| Message |
|
|
|
Salut si bine ai venit pe forum!
Speram ca prezenta ta aici sa nu fie una doar pentru vanzare ci sa contribui activ.
Legat despre acest produs, trebuie sa recunosc ca nu stiu mai nimic, inafara de certurile vazute pe facebook.
Dar ma face sa fiu reticent atunci cand un vanzator se lauda din prima ca al lui e cel mai bun si mai tare.
N-ar fi rau, precum zicea koala, sa deschizi un topic si sa demonstrezi ceea ce spui.
|
 |
|
|
|
Asta vroiam si eu sa intreb, pe cand si alte specii?
|
 |
|
|
|
Eu am avut bba in doua situatii (e drept ca niciodata invazie, vorbesc de cateva smocuri mai notabile).
1. scaderea canitatii de co2 din apa si implicit cresterea pH-ului.
Am patit-o de doua ori, cand am fost plecat pe perioada mai lunga (2-3 saptamani). S-a evaporat mai multa apa, a scazut nivelul in acvariu, spraybar-ul a ramas la aceeasi inaltime => o valurire mult mai strong si eliminare de co2.
2. In zonele in care curentul de apa a fost puternic (aveam la un moment dat niste pietre in calea unei pompe de valuri si pe ele imi apareau constant smocuri de bba).
Si in situatia nr. 1, smocurile predominau tot intr-o zona unde erau ceva curenti mai puternici (comparativ cu restul bazinului).
Acu' evident nu e obligatoriu sa se intample la fel peste tot, insa la mine, doar in astea doua situatii s-a intamplat.
|
 |
|
|
|
Asteptam sa relatezi experienta, va fi foarte util pentru membrii forumului.
|
 |
|
|
|
Frumoasa gradinuta, felicitari !
|
 |
|
|
|
Pacat...versiunea anterioara imi placea (cel putin mie) mult mai mult.
Cat despre fertilizare, Scaper's Green contine micro-nutrienti. Pentru macro, este NPK booster (N - azot, P - fosfor, K - potasiu).
|
 |
|
|
Daca e GSA (desi pare cam intinsa pt gsa...ori poate a fost un episod mai intens si s-au unit punctele), precum zice si Humbert, nu-ti face mari griji, nu e ceva de speriat.
Cresterea fosfatilor o rezolva.
Va trebui sa cureti frunzele vechi.
Referitor la aranjament, intr-adevar dreapta arata mai bine decat stanga.
Dar momentan rezolva-ti plantele si pe urma ai timp pentru aranjament
|
 |
|
|
|
Nuuu, da-i inapoi la a doua varianta (primele doua sunt aproape la fel, dar in a doua ai renuntat la bolovanul ala maroniu din stanga spate).
Arata mult mai bine!
Apropo, ce vrei sa cresti in acvariu de ai facut topicul la acvarii diverse? Nu vrei sa-l mutam la jurnale acvarii plantate?
Referitor la fertilizare, vei avea probabil nevoie si de fertilizare macro (pentru asta ai NPK booster, ca sa fie tot din gama dennerle).
Iar legat de carbon lichid, aveai si de la dennerle, ca sa mergi pe linia completa, carbo booster.
|
 |
|
|
|
Curatenie regulata, filtrare buna, circulatie buna a apei. (referitor la staghorn)
|
 |
|
|
scorpionul wrote:ceva pui de Cabomba "Belem" de vanzare?
Dupa ce se face maricica si fara risc de pierdere, cu siguranta ca o sa fie data si mai departe...ca nu suntem din aia care tin o planta sa o arunce la gunoi cand o tund, numa' de-a dracu' sa n-o mai aiba altcineva
Si nici n-o sa coste jde' euro, chiar daca a fo' adusa de peste hotare.
Eh, mici refulari
|
 |
|
|
|
Eu unul am patit asa vara la temperaturi mari ...
|
 |
|
|
Legat de distributia co2-ului in apa, poti incerca un reactor (sau difuzor, e mai mic si mai ieftin) extern.
Pentru ca vad ca ai filtru canistra.
Cat despre aranjament, eu as zice ca nu asta e cel mai important lucru acum.
Invata cum sa "umbli" cu acvariul, cum sa cresti plantele, capata experienta.
Pe urma vei avea timp si de scape-uri  .
Un scape nu iti va reusi daca vei avea probleme cu algele, daca plantele nu vor creste bine.
Legat de achizitionari: nu stiu daca iti sunt necesare acum lily pipe-urile si drop checkerul de sticla.
De asemenea cred ca-ti poti face tu (sau cineva care a mai lipit acvarii) un acvariu de dimensiunile alea. Vei iesi mult mai ieftin (probabil chiar daca iti cumperi sticla ultraclara).
La volumul ala o lampa cu doua tuburi de 24W sunt cam de ajuns. Dar poti sa o faci cu 4 tuburi, in cazul unui viitor upgrade.
