[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Vezi ca tubul ala T5 nu se potriveste la instalatia ta T8.
Eu zic sa lasi si 827 in combinatie, si mai adauga inca un 865.

Insa plantele din acvariul tau arata bine, nu par sa aiba neaparata nevoie de o suplimentare de lumina.
Cand adaugi al treilea neon, poti profita de faptul ca e pe "instalatie" separata si aprinde-l doar cateva ore pe zi (2-3-4 ore), ca sa dai un "boost" sa zicem.
Treuie insa luat in calcul ca iti va creste si necesitatile de nutrienti ale bazinului (cu cat, asta doar tu vei putea observa).
Lasa non-stop.
Dat fiind faptul ca ai o bomba, presiunea in sticla va creste cat timp opresti circuitul ...
Se vede ca ti-ai facut temele inainte sa te apuci, felicitari!
Destul de rarut, mai ales in ultima vreme, un acvarsit care incepe cum trebuie.

Ai un acvariu frumos, imi place!
bun venit pe forum!
Mult spor sa ai!
Sa vedem niste poze, lista de echipamente, ceva
Te inteleg perfect...in ultima vreme nici eu nu am timp de acvarii aproape deloc.
Aproape ca ma uit la bazin doar cand fac schimbul de apa (care din saptamanal, a devenit o data la doua saptamani si acu' aproape au trecut trei...) si cand mai torn zemuri din cand in cand.
ba chiar m-au batut ganduri si inca imi sta pe cap sa desfiintez bazinul mare...

Ma rog, revenind
Chiar si la minimum de intretinere, ai un bazin frumos si relaxant!
Poti sa mai pui plante inca de pe acum.
Poti folosi Ferropol24.
Referitor la petele maro, sunt diatomee. Sunt relativ tipice pentru inceputurile de setup.
Foloseste neoane clasice, de 24 de W.
Osram 865 sau 965.
Gabi C wrote:
Datorita microbului acvaristic amplificat foarte tare de acest forum m am decis sa deschid un nou jurnal .

Deci ne facem treaba
Spor la stabilizarea bazinului!
Eu iti doresc sa gasesti acel graal!
Cand ai adaugat acele plante?
Aveau gaurile cand le-ai adus, sau au aparut la tine in bazin?

Ca idee, nitrati 0 nu e ok. O valoare de 10-20 e recomandata.
As presupune, insa ar fi bun si un test la picatura, ca adaugi prea putini macro nutrienti.
Daca folosesti fertilizantii tropica, atunci respecta-le indicatiile.
Combinatia de neoane Giesemann Superflora cu Tropic este foarte buna .
Imi place cum arata, felicitari!
Si la foto parca avansezi
Se prezinta interesant!
Asteptam plantarea .
Tot aliniate ca soldatii vrei sa le tii
Intr-adevar, un acvariu deosebit.
Nu care cumva sa nu-l inscrii pe la iaplc, aga, eaplc anul asta

Totusi, n-am inteles io bine, sau folosesti apa de osmoza fara sa mai adaugi nici saruri si nici apa de robinet?
Probabil nu e ok testul...

Daca plantele merg bine, nu cred ca are rost sa umbli la fertilizare.
Asa ca idee generala, da, un no3 de 10 ar fi ok. Si un po4 de 0.5 - 1.
Eh, o poza mai ok
kH-ul este duritatea temporara, formata din carbonati si bicarbonati.
Are rolul de a tampona acizii din apa.
Cu cat kH-ul este mai mare, cu atat mai mult acid poate fi tamponat fara ca pH-ul sa sufere variatii majore.

Cu alte cuvinte, pentru ce ne doare pe noi, daca ai un kH mare, trebuie sa bagi mult co2 ca sa scazi pH-ul.
Pentru acvariile plantate este de preferat un pH mai mic, ceea ce poti obtine fara sa bagi cantati daunatoare de co2 (ceea ce e un avantaj si in privinta consumului de co2 din butelie, consumi mai putin).
Atentie, cantitatea de co2 este optima, chiar daca introduci mai putin fata de kH 10 sa zicem, pentru a obtine pH-ul dorit.
Diferenta e ca-i mai putin tamponat.

LE: Dezavantajul unui kH foarte mic este ca pH-ul nu este stabil, variaza repede cand introduci acid (ce rezulta si din aditia de co2).
Insa nu e cazul la tine. O valoare de 3 este numa' buna.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: