[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme pereche Lifalili  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
aquaponicus
Junior member

IP:

De cateva zile pestii sunt parca speriati. Sunt decolorati, cu dungi negre si stau ascunzi in toate colturile si sub ciobul de ghiveci. Nu mananca si nu inoata si din cand in cand, spontan , fara motiv alearga speriati si se lovesc de décor sau geamuri. Inainte de asta le-am luat puii care aveau deja o saptamana de cand inotau. Initial am crezut ca erau suparati din cauza asta dar acum fiind a patra zi de cand se comporta asa ma gandesc ca poate fi alta cauza. Sa fie cumva vorba de intoxicatie cu azot? Ieri am schimbat cam 40 % din apa din acvariul lor si degeaba.
Acum parca se clatina si dau foarte agitati din aripioarele pectorale. Ma ingrijoreaza ca nu mai mananca deloc si risca sa moara de epuizare.
In acvariu parametrii apei sunt : PH=7,5 KH= 7. Nitritii si nitratii nu stiu ca nu am cu ce sa ii masor.
Nu stiu care ar putea fi cauza si va rog sa ma ajutati daca stiti sau ati mai patit asa ceva.
Cam asa arata pestii acum :

[Thumb - masculul.jpg]

[Thumb - femela.jpg]

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/19933.page
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

Stinge-le lumina cateva zile si nu le da sa manance nimic...

- apa aceea cu care ai facut schimbul de ieri, era "pregatita dinainte"? Sau ai turnat direct de la robinet?
- se prea poate sa fi suferit un soc de pH (nu au si aripiarele putin destramate?)

... in mod normal, parametrii apei din acvariu nu se deterioreaza dramatic si din senin.
Ceva s-a intamplat in acvariu, iar tu trebuie sa te gandesti la toate variantele. Noi nu avem cum sa ghicim.

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
aquaponicus
Junior member

IP:

Apa care am schimbat-o ieri a stat la declorinat dar pestii erau de 2 zile in starea aia. Am schimbat apa deoarece am crezut ca poate fi de la un nivel mare de azot in acvariu si am vrut sa mai elimin din el. Am schimbat si azi o parte din apa dar pestii sunt tot in aceeasi stare...
Am sa incerc si varianta cu lumina.

koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

- Lumina stinsa = obligatoriu! ... le reduce starea de stres si ii linisteste (ca atare, metabolismul lor se incetineste)...
- schimburi de apa... cate 15-25% zilnic... timp de 3-4 zile
- fara mancare!

Dupa cum povestesti tu ca arata si se comporta, par a fi otraviti... cu ce? Dumnezeu stie!

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)
Andrei Panainte
Senior member
[Avatar]

IP:

Adauga si o lingura de sare neiodata , din cea de muraturi , o lingura la 50 litri de apa , o lingura de ciorba , daca exista ghinionul sa se fi intoxicat cu ceva sau sa fie filtrul deciclat sau doamne stie , sare i-ar putea ajuta .

Fiecare colt , fiecare miscare , tot ce atingem este o dovada a existentei lui Dumnezeu
[Yahoo!]
aquaponicus
Junior member

IP:

Multumesc mult de raspunsuri.
Am inceput prin schimburi zilnice de apa de cate 25-30%(ieri si azi) si prin iluminare mai redusa insa pana acum nici o modificare. O sa continui poate reusesc sa ii aduc la normal.
Am sa incerc si varianta cu sare poate cine stie.....

aquaponicus
Junior member

IP:

Dupa 4 zile de tratament cu lumina stinsa si schimuri zilnice de apa nici un rezultat.
Pestii sunt tot decolorati , stau ascunsi, nu mananca si arata de parca ar fi speriati de bombe.
Nu stiu ce sa le mai fac sa isi revina.
Pana sa se intample asta aratau si se comportau ca niste pesti normali.

Forum Index » Cichlidae
Go to: