[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Alex
Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Willi wrote:De vreo 2-3 zile se intampla ceva ciudat. La guppi li se franjureaza cozile, se despica in mai multe bucati, si unu deja a murit. ce pot face? Am schimbat din apa cam 30% azi.

..da si tu ceva detalii ca sa poti fi ajutat. Cati tii in ce acvariu, cati masculi-cate femele, apa, temperatura, etc...
g.g wrote:http://www.piranha-fury.com/information/default.php?id=species_index :18:

foarte misto...da` de ce ai pus :18: ?
ozi wrote:dar daca-ar fi ceva infuzori...de unde ar putea sa ajunga la mine in acvariu???

ai jdemii de variante...prin apa de la noi pesti introdusi, pe plante, din apa de la tubifex sau mai stiu eu ce alta manare vie etc...da `nu e nici o drama.
razvan wrote:pai... revenire sau doar in trecere?? ;)
acvariul ala cred ca tremura, sa se simta iar plin...

...cred ca era in trecere
mg_cmt wrote:pai nu am observat rani sau alte infectii pe corpul lui si deja de o saptamana statea pe fundul acvariului si rareori se misca...

2 ani e o varsta decenta la un betta...fa-i sfanta ingropaciune , uita-l si ia-ti altu` daca mai vrei, ca nu e nici un bai sa-ti moara la varsta asta.
koala wrote:... salvini pe 'reaku ... probabil ca sunt Herotilapia multispinoza ... ia vezi, nu seamana ? ...

Mi-e teama ca nentu` koala are dreptate (asa de principiu pentru ca el probabil i-a vazut pe aia din obor) desi ar fi interesant si salviniu`..am vazut neshte poze frumoase. Da un search cu Cichlasoma salvini si ai sa le vezi...
Later edit: vad ca am postat amandoi aproape concomitent si deduc din cele scrise de tine dupa ce ai vazut pozele ca mergi si tu pe "varianta koala"
koala wrote:... ieri dupa amiaza [ dupa orele 14.00 ] perechea Delilah & Thomas a depus iarasi o poala de icre pe PSI ... am sa "scot ponta" si o sa "eclozez" puii separat ... sper sa fac si ceva poze !

ca sa zic asa cand unii sta si chefuia...alti sta si depunea...
aka47 wrote:O sa ma interesez...sa vad poate gasesc ceva....cam cit e de inalta?Are peste 50 cm?

...ochiometric vorbind cred ca are chiar sub...sau pe acolo
aka47 wrote:
Pentru butelie de co2 aveti vreo idee? Am una mai veche dar as vrea una mica cit se poate de mica...din motive de spatiu.

Nu te baga la una mica...te chinui cu incarcatu` des si in plus dai peste tot felu` de "neamuri proaste" care nu vor sa iti incarce butelia...ca cica e prea mica si explodeaza...scuza ieftina frecvent utilizata de butelieri dar total lipsita de acoperire...

Unele intermediare, de mare exceptie am vazut facute la Buzau-4kg ...bijuterii
Si eu merg pe un carcalete precum cel indicat de Leo...da asa mai mult de florile marului...pentru ca o buna perioada de timp am mers doar pe apa distilata si nu am avut alge

aka47 wrote:....Minunata firma producatoare se afla in state si se numeste JbJ.

Este JBJ sau JBL ?
white_angel27_2004 wrote:ce fel de melci sunt ?

Mai fratele meu ingeras tu esti....sau te faci ???
Da search pe google si o sa-i vezi...daca pe forum nu vreiUITE COLEA
Vezi ca ti-am sters si topicul separat pe care il deschisesei si in care intrebai acelas lucru
Unde ziceai ca locuiesti ca poate nu va mai intalniti
Felicitari Esti tatic
Tocmai ma pregateam sa iti scriu (neavand rabdare sa iti citesc topicul pana la capat caci deja observasem ceva mai `nainte) ca precis ai puiutii intr-o gropita sapata de parinti.
Ei bine se pare ca asa a si fost.