Eu am folosit ambele game pentru ca in principal asa mi s-a pus pata  si acum merg la fel, pentru ca mi s-a parut a fi un succes.
La modul general insa, poti folosi o singura gama: S7+V30+E15 sau Scaper's Green+NPK booster. La ambele poti adauga Plantagold si Carbo booster.
|
 |
|
|
Porcu wrote:
Si daca tot ai substrat alb s-ar potrivi un covor din Cabomba "Belem"  . Eu am planta asta, e magica da' pe un sol maro inchis nu prea se vede ....... la primu' restart o sa folosesc solu' ala bej deschis.
Just!
Nici la mine, deasupra volcanitului nu iese foarte tare in evidenta...
Ori poate trebuie o tufa mai mare. Sau mai putine buruieni prin preajma
Oricum, e o planta faina!
|
 |
|
|
|
bine ai venit pe forum!
|
 |
|
|
|
Salutare! Scot la vanzare urmatorul pachet de plante:
1. Shinnersia rivularis variegated - 7 fire
2. Rotala macrandra narrow leaf - 3 fire
3. Rotala macrandra narrow leaf variegated - 15 fire
4. Rotala macrandra mini type IV - 15 fire
5. Rotala goias - 15 fire
6. Ludwigia mini "super red" - 7 fire
7. Ludwigia inclinata - 4-5 fire
8. Persicaria praetermissa "ruby" - 4 fire
Tot pachetul la 85 lei (aproape 1 leu/firul ...); la care se adauga plata transportului.
La plata in cont, posta o platesc eu.
Doresc sa-l dau pachet intreg, de asta am pus si pretul mic.
|
 |
|
|
|
Eu am folosit testerul de la jbl, dar cred ca oricare e ok.
|
 |
|
|
|
Te poti descurca foarte bine si cu prafuri, dar trebuie sa ai ceva experienta.
Pentru incepatori nu recomand. Dar asta e parerea mea.
Si mai ales la acvarii mici, unde costul pentru fertilizanti profi nu e mare.
Daca maresti doza de pps, da, poti acoperi una din carente, insa vei supradoza din celelalte.
Si iarasi nu e ok.
|
 |
|
|
severum777 wrote:Revin cu alte întrebat, la care am nevoie disperata de ajutor.
1.Am luat momeala pentru pescuit, granule, pe el scrie " Aditiv pentru pesti de apa dulce " si contine sange uscat si feromoni, este bine ce am luat?
2.Am 2 acvarii pentru betta, in unul incape un bidon de 10 litri, dupa ochiul meu e suficient pentru un betta, dar au 3 geamuri facute din oglida, le pot sterge cu ceva??? Acetona sau diluant?
3. Betta ii pot tine la temperatura camerei?? In acvarii trebuie sa bag înc?lzitor de 25W , iar eu nu gasec.
4. Am luat dintr-un canal, niste plante plutitoare care le-am pus intr-un borcan cu albastru de metil si multa sare le-am amestecat si agitat bine  , iar inainte sa le bag in borcan le-am spalat bine cu furtunul , de pe ele am strans 4 melci asemanatori cu cei comunitari, doar ca sunt foarte plati. Este bine ce am facut??
5.Este ok daca tin o femela de molly singura, pe langa alti pesti vivipari ( xipho, platy ) ???
1. Vezi ca este mancare speciala destinata pentru pestii de acvariu. Eu n-as folosi momeala pentru pescuit.
2. N-as tine pestele intr-un acvariu cu oglinda, va fi tot timpul "in garda" datorita reflexiei.
3. Daca in camera ai un 25 de grade Celsius, da. Daca nu, ti-as recomanda incalzitor.
4. Probabil plantele vor muri.
5. Da.
|
 |
|
|
|
Ar fi bun un tester permanent de co2.
Daca e verde deschis la culoare, e ok.
Daca e prea mult, poti contrabalansa printr-o valurire mai puternica a apei la suprafata.
|
 |
|
|
|
Nitritii indica faptul ca ciclarea "merge".
Faptul ca ai si nitrati (inteleg ca inca nu fertilizezi) arata ca s-a intrat pe "a doua portiune" a ciclarii.
Inca un pic de rabdare si in curand vei putea incepe sa populezi.
Referitor la fertilizare, vezi ca pe langa macro nutrienti (ce adaugi cu pps pro) ai nevoie si de micro nutrienti.
Adica pps-ul nu este de ajuns.
De asemenea asteapta-te daca vei folosi pps sa ai deficiente si sa trebuiasca sa mai completezi cu diversi macro nutrienti.
Acvariul tau nu este unul mare.
Eu te-as sfatui sa mergi pe o gama profi de fertilizare, costurile nefiind mari.
O gama accesibila este Jbl spre exemplu.
Si Easy Life e foarte ok.
|
 |
|
|