[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
un mare ajutor si multe sfaturi  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
zgatiuta
Junior member

IP:

Am mai pus in alt topic descrierea si problemele dar nu mi s-a raspuns drept pentru care am incercat alt topic.
Vreau sa fac si eu un nou startup. Va rog mult sa ma ajutati.
Am facut descrierea acvariului mai sus. Dar filtrul intern mi s-a stricat, filtrul extern fac azi comanda de piese pt refresh. Acum am pus o pompa de aer care sa bage oxigenul pt pesti si am scos nisipul. Sper sa fie bine cat de cat. Hoplo i-am donat.
Vreau sa pun un substrat jbl aqua basis si peste nisipul pe care l-am avut in acvariu dupa ce o sa il spal si poate il fierb in prealabil.
Acum cateva intrebari:
1. Furtunul care trage mizeria sa il pun in spate sau in fata (e o intrebare de copii dar asta e). Eu zic ca mai fata ca as coboara mizeria?
2. Trebuie sa bag co2 avand in vedere ca o sa bag si plante (egeea, valisneria, mossul il pun pe pietre sau pe o radacina si ceva care sa se intinda: michrantenum mote carlo sau eleocharis parva sau ce ma sfatuiti voi).
3. Lumina o sa pun 2 neoane led de 9 w sper ca e de ajuns. O sa le pun pe un capac de pvc. Sub neoane o sa pun geamul pe care il am acum ca si capac. Sper ca nu ia mult din puterea luminii. Are ceva daca pun un neon http://www.ledled.ro/led292/Tub-LED-cu-Suport-9W-T8-600mm-Alb-cald si unul http://www.ledled.ro/led921/Tub-LED-9W-T8-600mm-Alb-rece-mat sau http://www.ledled.ro/led285/Tub-LED-cu-Suport-9W-T5-600mm-Alb-rece
4. Nucile de cocos sa le pun asa cum au fost inainte? Am vazut ca se aduna mizerie acolo in ele si trebuie sa le scot mereu. Sau e de ajuns sa aspir ce e in ele.
5. Mancare le dau de la tetra fulgi si bobite (alternez) si mai am si pastile dar nu prea mananca deloc. Sa fi ramas speriati de cand erau hoplo ca erau mari si se speriau cand alergau hoplo la mancare. Nu stiu cum sa ii fac sa msnance. I-am si infometat 2 zile dar degeaba, iau o data si gata.
Testere iau luna viitoare. Numai bine se cicleaza sper si acvariul. Si pesti tot atunci. Sper sa nu ii chinui pe cei care ii am acum foarte rau.
Severum777 si cine mai este de prin zona (rm. valcea) ma puteti ajuta cu niste plante enumerate mai sus? Contracost bineinteles.
Multumesc si sper sa primesc ceva.sfaturi
zgatiuta
Junior member

IP:

Daca e gresit ca am facut alt topic il puteti sterge numai sa primesc ceva raspunsuri.
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

" Vecine "! Nu am plate deocamdata, incearca in kaufland la animax, cred ca ma duc si eu maine sa iau niste vallisneria. Cati litrii vrei sa aiba noul acvariu?
anonym
Member
[Avatar]

IP:

Salut.
La intrebarea cu numarul 1, te referi la furtunul de la filtru ? Daca da, punel in spate intr-un colt mai excat .
Pentru plante ai nevoie de multa lumina ledurile alea nu sunt bune, o sa ti se faca alge verzi prin acvariu sau nu vor creste deloc ...
Co2 poti face o bomba cu drojdie daca vrei sa iesi mai ieftin dar e mai greu de controlat, poti creste plante si fara co2 dar nu vor fi la fel de verzi si `frumoase` incepe si tu cu niste plante easy .
Cati litri are acvariul tau ? Ce filtru extern vrei sa-ti iei ?
Ai grija sa nu supra populezi acvariul cu pesti, iar mancare sa nu le dai in exces, eu ii hranesc o data pe zi maxim de doua ori cand sunt liber si nu mi-a murit nici un peste de foame pana acum .

This message was edited 1 time. Last update was at 14/03/2016 23:41:51

zgatiuta
Junior member

IP:

Am un acvariu homemade de aprox. 55l.
Filtru am un fluval 204 la care trebuie sa schimb rotorul si axul. Plante o sa pun egerua densa, valisneria, un anubis si as vrea ceva care sa imite gazonul dar tot easy.
Pt co2 am gasit cu.sare de lamaie si bicarbonat de sodiu, ceva in genul.celei cu drojdie.
De suprapopulat nu cred ca o sa il suprapopulez, iar mancare, la.pestii care ii am acum abia mananca.
Dar ce lumina trebuie sa iau cu leduri. Nu e buna.lumina cu leduri? As.lua mai puternice dar nu am gasit pentru 60 cm ai mei
stefanp
Moderator

IP:

Foloseste neoane clasice, de 24 de W.
Osram 865 sau 965.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
severum777
Senior member
[Avatar]

IP:

zgatiuta wrote:Am un acvariu homemade de aprox. 55l.
Filtru am un fluval 204 la care trebuie sa schimb rotorul si axul. Plante o sa pun egerua densa, valisneria, un anubis si as vrea ceva care sa imite gazonul dar tot easy.
Pt co2 am gasit cu.sare de lamaie si bicarbonat de sodiu, ceva in genul.celei cu drojdie.
De suprapopulat nu cred ca o sa il suprapopulez, iar mancare, la.pestii care ii am acum abia mananca.
Dar ce lumina trebuie sa iau cu leduri. Nu e buna.lumina cu leduri? As.lua mai puternice dar nu am gasit pentru 60 cm ai mei

Ce pesti vrei sa bagi in el??
zgatiuta
Junior member

IP:

Eu as vrea guppy, neoni, cory, melci si sa vad ce ma sfatuiti voi.
Am 5 rasbora, si o zebra si cred ca nu se prea inteleg ca eazbora stau impreuna si parca sint fixi. Parca nu se misca deloc.
Cu lumina ce ziceti sa pun tuburi de led sau de neon. Eu zic ca cele de led sunt laa fel de puternice. Daca zic ca sunt de 18w.

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: