[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Dap, nu l-a interesat decat o informatie ref. firme care sa ii faca acvariul... e bine si asa .
Hmm, nu cred ca e bine, ai strans-o mult prea tare!... cand o vrea sa se hidratreze, plasa aia o va impiedica.

- Ia un pahar de plastic transparent si taie-l astfel incat sa iti rezulte o cutiuta de 4-5 cm inaltime...
- da-i cateva gauri, de jur-imprejur, ca sa circule apa prin el si agata-l de marginea bazinului (ca o cusca interioara)...
- pune pe fundul paharului 2-3 pietricele si apoi aseaza peste ele ciuperca.

Fiind in pahar, "la fereala" de curentii de apa si de hermitul naravas, ea se va prinde linistita de pietricelele acelea. Eu asa am sa fac cu a mea.
Foarte misto, bravo!

- Am si eu o ciuperca din aia verde, Rhodactis se numeste... cat am fost plecat in vacanta, s-a despartit in doua (mor de ciuda ca n-am fost acasa, sa vad tot procesul). Din pacate, a naibii ciuperca s-a fixat exact langa maica-sa (pe aceeasi piatra).
- Am citit ca i se poate "reteza" palaria, care se pune apoi pe niste pietricele (ca sa se prinda de ele)... din "piciorul" taiat, ramas pe piatra initiala, se va reface apoi o alta ciuperca.

Later edit: Pune mana si lipeste-le bine de tot, pentru ca altfel o sa ti le darame hermitul (pagurul).
Ok, incepand de azi am pesti

- o pereche de Amphiprion clarkii
- un exemplar de Pseudochromis fridmani

... pestii sunt achizitionati de la George (reef.ro), din lotul venit asta-noapte... va recomand cel putin o vizita, am vazut multi pesti frumosi acolo!

Ideea cu care am plecat de-acasa era aceea de a cumpara un Amphiprion ocellaris si un Gramma loreto... George mi-a zis ca, la acest lot de pesti, nu a primit Gramma loreto, dar ca imi poate recomanda altceva (la fel de frumos). Pseudochromis fridmani a fost sugestia facuta de George iar eu am rezonat perfect la ideea lui.

- Ajungand la magazin, am fost vrajit pur si simplu de o pereche de clarkii-clowni (Amphiprion clarkii) si nu m-am putut abtine sa nu-i cumpar.
- Tinand cont ca lucrez la "aparitia miraculoasa" a unui bazin de ~ 100 litri, poate ca ideea cu clarkii nu a fost chiar atat de rea.
- Am ajuns cu pestii acasa si i-am "aclimatizat" la picatura vreme de 2 ore.
- I-am pus in acvariu si vad ca sunt in regula. Speriati, dar in regula... dupa ce se linistesc, voi incerca sa fac niste poze.
Asa nu se mai poate!... azi ma duc sa-mi iau 2 pesti, nu mai astept nici o secunda

PS: Abia astept sa vad pozele...
Poti sa le pui linistit in acvariu!... in faza de inceput, acele bucati de lemn vor face pe ele o pelicula alba, mucilaginoasa (un biofilm de bacterii), care va trece de la sine in cateva saptamani... sau, pentru rapiditate, poti sa bagi niste melci (sau niste ancistrusi) care sa curete lemnele. Pelicula respectiva nu este toxica pentru pesti, asa ca poti decora acvariul fara probleme.
Super misto! Felicitari!

Merita incadrat intr-o rama smechera, cu picior... si folosit pe post de veioza!
Tinand cont ca bucata de geam va fi "sustinuta" de rama de lemn pe toate cele 4 laturi, ai fi tentat sa crezi ca grosimea de 10 mm ar fi suficienta... si asa si este!

DAR, daca vrei sa dormi linitit, pune mana si foloseste geam de 12 mm!
Diferenta de pret (tinand cont ca tie iti trebuie doar 2 bucati de geam) nu va fi mare, dar gradul de siguranta va creste exponential.
Bine-ai venit!

