| Message |
|
|
|
Cele 25 de fiole Prodibio Biodigest la 100 ron le vreau eu.
|
 |
|
|
Incepe sa ma calce pe nervi orice  iar flatworm-ii sunt una dintre chestii...
Asa ca am de gand sa comand Flarworm exit de la Salifert. E ok? Are rezultate sau arunc banii degeaba?
|
 |
|
|
Ma doare capu' deja de dimineata...
|
 |
|
|
Daca as rezolva treaba asta cu fosfatul care imi sta pe creier ar fii totul bine. In rest pestii nu au mai facut deloc gris, s-au invatat cu bazinul si cu mine, cand trec prin fata lui vin la geam...problema cred ca a fost stresul importului. La o zi dupa ce I-a adus Peti I-am zis sa m-I trimita si au fost foarte stresati pana s-au acomodat.
Mai vreau un singur peste si anume un Loricula. Nu stiu cand o sa am parte de el dar am rabdare...
|
 |
|
|
elven wrote:incepe sa arate super bine si da sunt foarte ok hidratati iar plate-ul de la mine a crescut sau mi se pare mie ?
iar ricordeea e prinsa langa catalaphilia observ
Ricordea nu e prinsa nicaieri. In fiecare weekend cand fac schimbul o iau si o leg cu ata de piatra aia mica din fata (se si vede) si intr-o zi iese de acolo...
Oricum nu este si nu a fost niciodata colorata, nu stiu ce o sa fac cu ea...
Cat despre plate nu stiu ce sa zic, eu il vad zilnic asa ca nu imi pot da cu parerea.
|
 |
|
|
|
Cam asa arata bazinul meu azi cu fosfatul 0.12 si NO3 10. Eu cred ca toti coralii sunt hidratati bine...nu stiu ce sa zic...e posibil sa fie masuratoarea eronata?
|
 |
|
|
Shubi wrote:Mergi mai bine la magazinele de bricolaj, gasesti acolo robineti din plastic pentru furtunele banda folosite la irigatie prin picurare, sunt pentru furtun cu diametrul interior de 16mm, foarte ieftin (cativa lei) si suficient de precis.
Arata cam asa:

Trebuie sa vad un pic si ce diametru are iesirea la pompa si cum conectez furtunul de la pompa la intrarea in reactor.
|
 |
|
|
O sa caut maine un robinet si sa vad si de un furtun ca sa fac legaturile.
Oricum nu stiu ce sa zic legat de flow...a fost o buna bucata de vreme cand phosguardul a stat in ciorap in sump si nu s-a intamplat nimic. Tocmai asta a fost idea de a lua reactor: sa fiu sigur ca prin antifosfat trece sigur o anumita cantitate de apa...
|
 |
|
|
|
Din pacate la reactorul meu nu am ce sa reglez...pompa e de 650l/h si merge blana...
|
 |
|
|
bsbircea wrote:
Shubi wrote:Eu unul spun sa treci la Rowaphos dar sa nu supradozezi ca vei avea surprize
+1
asa m-am chinuit si eu cu phosguard si dupa 4 kg am trecut la rowaphos. nu te astepta la minuni peste noapte dar dupa vreo 2 ture de rowaphos o sa se vada diferenta.
si incearca sa skimmezi mai umed.
Si cum ai pus rowaphosul? Direct in reactor sau l-ai pus in ciorap?
La skimmarea mai umeda nu m-am gandit.
|
 |
|
|
|
O sa incerc si varianta cu 1 litru de phoguard in reactor. Am un bubble magus mini80.
In ceea ce priveste rowaphosul am msi incercat o data cu el dar nu l-am pus in ciorap si l-am pus direct in reactor si l-am imprastiat in tot sumpul...poate in ciorap si in reactor e mai ok. O sa vad...
|
 |
|
|
Instructiuni:
Masurati fosfatii inainte de utilizare. Utilizati numai daca nivelul de fosfati este 0.2 ppm sau mai mare de 0.2 ppm.
|
 |
|
|
koala wrote:
CatalinBarbu wrote:...in ritmul asta nu o sa am in veci SPS-I...
Fish only, my friend!
This is THE SOLUTION!
Nu pot sa fac asta intr-un bazin de 1 metru
|
 |
|
|
|
Inseamna ca nu e foarte grav si probabil reparatiile nu o sa coste foarte mult.
|
 |
|
|
|
Astept pareri de la voi cu privire la valorile astea mari ale fosfatului, nu stiu ce sa mai fac !
Sunt sase luni de cand e startat bazinul, am bagat mii de euro in el, consider ca am echipamente ok, am investit o gramada de timp si consumabile de calitate si nu sunt in stare de atata timp sa stabilizez niste parametrii...e destul de frustrant si descurajator...in ritmul asta nu o sa am in veci SPS-I...
|
 |
|
|
|
Mai am un test de PO4 de la Salifert. O sa masor si cu el...
|
 |
|
|
|
Am facut testele dupa doua saptamani in care am schimbat de doua ori cate 25% din cantitatea de apa:
Salinitate: 1025
PH: 7,7-8
NO3: 10
KH: 6,16
Ca: 440
Mg: 1380
PO4: 0.12
Deci cu alte cuvinte nu mai stiu ce sa fac sa scad fosfatul ala....ma gandesc daca nu cumva masor anapoda...plm
NO3-ul are valoare asa mare pentru ca de o saptamana reactorul de biopelwti nu mai e in functiune, fiind intr-o revizie tehnica. In tot acest timp am facut aditie de Nopox.
|
 |
|
|
Blue14 wrote:Mai ai buretele?
Am mai zis acum o saptamana ca nu il mai am...
|
 |
|
|
elven wrote:la cat schimbi phosguardul?
La doua saptamani si pun aprox 400ml la aprox 400litri de apa
|
 |
|
|
|
Azi am mai facut un schimb de 25%, am spalat saculetii de phosguard si cel de carbune din reactoare, am aspirat sumpul si dupa amiaza o sa fac teste ca nu am mai facut de mai bine de doua saptamani.
Sa vedem ce si cum...
|
 |
|
|