Ce observasem era discutia legata de plante.

Domeniu in care vroiam sa te incurajez.
Te-ai mutat pe un taram binecuvantat in ale acvaristicii.
Cu rabdare ai sa gasesti de toate.

Primele plante mai de Doamne-ajuta care au ajuns in Romania au ajuns prin intermediul unui prieten care ca si tine s-a mutat acolo sipe care cand a venit in Romania l-am adus degraba la cateva intalniri ale acvaristilor .
E drept el sta mai prin Montreal dar mi-a vorbit foarte frumos despre si despre Toronto asa ca imposibil daca vrei sa nu gasesti ceva.

Prin anii `90 aducea pentru prima oara in tara plante ce ulterior aveau sa devina celebre in Romania. Prima Gloso, primul barthii, primul aparth samd.
Toate aduse de acolo din Canada si donate moka catre minusculul grup de pasionati in ale plantelor, chiar si catre cel care ulterior s-a opus cel mai tare fenomenului smilie ...

Dat fiind faptul ca ne cunosteam mai toti intre noi si pentru ca mai presus de toate am si o idee de ansamblu asupra importurilor facute ...pot sa declar cu mana pe inima ca a fost cel mai important import de plante facut in Romania...nu prin cantitate, nu prin faptul ca totul a fost donat din inima si moka...ci faptul ca a fost facut intr-o perioada in care plantele respective nu le vedeam decat in cartile si revestile altora.

Morala:
1.Gasesti plante foarte frumoase in Canada
2. Gasesti cu siguranta plante pe care noi aici nu le gasim sau ne chinuim infinit mai mult sa le gasim.
3. Iti garantez ca daca ai pasiunea asta ...datorita faptului ca ai toata aparatura pusa la dispozitie in mai toate petshopurile de la voi in curand am putea sa ne uitam noi plangand la acvariile tale plantate.
Apropos de aparatura ...voi aveti in Montereal fabrica Hagen...cred ca stiai, eu nu stiu sa avem macar o fabrica de facut magneti pentru acvarii in toata Romanica...si asta spune multe.

Concluzie:
Cauta oamenii.
Sigur se intalnesc in asociatii locale.
Imi povestea prietenul meu de licitatii in care se intalnesc oamenii isi pun pe masa produsele si le vand mai ieftin ca in petsopuri.
Pe de alta parte mi-a povesti prietenul meu "canadez" despre profesionalismul unor manageri de petshop care merg pana intracolo incat organizau excursii pe Amazon doar ca sa descopere o sepecie mai rara pe care sa o reproduca si sa se poata lauda in zona cu faptul ca pestele respectiv nu-i de vanzare decat la el in magazin.

Toate plantele insa ...daca nu vrei sa ai de aface cu alti acvaristi pot fi aduse pe comanda...inclusiv din USA...asa ca ai o piata de sute de ori mai aprovizionata.

Gata am terminat cu plantele...acum cu pestii. Apropos de coloritul lor trebuie sa aratam 2 aspecte.
1. probabil ca au si "gena buna"
2. un alt factor care a contribuit la acest colorit este cu siguranta si : i-am bagat in acvariu, si le-am tras o cura puternica de larve rosii de tantar congelate deci inca o data
koala wrote:... e gata copii, e gata, nu va mai repeziti ! ... usurel cu pianu' pa™ scarile alea, ca odat' mi se varsa clapili ...
a reku` politetea`n tine...te bagi tu peste editarea mea
Saru`-mana magdutza :-) da ursuletu` fu mai rapid
Oricum acvariul e frumos si ca sa revenim la subiect e taman bun de vanzare.
Bafta
MihaiCalin wrote:Oare ma inseala ochiul sau pe acvariul ala il/o cheama zuza si are 4 picioruse si mustati :

@magda: da-mi linkul pe pm si ti-l editez eu
aripel wrote:Salut!
Sau daca nu a folosit nimeni, poate cineva care se pricepe mai mult decat mine la chimie sa-mi spuna cum se schimba parametrii chimici ai apei?
merci

Depinde de provenienta frunzelor ...dar in general frunzele uscate fac apa acida si scad pH-ul.
Cu ceva timp in urma am scris ceva ce intitulasem semnificativ Hai sa trecem treapta a II-a sau Fertilizanti DENNERLE!
...mare impact nu cred ca o fi avut devreme ce inca lumea se mai intreaba ce recomand eu vorbind despre acest produs inca de pe atunci.

De curiozitate am incercat sa usurez munca unora care vor sa gaseseasca ceva de calitate similar produselor Dupla si am gasit aici Dennerle-Deponit-Mix ceva ce poate fi achizitionat de pe e-Bay

Mai pe romaneste platesti 23 de EURO +transport ca sa iti rezolvi substratul unui acvariu de 200 litrii
Cu asa poze de reclama ar trebui sa se apuce multi de nigro ...ai neshte poze superbe.
Am tinut si reprodus nigro de cateva ori cu ani de zile in urma cand aparusera pe piata si era chiar o moda cu ei.
Pesti usor de reprodus, spectaculosi si crede-ma, nu iti fac un compliment gratuit, deosebit de frumos colorate exemplarele pe care le ai...
Dupa ce ma uitam la poze si am admirat exemplarele ...ma puse dracu sa ma uit la locatia ta, caci eram curios unde si de la cine ai gasit asa mandrete de pereche si am vazut La noi coloritul e departe de ce vad ca se gaseste pe piata la voi.
Tine-te de ei, caci spectacolul e mare...in curand o sa ai la pui de o sa te plictisesti ....dar pozele astea sa nu le pierzi niciodata caci cu amintirile acestor momente ramai dintr-un cuplu de nigro.
Nu uita sa mai tragi un rand cu puii care merg in "gasca"
Bafta si sunt cu ochii pe tine :o in asteptarea pozelor ce vor urma
cu mausmann pana la moarte... Ce vrei mai ferm de atat???
bozeta wrote:Vad ca ai inteles gresit totul,eu vorbeam de o alternativa care ar da mai multe satisfactii acvaristului pasionat de ceea ce inseamna un mic "biotop" pe care cu putine cunostinte teoretice si practice il poti "prepara " (fara studii in domeniu).

Posibil...distanta "scrisa" de la Bucuresti la Iasi si viceversa ...mai altereaza uneori intelesul si sensurile...

bozeta wrote:Nu m-am rasculat deloc impotriva marilor firme care investec sume mari de bani in experimente si de a caror produse m-am folosit si eu)

Poate din exprimarea asta mi-a rezultat mie : doar nu am inventat eu natura asa cum inceraca Dupla ,Dennerle sau unii acvaristi autohtoni sa ne demonstreze.

bozeta wrote:Poate ca nu as fi procedat niciodata asa daca as fi avut in oras un magazin care sa imi ofere spre vanzare , si la un pret convenabil, toate produsele de care aminteai Ginel si AKA mai sus.)

Din pacate situatia asta de kkulu biskuvi e peste tot ...ca-i Bucuresti sau Iasi e tot un drac! Sa nu iti imaginezi ca vei gasii fru`n produs Dupla in .ro la magazin. Totul se aduce de afara...pe bani si pe timp pierdut.
Singurul substrat mai de Doamne-ajuta pe care-l gasesti (deobicei dupa comanda) este la Sera.
Asta era si o varianta spre care te impinge piata...desi eu eram mult mai incantat de ceea ce si-a ales AKA si asa iti raspund si la intrebarea vis-a-vis de recomandarea mea.

bozeta wrote:Totul la mine se rezuma la ceea ce se numeste :"pasiune".Fac asta cu mare placere si nu m-am dat mare nicaieri, iar daca am suparat/ofensat/indispus pe cineva cu sfaturile mele obtinute din experienta(nu din search pe google) il rog sa ma ierte

Nu o interpreta asa...nu e vorba de suparare sau alte alea. Eu doar iti spuneam ca mi-e greu sa cred ca cineva care isi desfasoara activitatea la nivelul nostru are pregatirea si finanta unor firme care fac asta de zeci de ani de asa natura incat sa scoata ceva mai bun ca ele.
In rest fireste ca nu are de ce sa se supere nimeni.
Eu nu m-am suparat pe nimeni care a produs si a incercat ulterior sa vanda soluri. Eu m-am suparat pe cei care dupa ce au facut asta nu s-au limitat la atat ci au inceput sa bata toba ca au cele mai bune soluri si in comparatie cu ce produc aia in vest ei au descoperit miracole ce nu mai justifica cumpararea vreunui produs de la altii...

Si asta e valabil si in cazul fertilizantilor.

Treaba asta a fost scrisa pe forum si cu ceva vreme in urma (pe cand pomeneam chiar de o baba ce vindea neshte "zeama super fertilizanta" a starnit analogii cu un membru de-al nostru si a starnit pasiuni nebanuite si partipriuri.

Ca si atunci (cu atat mai mult acum) spun ca nu are legatura cu nimeni de pe forum ci pur si simplu doar refuz ideea conform careia unu` dintre voi o sa fiti atat de geniali incat sa va ridicati cu un produs peste nivelul celor la care am acces si care provine dintr-un mediu de cercetare si concurential net superior celui romanesc.
Sa dea Dumnezeu ca timpul sa-mi dovedeasca ca m-am inselat ...iar eu sa trebuiasca sa-mi cer scuze pentru cele afirmate acum.
bozeta wrote:Cu placere,nu am nimic de ascuns ca doar nu am inventat eu natura asa cum inceraca Dupla ,Dennerle sau unii acvaristi autohtoni sa ne demonstreze.
Am sa scriu cateva articole despre experimentele mele reusite si mai putin reusite......poate voi incepe chiar de uichendul asta.

Acuma daca incepi si tu sa ne vinzi solurile tale cum o mai facea cineva pe forumu` asta cu ceva timp in urma ...nu am facut nici o afacere
Pe de alta parte e interesant de unde atata inversunare pe astia din vest care totusi au neshte produse omologat si verificate de ani de zile.

Eu nu zic sa nu-ti postezi experimentele...da macar lasa-ne pe noi sa decidem cine si cum inventeaza natura
Eu zic ca sa o iei mai subtireanu`...ca sa nu devieze topicul inceput promitator.

Astept sa vaz ce si cum ai lucrat, principial nu cred ca te-ar lua lumea la pietre atat timp cat nu te-ai mai lansa in afirmatii d`astea.

Ce ar trebuii sa ma faca pe mine un acvarist incepator (spre exemplu) sa am mai mare incredere in "secretul solurilor lu` bozeta" si nu in munca unor firme care-si preseaza activitate in acelas domeniu probabil de mai multi ani decat varsta ta???

Ai ceva studii in domeniu, esti autodidact si ai aparatura de masura si control, ai testat solurile pe sute de biotopuri aquatice sau ai dat la vecinii de scara moka si aia ti-au zis ca e cel mai buna pamant, de cati anio te preocupa subiectul si cu ce rezultate....toate astea sunt intrebari simple si al caror raspuns ar limpezii situatia.

Nu o lua ca pe o rautate...piatza e dura, nemiloasa, cu greu razbati atatia ani cum au facut-o firmele de care aminteai...daca ai un produs genial convinge-ma, pe mine si pe altii...ia-o ca pe o proba de marketing
Altfel nu o sa razbati si nu o sa convingi...cum nu au facut-o nici altii care macar aveau o experienta mai indelungata in domeniul acvaristicii...chiar si asa dupa urechea Oborului` :p

Forum Index » Profile for Alex » Messages posted by Alex
Go to: