Felicitari

Esti tatic
Tocmai ma pregateam sa iti scriu (neavand rabdare sa iti citesc topicul pana la capat caci deja observasem ceva mai `nainte) ca precis ai puiutii intr-o gropita sapata de parinti.
Ei bine se pare ca asa a si fost.
Ce observasem era discutia legata de plante.
Domeniu in care vroiam sa te incurajez.
Te-ai mutat pe un taram binecuvantat in ale acvaristicii.
Cu rabdare ai sa gasesti de toate.
Primele plante mai de Doamne-ajuta care au ajuns in Romania au ajuns prin intermediul unui prieten care ca si tine s-a mutat acolo sipe care cand a venit in Romania l-am adus degraba la cateva intalniri ale acvaristilor

.
E drept el sta mai prin Montreal dar mi-a vorbit foarte frumos despre si despre Toronto asa ca imposibil daca vrei sa nu gasesti ceva.
Prin anii `90 aducea pentru prima oara in tara plante ce ulterior aveau sa devina celebre in Romania. Prima Gloso, primul barthii, primul aparth samd.
Toate aduse de acolo din Canada si donate moka catre minusculul grup de pasionati in ale plantelor, chiar si catre cel care ulterior s-a opus cel mai tare fenomenului

...
Dat fiind faptul ca ne cunosteam mai toti intre noi si pentru ca mai presus de toate am si o idee de ansamblu asupra importurilor facute ...pot sa declar cu mana pe inima ca a fost cel mai important import de plante facut in Romania...nu prin cantitate, nu prin faptul ca totul a fost donat din inima si moka...ci faptul ca a fost facut intr-o perioada in care plantele respective nu le vedeam decat in cartile si revestile altora.
Morala:
1.Gasesti plante foarte frumoase in Canada
2. Gasesti cu siguranta plante pe care noi aici nu le gasim sau ne chinuim infinit mai mult sa le gasim.
3. Iti garantez ca daca ai pasiunea asta ...datorita faptului ca ai toata aparatura pusa la dispozitie in mai toate petshopurile de la voi in curand am putea sa ne uitam noi plangand la acvariile tale plantate.
Apropos de aparatura ...voi aveti in Montereal fabrica Hagen...cred ca stiai, eu nu stiu sa avem macar o fabrica de facut magneti pentru acvarii in toata Romanica...si asta spune multe.
Concluzie:
Cauta oamenii.
Sigur se intalnesc in asociatii locale.
Imi povestea prietenul meu de licitatii in care se intalnesc oamenii isi pun pe masa produsele si le vand mai ieftin ca in petsopuri.
Pe de alta parte mi-a povesti prietenul meu "canadez" despre profesionalismul unor manageri de petshop care merg pana intracolo incat organizau excursii pe Amazon doar ca sa descopere o sepecie mai rara pe care sa o reproduca si sa se poata lauda in zona cu faptul ca pestele respectiv nu-i de vanzare decat la el in magazin.
Toate plantele insa ...daca nu vrei sa ai de aface cu alti acvaristi pot fi aduse pe comanda...inclusiv din USA...asa ca ai o piata de sute de ori mai aprovizionata.
Gata am terminat cu plantele...acum cu pestii. Apropos de coloritul lor trebuie sa aratam 2 aspecte.
1. probabil ca au si "gena buna"
2. un alt factor care a contribuit la acest colorit este cu siguranta si :
i-am bagat in acvariu, si le-am tras o cura puternica de larve rosii de tantar congelate deci inca o data