[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Cetatene Dragos, nu ma uita cu cele 100 grame de RowaPhos d-ala... trai-ti-ar frantuzoaica ...

On topic: Sa stii ca sunt innebunit, de cat de misto arata pestii!
scarabell wrote:... Acum realizez ceea ce tot spun oamenii pe forumuri cum ca daca ai prea multi pesti in acvariu acestia nu-si vor arata adevaratul potential.
Sa vezi cat de misto este sa ai doar parintii si puii, intr-un bazin incapator!

scarabell wrote:Era sa uit...daca vreun iubitor de ciclide este interesat de pui de sajica, anunt ca vreau sa-i donez pe cei 13-14 copilasi. Ar trebui sa ajunga macar pentru 3-4 persoane avand in vedere ca acestia sunt destul de agresivi la maturitate si le-ar trebui un acvariu destul de incapator.
Hehe, o sa cam ai probleme aici... nu stii ce-am patit eu cu puii lu' Rita & Carlos
Succes la ciclare!
Wow! Ce misto arata, sa te bucuri de el!

PS: Cum se numeste?
@Dan: Inca nu... da' nu se stie niciodata

@all:

Intrebare: Cubuletele congelate de SuperShrimp, sunt hrana zilnica?... sau sunt "bunatati de weekend"?

Fauna acvariului:

- 2 clarkii clown
- 1 pseudochromis fridmani
- 1 hermit crab
- 1 cleaner shrimp
- niste melci (nassarius, cerithium, euplica, trochus)

Am la dispozitie, pentru ei, sortimente (Ocean Nutrition) de fulgi, bobite si cuburi congelate... tinand cont ca bazinul e mic, m-as feri sa fac excese legate de hranire asa ca as vrea cateva pareri de la voi. Thanks!
Ba da, insa tocmai ce-am recunoscut ca nu m-am putut abtine... a fost coup de foudre

- daca microbul ma va prinde tare de tot, atunci o sa fac un bazin mai mare si am sa-i mut acolo...
- daca nu, atunci raman doar cu acest bazin mic... si pestii vor fi "maritati" cand vor creste prea mari.
viulian wrote:... Din pacate man e greu cu coralii. Se pot pune destule chestii si intr-un nano (in afara de anemone care cresc cat tot acvariul) - problema e ca trebuie sa-si si aleg sa se potriveasca un pic cu hardscape-ul - si aici intervine frica - nu stiu cum cresc si nici cum sa incarc pietrele incat sa nu para ca nuca in perete.
Mai studiez, dar am fost ocupat, si asa ca mai aman, sa vad cum stau cu algele samd...

Asta e si problema mea, raportul ("ochiometric" vorbind ) dintre marimea pietrelor din acvariu si marimea coralilor care cresc pe ele... de aceea am optat doat pentru diverse specii de ciupercute (zoanthus, palythoa, discosoma, etc) + "iarba verde de acasa" (GSP-ul).
- Lumina stinsa = obligatoriu! ... le reduce starea de stres si ii linisteste (ca atare, metabolismul lor se incetineste)...
- schimburi de apa... cate 15-25% zilnic... timp de 3-4 zile
- fara mancare!

Dupa cum povestesti tu ca arata si se comporta, par a fi otraviti... cu ce? Dumnezeu stie!

viulian wrote:Pentru ca am tot fost ironizat ca am ramas la nano, am zis sa arat si de ce postez aici la topicul despre mine....

Pentru aceasta poza poti fi banat... stii?
Stinge-le lumina cateva zile si nu le da sa manance nimic...

- apa aceea cu care ai facut schimbul de ieri, era "pregatita dinainte"? Sau ai turnat direct de la robinet?
- se prea poate sa fi suferit un soc de pH (nu au si aripiarele putin destramate?)

... in mod normal, parametrii apei din acvariu nu se deterioreaza dramatic si din senin.
Ceva s-a intamplat in acvariu, iar tu trebuie sa te gandesti la toate variantele. Noi nu avem cum sa ghicim.
Foarte misto pozele, multumim si pentru sfaturile legate de aspectele tehnice ale fotografiatului!

- shrimpu' este superb...
- pe mine ma bate gandul sa lipesc pe cochilia unuia dintre melci cativa polipi de zoas mic...
- eu zic sa renunti la capacul de sticla... o rama de plexi + o bucata de plasa de plastic (vezi la mine).
Incearca sa pui ceva mat deasupra capacului, ca sa filtreze lumina... ai vazut ce-a scris Gabriel, ca nu prea le place lumina intensa.

PS: Asa invatam, din experiente colective
Asta e bazinul lui Ana (fiica-mea)... la cei aproape 9 ani ai ei, este "siderata complet" de felul in care Florica (the shrimp) vine si ii mananca din palma... ca atare, orice musafir de-al nostru trece prin ritualul: "Hai sa-l vezi pe Florica! Stii ca ia fulgii de la mine din mana si ii mananca?"

Sefa cea Mare a Clanului priveste amuzata la copila, si se bucura de bucuria ei ... deci, eu am toate motivele sa "eternizez" acest mic bazin.
Probabil ca, daca ma apuc de unul mai mare, bazinul acesta mic va suferi o oarecare "simplificare": Florica + 2 clowni ... pietre "vii" si cativa melci ... atat!
Deocamdata lucrez la partea "artistica" si "cu mare impact vizual"... asta, ca sa am succesul de casa scontat
Ma duc sa-mi smulg venele de la gat... cu dintii din fata!

Foarte frumosi, sa te bucuri de ei si sa iti aduca numai satisfactii!... zebrasoma aia e fan-tas-ma-goric, arata intr-un mare fel!

@Dragos: Am parte din incasari, toata lumea stie asta
@Mihai: Asta i-am zis si eu astazi... a promis solemn ca va pune poze, asa ca sa-l vad!
N-am facut curatenie... da' 2 poze tot pun, ca n-o fi foc .

Carlos, tata grijuliu

image

===========================================

Niste pui bezmetici... in fundal se vede Rita, pazind cealalta parte a bazinului

image
@viulian: Aah, deocamdata e mare secret...

@restu' lumii: Niscaiva poze... pestii nu-s complet relaxati, insa "apar" la mancare.

Pereche de Amphiprion clarkii

image

Pseudochromis fridmani

image

Ciupercarie, dulce poezie ... se vede Rhodactisul verde care s-a divizat in timpul saptamanii mele de vacanta...

image

Mosule, asta e coralu' ala de care vorbeam azi... ce 'reaku este?

image

Am iubit doi ochi albastri,
Poate-i mai iubesc si-acum,
Dar asear-am vazut altii.
Mai frumosi, mai nu stiu cum!

image

Florica, favoritul Anei...

image

De la George Gogescu (reef.ro).
Nu este indispensabil... cu "bacterii de la sticluta", ciclarea acvariului se face mai repede. Atat!
Yes, ofcors!

... e bine sa le bagi bacterii... se "insamanteaza" si nisipul.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: