce sa fac, sa mai iau altii sau sa renunt definitiv la Severum. Desi imi plac foarte nu cred ca as mai rezista inca o pierdere de genul
In primul rand asteapta 2-3 zile sa te mai linistesti sufleteste. Pe urma bem o bere impreuna si vedem ce ar fi mai bine de facut.
Stii ca am trecut acum o luna prin ceva asemanator si nu ai ce sa faci in primele zile (pana cand nu te linistesti un pic).
Pe urma mai vedem; poate gasim cativa Severumi (verzi si / sau galbeni) in Bucuresti si mai faci o incercare cu ei.
Daca lucrurile sun Ok dupa o luna POATE te mai gandesti la o comanda.
|
 |
|
Ma doare sufletul cand vad pozele alea !!!
Bine ca nu ai gasit galbeni si rosii de data asta.
Lipitorile mele erau Ok de dimineata si sunt taaare mici.
Cand ajung acasa le verific si iti spun daca si la mine s-a intamplat ceva.
Ce pot sa zic ? Bine ca restul sunt sanatosi.
|
 |
|
Mihai acvariu 15i2op21037 wrote:Cum trec locatia?
Adaugare / modificare locatie: apesi "My profile" si se deschide o fereastra.
Te duci la al doilea paragraf "General Information about yourself" si faci modificarile necesare.
|
 |
|
Din cand in cand unii colegi de forum au de vanzare conuri de arin (50 buc sau 100 buc) la preturi rezonabile.
Sincer sa fiu, as fi interesat si eu sa cumpar un set.
|
 |
|
Mihai acvariu 15i2op21037 wrote:Blackwater cum as putea sa fac?
In trecut se punea un pliculet de ceai negru, care colora apa din acvariu.
In prezent exista metode moderne, gen:
- Sera Blackwater Aquatan
- Conditioner Dennerle Black Cones
- Conuri de arin
- etc etc etc
1 Orice ai folosi, foloseste cu masura si treptat ca sa nu afecteze sanatatea pestilor.
2 Nu fura acuarelele copilului ca te bate maicasa si nu mai mananci mancare calda multa vreme
|
 |
|
Mihai acvariu 15i2op21037 wrote:Ca încalzitor ce îmi recomandatati pentru 160 litri.? Si ce plante din America de Sud?
Incalzitor: Eheim (Jager) 150 W (sau 200 W). Am avut mai toate modele de incalzitoare si le consider cele mai bune pe cele de la Eheim. Se gasesc si nu sunt mai scumpe decat altele (diferenta de pret foarte mica).
Plante: In primul rand diferite specii de Ehinodorus. Majoritatea speciilor sunt usor de intretinut. (! Echinodorusii nu iti iau substantele hranitoare din masa apei; de aceea exista niste bile speciale care se pun la radacina. Ma uit cum se numesc si iti spun).
|
 |
|
Mihai acvariu 15i2op21037 wrote:Pot cumpara roca vulcanica pentru gratar si sa o pun în acvariu?
NU! Parerea mea este ca risti prea mult ca sa faci o economie de cativa lei. Este mai sigur sa cumperi roca vulcanica de la un petshop (magazin de acvaristica) sau de la un coleg de pe forum.
Pentru cativa lei in plus pe kg ai garantia calitati (adica a lipsei de substante toxice!).
Trece-ti locatia la profil ca sa stim din ce zona esti si poate cineva reuseste sa-ti recomande o sursa de incredere.
|
 |
|
La un acvariu de 180 litri (Rio 180) eu am un filtru JBL CristalProfi 1501 de care sunt foarte multumit, dar:
- l-am achizitionat (nou) la o promotie, deci pretul a fost rezonabil - mult mai ieftin decat este acum 1502 in comert;
- am scos toti buretii din el si am pus numai material filtrant biologic de calitate (cred ca au intrat cam 4 litri).
Desi il am de cativa ani nu am avut nici o problema tehnica cu el si nu face nici un fel de zgomot.
Acum, mai intervine si factorul psihologic: am fost invatati de atatia ani ca produsele germane sunt super-calitative, iar produsele chinezesti sunt de proasta calitate.
Acesta este marketing agresiv, ca sa reduca concurenta produselor chinezesti, care de multe ori sunt mai avantajoase din punt de vedere ar raportului pret / calitate si
fac concurenta producatorilor europeni / americani. (Oricum, iPhone este asamblat in China cu majoritatea componentelor achizitionate de la tarile din zona. Oare asta inseamna ca iPhone este prost?)
Este posibil ca si filtrul sun-sun sa fie foarte bun, sau chiar mai bun la raportul pret / calitate.
Avand in vedere diferenta de pret, eu zic ca ai putea sa achizitionezi sun-sun-ul.
Daca ar fi sa cumpar din nou un filtru extern as cumpara ... unul si mai mare, dar tot JBL ... si tot la promotie daca se poate.
Oricum, fiecare prefera filtrul cu care s-a obisnuit; este vorba si de o apreciere subiectiva.
PS Eu personal, nu am auzit pe nimeni sa se planga de sun-sun ... si avand in vedere pretul ... cred ca merita.
|
 |
|
Parerea mea personala este ca nu este "fake".
Pana acum nu am mai vazut pe nimeni sa falsifice produse fabricate in China.
Oricum, firma este destul de cunoscuta si produce niste pre-filtre foarte bune.
Cu alte produse de-ale lor nu am avut de'a face direct.
|
 |
|
1. Nu o sa fierbi pana le ies ochii din cap. Poti doar sa le oparesti cu apa clocotita.
2. Cat de mare este acvariul ? Cat de mari sunt buturugile ? Ce fel de lemn este ? [Sa nu pui NICIODATA rasinoase in acvariu.
De preferat sunt esentele tari (sau buturugile cumparate de la un magazin de acvaristica).
3. Ca sa adaugi poze este destul de simplu. Sub casuta in care se scrie mesajul sund doua butoane albastre : Oprions si Attachments.
Apasa pe Attachment si o sa deschida alt submeniu. De acolo, sper sa te descurci (urmezi instructiunile).
Vezi ca poti sa atasezi un numar limitat de poze la fiecare mesaj (cred ca max 5 poze pe mesaj). Daca vrei sa pui mai multe poze mai pregatesti inca un mesaj.
Si dimensiunea totala a atasamentelor este limitata (cred ca 2 MB) asa ca nu trimite pozele la rezolutie maxima. Foloseste un program utilitar care sa le scada rezolutia (si implicit dimensiunea).
|
 |
|
Aici intervine problema gustului. Eu as pune un nisip fin, cu o culoare cat mai naturala: un gri deschis sau bej deschis.
Ai sa vezi ca sunt multi colegi care folosesc culori "tari": negru sau alb ca sa scoata in evidenta culoarea pestilor, dar eu nu as pune asa ceva la neoni.
In plus, ai putea sa pui un strat mai gros (5 - 7 cm in spate) ca sa plantezi 2-3 fire de Echinodorus (tipice pt america de sud, de unde sunt si neoni).
In fata poti sa pui cateva plante mai mititele, iar undeva in acvariu sa pui o buturuga cu fire mai multe si mai subtiri (nu are rost sa pui un trunchi gros, adica ditamai pomul).
Adauga la locatie orasul de unde esti. In felul acesta poti fi indrumat catre un anume furnizor, sau eventual catre un alt coleg din zona care sa te ajute.
|
 |
|
1 In general maro-roscat (daca vrei sa faci un biotop depinde de zona pe care vrei sa o imiti)
Spune-ne mai multe informatii si vom incerca sa-ti dam o sugestie cat mai apropiata de realitate.
Totusi, cea mai potrivita culoare este cea care iti place tie.
2 Da (deoarece este mai ieftin) dar spala-l foarte bine.
3 Aici este mai complicat: depinde de tipul acvariului pe care vrei sa-l realizezi:
- pentru coridoras este bine sa pui nisip fin (aprozimativ 1-3 mm) ca sa nu-si strice musatle cand cauta mancare prin nisip;
- daca pui ciclide americane ai putea sa pui spartura de lava si o sa ai o rezerva de bacterii in substrat;
- pentru un acvariu plantat cerintele sunt altele (poate un coleg specializat pe "buruieni" iti da cateva sugestii de specialitate.
De cele mai multe ori ajungi la un compromis (nu exista o formula ideala)
Spor si berechet
|
 |
|
Poti sa procedezi exact cum a zis colegul nostru.
In plus, eu te-as sfatui sa pui sare (bruta, de muraturi) in apa in care fierbi (sau cu care oparesti) buturugile;
(in acest fel ai mai multe sanse sa omori toate creaturile periculoase care isi au culcusul prin buturugi).
De asemenea, eu as curata radacinile de scoarta inainte de a le pune la fiert.
Dupa ce le pui in acvariu o sa elibereze niste mucus, dar nu este cazul sa-ti faci probleme: niste pomacea (melci)
sau niste ancistrusi ar fi fericiti sa manance mucusul respeciv si sa curete buturugile.
Spor la treaba si pune-ne si noua 2-3 poze cu buturugile, sa vedem cat sunt de interesante
|
 |
|
Daca zaiterol mai apare pe forum si oferta lui este serioasa, putem asigura transpotrul spre Bucuresti chiar in duminica asta,
unde colegii isi vor distribuii pestii dupa cum au stabilit.
Daca a fost o gluma proasta ... asta este.
Vom vedea cat de curand.
|
 |
|