| Message |
|
|
|
Vezi ca tubul ala T5 nu se potriveste la instalatia ta T8.
|
 |
|
|
|
Eu zic sa lasi si 827 in combinatie, si mai adauga inca un 865.
Insa plantele din acvariul tau arata bine, nu par sa aiba neaparata nevoie de o suplimentare de lumina.
Cand adaugi al treilea neon, poti profita de faptul ca e pe "instalatie" separata si aprinde-l doar cateva ore pe zi (2-3-4 ore), ca sa dai un "boost" sa zicem.
Treuie insa luat in calcul ca iti va creste si necesitatile de nutrienti ale bazinului (cu cat, asta doar tu vei putea observa).
|
 |
|
|
|
Lasa non-stop.
Dat fiind faptul ca ai o bomba, presiunea in sticla va creste cat timp opresti circuitul ...
|
 |
|
|
|
Se vede ca ti-ai facut temele inainte sa te apuci, felicitari!
Destul de rarut, mai ales in ultima vreme, un acvarsit care incepe cum trebuie.
Ai un acvariu frumos, imi place!
|
 |
|
|
|
bun venit pe forum!
|
 |
|
|
Mult spor sa ai!
Sa vedem niste poze, lista de echipamente, ceva
|
 |
|
|
Te inteleg perfect...in ultima vreme nici eu nu am timp de acvarii aproape deloc.
Aproape ca ma uit la bazin doar cand fac schimbul de apa (care din saptamanal, a devenit o data la doua saptamani si acu' aproape au trecut trei...) si cand mai torn zemuri din cand in cand.
ba chiar m-au batut ganduri si inca imi sta pe cap sa desfiintez bazinul mare...
Ma rog, revenind
Chiar si la minimum de intretinere, ai un bazin frumos si relaxant!
|
 |
|
|
|
Poti sa mai pui plante inca de pe acum.
Poti folosi Ferropol24.
Referitor la petele maro, sunt diatomee. Sunt relativ tipice pentru inceputurile de setup.
|
 |
|
|
|
Foloseste neoane clasice, de 24 de W.
Osram 865 sau 965.
|
 |
|
|
Gabi C wrote:
Datorita microbului acvaristic amplificat foarte tare de acest forum m am decis sa deschid un nou jurnal .
Deci ne facem treaba
Spor la stabilizarea bazinului!
|
 |
|
|
Eu iti doresc sa gasesti acel graal!
|
 |
|
|
|
Cand ai adaugat acele plante?
Aveau gaurile cand le-ai adus, sau au aparut la tine in bazin?
Ca idee, nitrati 0 nu e ok. O valoare de 10-20 e recomandata.
As presupune, insa ar fi bun si un test la picatura, ca adaugi prea putini macro nutrienti.
|
 |
|
|
Daca folosesti fertilizantii tropica, atunci respecta-le indicatiile.
Combinatia de neoane Giesemann Superflora cu Tropic este foarte buna  .
|
 |
|
|
Imi place cum arata, felicitari!
Si la foto parca avansezi
|
 |
|
|
Se prezinta interesant!
Asteptam plantarea  .
|
 |
|
|
Tot aliniate ca soldatii vrei sa le tii
|
 |
|
|
Intr-adevar, un acvariu deosebit.
Nu care cumva sa nu-l inscrii pe la iaplc, aga, eaplc anul asta
Totusi, n-am inteles io bine, sau folosesti apa de osmoza fara sa mai adaugi nici saruri si nici apa de robinet?
|
 |
|
|
|
Probabil nu e ok testul...
Daca plantele merg bine, nu cred ca are rost sa umbli la fertilizare.
Asa ca idee generala, da, un no3 de 10 ar fi ok. Si un po4 de 0.5 - 1.
|
 |
|
|
Eh, o poza mai ok
|
 |
|
|
|
kH-ul este duritatea temporara, formata din carbonati si bicarbonati.
Are rolul de a tampona acizii din apa.
Cu cat kH-ul este mai mare, cu atat mai mult acid poate fi tamponat fara ca pH-ul sa sufere variatii majore.
Cu alte cuvinte, pentru ce ne doare pe noi, daca ai un kH mare, trebuie sa bagi mult co2 ca sa scazi pH-ul.
Pentru acvariile plantate este de preferat un pH mai mic, ceea ce poti obtine fara sa bagi cantati daunatoare de co2 (ceea ce e un avantaj si in privinta consumului de co2 din butelie, consumi mai putin).
Atentie, cantitatea de co2 este optima, chiar daca introduci mai putin fata de kH 10 sa zicem, pentru a obtine pH-ul dorit.
Diferenta e ca-i mai putin tamponat.
LE: Dezavantajul unui kH foarte mic este ca pH-ul nu este stabil, variaza repede cand introduci acid (ce rezulta si din aditia de co2).
Insa nu e cazul la tine. O valoare de 3 este numa' buna.
|
 |
|
|