- la cei 100 de litri de apa din bazinul tau (care vor fi probabil vreo 85, tinand cont de nisip si restu'), eu as tine cate o familie din fiecare specie mentionata de tine.
- o familie de xifo (valabil si pentru molly si pentru guppy) e alcatuita dintr-un mascul & 3-4 femele.
- toti acestia (xifo, molly, guppy) nasc pui vii, asa ca sunt sanse mari sa-ti sporesti repede "septelul".
- decoreaza bazinul cu cateva plante de suprafata, ca puii sa aiba ceva sanse.
Bun venit pe forum!
Am lipsit de-acasa o saptamana (o mini-vacanta in Budapesta, la spa & spritzuri & gulashuri):

- pestii au refuzat ( in primele 2 zile) sa manance de la soacra-mea... eu ii hranesc din mana, asa ca ei stiu cam "cat de mare" este ala care le da sa manance ... la soacra-mea au facut nazuri initial, acceptand hrana abia in a 3-a zi ("Maica, Rita si Carlos nu au vrut sa ia mancarea de la mine!... veneau pana la geam si apoi plecau, cand vedeau ca nu esti tu.")
- puii au crescut vizibil (sunt cam cat unghia de la degetul mic) si acum umbla prin tot acvariul... parintii inca "ii conduc" din spate, ca pe o turma.
- se vede lipsa curateniei saptamanale, mi-a fost rusine sa fac poze .
webdesign wrote:Salut! Mersi de info, da...e clar ca o sa apelez la o firma specializata ! Stiti ceva prin bucuresti, o firma, o recomandare ceva... dar profi... stiti exact ce vreau sa spun...

http://www.reef.ro/
Vezi ca powerheadu' acela nu e in regula... curentii produsi sunt "liniari" si iti misca apa in mod nefericit.
Iti recomand sa cumperi o pompa koralia nano.
Salutare,

- Avem o rubrica speciala pentru acvariile de recif, poti incepe sa te uiti pe aici: http://www.acvariu.ro/forum/forums/show/4.page
- La o prima citire a textului tau, iti pot spune ca dimensiunile bazinului nu sunt fericit alese... vei umbla cu mare greutate intr-un acvariu in care adancimea apei are 1 metru...
- Parerea mea este sa apelezi la o firma specializata si sa ii lasi pe oamenii aceia sa-ti construiasca bazinul.

@viulian:

- Habar n-am cum stau cu silicatii, probabil ca prost ... o sa iau niste apa si o sa ma duc pe la mosu, ca sa-l rog "de niscaiva analize mai serioase".
- N-am mai umblat la lumina, stii ca e "reglabila"... e fixata la a 3-a treapta, de la minim catre maxim.

@pc.ciprian:

- Nu vreau o pereche de "nemo"!... adica, fiica-mea nu vrea ... probabil ca cel de-al doilea peste va fi un Gramma loreto (sau un damsel albastru/galben).
Dupa un drum de aproape 900 km si dupa 12 ore de mers, am ajuns in sfarsit acasa...

- cred ca soacra-mea a hranit orataniile "mai abundent" decat i-am zis eu ... am alge verzi, filamentoase... nu multe, dar am!
- rhodactisu' s-a replicat, asa ca acum am 2 ciuperci verzi pe piatra deja aglomerata de discosome!... tre' sa vad cum le pacalesc ca sa le imprastii,
- niste polipi de zoa's s-au "mutat" pur si simplu... mi se pare incredibil, s-au desprins de pe piatra unde erau lipiti si s-au mutat cam 2 cm mai jos!
- nea' Caisa e bine, merci... Florica, la fel... melcii misuna pe geamuri si pe nisip... treaba pare a fi in regula.
- maine-poimaine sper sa fac niste teste de apa si un schimb mai sanatos... am redus deja intensitatea luminii.

PS: Sa nu credeti ca eu nu o sa iau un "nemo" ... da, da, cat de curand!
Asa nu se mai poate ... plm, toata lumea si-a luat pesti (Dragos, maly, viulian)... miliardarilor

PS: Sa te bucuri de ei, bah!
Bah Roni, mie imi place tare mult bazinul ala al tau!... felicitari!
Si tu ti-ai luat pesti! ... toata lumea e "pe cai mari", am lipsit o saptamana si vad mari schimbari pe-aici...
Ti-ai luat pesti!... sa-ti fie de bine si sa ai noroc cu ei!

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: