[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
pai s-a atins, decand am modificat reflectorul, E clar ca acuma am o lumina mult mai puternica. in cer mai rau caz, ca sa fac acomodarea , cred ca voi scade lumina 2 tuburi si 6 ore pe zi.
apoi fertilizarea am sa o las foarte moale de la 2 mll pps clasic la 0.5 iar profito de la 1.5 mll pe zi la 0.5.
Nici nu vreau sa ma gandesc sa pierd lupta cu ele. abia a inceput
schimburi am sa fac, si chiar am observat ceva. Pps clasic in mare parte la mine se aseamana cu EI, daca nu fac schimburi dese, Poc alge...
Cat despre plantatul masiv... valisneria, NO WAY, imi distrug tot acvariul. in schimb am cativa puiuti de egeria, dar de asta am zis zis , oare sa aplic zeolitul...
Acvariul are 1 luna

poza: de acum
image

ca ansamblu nu arata rau, ba din contra nici nu se vad algele.. dar na, Nu vreau ce nu-mi place in acvariu
avand in vedere ca ai un acvariu de 100 l . cred ca ti-ar trebui cam 3-4 bule pe sec, dar toate astea variaza in functie de ce reactor ai.
Maine pune 2 si urmatoare 3.
1 bula momentan nu va avea prea mare efect pentru acvariul tau.
Aseara am facut o schimbare la reflectoarele mele home made, mai precis am lasat reflectoarele cu 3 cm mai jos spre tuburi, deoarece pierdeam din lumina
Inainte
image

acum
image

Partea proasta este ca am 4 reflectoare si 6 tuburi , din care doar 4 sunt aprinse
O schema la lumina ar fi asta

2 spate - 1 mijloc - 1 fata

Astazi cum m-am uitat intamplator, am vazut ca mi-a aparut fuzz aglae destul de pronuntat pe peretele de sticla, din spatele acvariului. Zic ca e fuzz deoarece o am putin si pe plantele cu crestere lenta, fiind in lumina puternica

image

image.
.

Acum va cer sfaturi ce pot sa fac:
Sa le curat cu un burete si sa fac un Schimb de apa
Sa mut inapoi reflectoarele cum erau
Sa fac tratament cu apa oxigenata sau zeolite.

Lumina este arpinsa 8 ore pe zi iar testele sunt urmatoarele:

kh 17
gh 14
fe 0.1
po4 <0,05
nh4 0,1
no2 0.025
ph 6,7
stai ca nu inteleg, ce te complici atat pentru lumina ? ori vrei plante frumoase si pretentioase ori nu ? ca daca da, e alta placa de sfaturi.
Reflectoare trebuie. poti face ceva home made, sau sa cumperi ceva profesional.
tuburi suficient de bune si rentabile sunt: Osram 865-965/ fluora. pentru plante.
Sau alte tuburi pentru a scoate in evidenta culorile pestilor, dar nu sunt bune pentru plante.
si t8, sunt acele tuburi care le vezi pe casa scarilor de blocuri,bai, sau banci etc, cele uzoale
si eu am presupus 4 bule.... oricum ideea e ca la mine bulele is incontinuu la o viteza destul de marisoara. Oricum cu priza nu ajuti la nivelul profi ca la controler. tot exista variatii de maxim 0.3 grade, sau daca nu esti atent. mor pestii sau plantele :-)
minnardy wrote:se poate face sa functioneze electrovalva si pe o priza programabila. Dar aceasta iti permite parca doar 6 intervale de programare....cand e oprita priza, nu intra CO2 in acvariu....cand permite adausul de CO2 atunci insa trebuieste reglata cantitatea (bulele)....si asta trebuie supravegheata cam separat pe fiecare interval, chestie tare dificila.

pentru mine mi se pare chiar simplu tare....
uite cum functioneaza:
Priza Mecanica. Co2 deschis la ora 5 dimineata , merge pana la ora 23. 4 bule pe secunda. E greu sa il tii constant , asta pana ma prind cate bule are nevoie ca sa fie constant, dar in mare, variatiile imi sunt de 0,3 grade, asta cand modific drastic numarul de bule introduse in reactor (6-2)
alber wrote:io cred ca 8 ar fi indicat. Fundul de 10 ar fi ideal, si desigur niste intaritoare

eu am acvariu de 180 l cu dimensiunile date, si se prezinta foarte bine, ba mai mult, eu mai misc acvariul in fata in spate cand ma apuca nebuneala, asta pe riscul meu (Do not tray this at home) si e ca tancu.
cat despre tuburi ar fi o varianta T8 de 25W - 75cm

80x40x50 = 160 L sa zicem un 140 reali....
aici daca bagi 4x 25w e destul ptr plante cu nivel scazut de dificultate
minnardy wrote:Deci, daca instalatia ti-e fara electrovalva e ok...daca aveai electrovalva trebuia sa ai si pH controller.

vreau sa fac o paranteza. se mai poate face un reglaj al co2 introdus in acvariu, cu electrovalva si o priza programabila, dar nu la acelasi nivel profesional cum ar fi controlerul, dar mai bine decat sa stai sa inchizi - deschizi de la butelie, sau sa stai sa reglezi numarul de bule.

Dupa ce esti hotarat ca vrei sa lasi , sa zicem 3 bule pe secunda sau 4 in timpul in care vrei sa scazi ph-ul din acvariu reglezi cat vrei si cum vrei sa dai co2 in acvariu, apoi dupa ce termini asta, sa faci ceva oarecum constant cu un numar de 2 bule pe secunda la acelasi interval de ore dorite. asta ar mai scuti putin din treaba
Vand Un acvariu 60x30x40 Original Aquatlantis+capac original modificat cu 2 tuburi florescente.
4 medii filtrante+pompa
Cel care cumpara acvariu il primeste gata Ciclat, doar trebuie sa bage pestii. (asta daca are unde sa care circa 50 l apa)
Acvariul vine si cu Pietris + Background+cateva plante+incalzitor+termomentru+melci substrat si alti melci+alte bonusuri :-) obiecte decorative etc
Poza cu acvariul

image

image

Pret 230 Ron negociabil

Acvariul se ridica doar din Iasi
nu e nicio problema, eu astept :-)
Hm...... eu credeam ca dupa ce ajunge la suprafata si creste paralel cu luciul apei, o tai astfel incat ce am taiat sa ramana la suprafata si tot odata sa am un varf oarecum suficient pentru replantat.
Sa stii ca pana acuma chiar nu am avut grija de lumina care ajunge la fundul apei si am replantat fire de L Aromatica chiar in umbra. Vad ca se dezvolta destul de binisor, doar ca am o treaba cu reflectoarele, stii tu despre ce e vorba. cred ca ineseara o rezolv si pe asta
butelia aia mica, poate avea un anumit timp, in functie de cum o folosesti. e normal sa tina mai putin daca dai mai putine bule, sau contra.
Incearca inainte de a cumpara sa te interesezi daca ai unde sa umpli o asemenea butelie, de obicei cei de la reincarcari nu au aparatura necesara pentru recipiente asa mici.
Exemplu, eu cand incarc butelia imi scapa romanu 0.5 kg in plus, deci tie ca sa ti-o umple trebuie doar sa scape co2
de ce nu incerci sa cauti pe google informatii despre pestele cutit/sabie ? acolo poti afla foarte multe informatii despre el si nu numai
nu stiu exact cum se tunde L aromatica, dar din cate stiu, se taie din varf, astfel ii da pui pe langa.
Iar despre blyxia... deja am produs un mic dezechilibru cand am scos alternanthera. Momentan raman toate asa cum sunt. mie unu imi place cum sunt asezate :-)
Nu ma prinde pe mine bronzu doar pestii sufera lumina intensiva :-)
mai baga co2, pana ajungi la un 6.8 ar trebui sa inceapa sa faca prealing sau 6.6 deja ai sa zici ca ninge de jos in sus :-)
eu nu am decat, western unicode si cyrillic.... totusi mai bine scrie cum scriu toti de aici . eu de exemplu vad caractere ciudate in loc sa vad T-S-A e greu de citit. si sincer nu stau sa fac sau sa mai caut setari ca sa pot vedea si intelege ce scrii .... ar trebui ca aproximativ toata lumea de pe forum sa faca asta.
deci tu vrei sa te axezi pe pesti. plante mai putin.
E normal ca poti sa tii impreuna poti sa bagi ce vrei in acvariu, dar nu toate sunt bune de pus.
plante cu nivel scazut de dificultate ti-ar merge bine, si un tub 2 ti-ar prinde bine.

cat despre off-topic, uite putin la asta
image
vezi tu , ca aproximativ, toti dintre noi folosim tuburi florescente pentru luminarea acvariului, cat si pentru o crestere cat mai buna a plantelor.
Eu zic sa te axezi pe ceva: ori plante , ori pesti.
Lumina solara nu ar fi o buna modalitate si nici nu vei avea sanse cu prea multe plante sa cresti.
Vezi ca (SH) apare pe forum un 0 mai mic
salutare. Bun venit. Orice neclaritate o ai poti sa intrebi.
De asemenea poti sa-ti faci un jurnal la acvariul tau, cu tot ce ai de gand sa faci, astfel noi te vom ajuta si indruma sa cumperi ce e mai bine pentru acvariu si sa nu experimentezi tepele care se dau prin pet-shopuri.
Incearca sa nu mai scrii cu diacritice, din cate stiu e interzis
multam am vazut in piata azi Paracheirodon innesi pretul de 3.5 ron bucata sau 3 ron la o cantitate mai mare, problema e in felul urmator, nu seamana identic cu ai mei, au un pic mai mult ros, iar cei care ii vand , am mai cumparat de la ei neoni clasici si la maturitate erau deformati genetic, gen umflaturi coloana stramba, etc si nu am fost singurul. ma bucur ca-ti place clipul , pe mine ma relaxeaza, doar ca e scurt da ma uit la al meu live :-)

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: