[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Foarte Sexy cand o sa ajunga la maturitate o sa fie foc si para.
Ma bucur ca se mareste numarul de aquascapari.
Roca aia mai ai putin si zici ca se zareste chipul lui eminescu
bine ca-mi zici acuma cand am bagat apa in acvariu si curgea prin casa ca tu nu tineai furtunu (glumesc) nu puteai sa-mi zici atunci ideeile ))
ma bucur ca-ti plac lemnele si pietrele. daca mai tii minte e roca aia mare care mi-ai adus-o tu de la sf ana
salutare, Bun venit.
Vad ca ai destule acvarii poti pune si cateva poze
sa ne spui , dupa ce faci schimbul la sfarsit. Ai grija sa nu patrunda lumina.
Succes
poate ii place apa mea cine stie ...
kh 17
gh 14
fe 0.1
po4 <0,05
nh4 0,1
no2 0.025
ph 6,7
Update:
vreau sa incep cu prima zi, asa arata
image

acum ce e nou ziua 28:
incep cu prezentarea algelor mele , Fuzz aglae

image
image

Planta nou introdusa: Anubias nana

image

Pesti noi introdusi: 2xOto vestitus

image

Poze de sus

image
image
image
image
image

Detaliu Stanga

image

Detaliu Dreapta

image

Ansamblu

image

Si un clip micut, zic eu ca e destul de linistitor. Se poate totusi observa obiceiul vechi la pestele CAE, in jurul reactorului.
Primul meu Aquascape..
http://www.youtube.com/watch?v=EZUY6ZZkq3w
In conltul din dreapta spate este rotala wallichi, la fel sin stanga, a 2-a tufa din stanga spre dreapta tot rotala wallichi.
Apoi in dreapta a 2-a tufa este Valisneria cred gigantea, asta din ce stiu eu
Foarte fain, vezi ca link-ul bun e asta:http://img95.imageshack.us/img95/5122/p1020884.jpg

cat despre pietris, mi se pare cam mare,... pietrele alea par calcaroase... sau ma insel..
foarte tare, eu deja mi-am format ochiul cum va fi in viitor, si pot sa zic ca o sa iasa superb, acuma sa se prinda
Radu.U wrote:Si GW nu apare de la lumina apare din alte motive

atata timp cat nu are legatura lumina, nu vad necesarul sa schimbi altceva.
eu am zis sa lasi 6 ore dupa ce termini , ca sa mai inlaturi ce alge mai sunt pe langa GW, cred ca mai sunt si altele, dar momentan nu le vezi , cred si eu la cat e murdara apa
salut, bine ai venit. eu am tot autocolant negru, dar cum zic si colegii , cornierul din plastic negru, cred ca da mai bine vizual
ca o sugestie: poti face schimb direct de la robinet de 25 % inainte de blackout si dupa ce se termina a 4-a zi, apa declorinata 50 % asta pentru inlaturarea algelor.
Dupa blackout lasa lumina 6 ore pe zi maxim si continui cu schimburi de apa dese
s-au dat.
Abel a primit toata portia
este o alga destul de dificila.
*Te-ar putea ajuta si un filtru UV-sa-ti omoare algele plutitoare (GW-green Water)
*blackout se face timp de 4 zile nu 2-3. si inainte de blackout schimb de apa, la fel si dupa 4 zile
*lujari de bambus
*Foarte multe schimburi de apa

Si GW nu apare de la lumina apare din alte motive:
de obicei, o combina&#355;ie mare de nitrati, fosfati, si mixte, în unele amoniac / amoniu. Pertubarile substratului sunt de obicei de inculpat. Ce se întampla aceasta alga (GW) va aparea datorita amoniacului / fosfat de amoniu si, sa-ti amintesc ca algele consuma mai usor fosfati decat plantele, din cauza ca ele au celule mult mai mici, alga asta se hraneste cu amoniac / amoniu &#351;i fosfati
ai avut in timpul apropiat de alga probleme cu co2 ?
asta o tratezi cu schimburi treptate si dese de apa.
Se cheama algae bloom (Green Water)
Daca ai teste, Incearca un Nh4.
O mai poti trada prin black-out, 2-3 zile, sau incearca sa pui cateva plante de suprafata sa realizeze acel efect , totodata sa absoarbe din nutrienti
mai bine pentru tine, ca sa ajungi sa citesti postul, ne putem vedea dupa ora 12, dar maxim 16. Contact Yahoo ung.radu cantitatea va fi un pic mai redusa, deoarece am cateva persoane carora le-am promis. Cauta-ma maine.
Inchis
kH

Duritatea carbonica este duritatea temporara. Masoara capacitatea de amortizare si cea de absorbtie si neutralizare a acizilor fara schimbari majore de pH. Ganditi-va la capacitatea de amortizare ca fiind un burete, cu cat mai mare capacitatea de amortizare cu atat mai mare buretele. Cata amortizare are nevoie acvariul dumneavoastra? Cu cat mai inalta valoarea kH (cu cat mai mare buretele), cu atat mai rezistenta va fi apa din acvariu la schimbarile de pH. kH-ul unui acvariu ar trebui sa fie intr-atat de mare incat sa previna fluctuatii mari ale pH-ului in timp. Daca valoarea kH-ului este sub 4.5 OdH, ar trebui sa dati atentie pH-ului (testare periodica) pana cand ajungeti sa cunoasteti cat de stabil este pH-ul din acvariu. Amortizarea are doua taisuri insa. Latura pozitiva este ca, ciclul nitrogenului din acvariu produce nitrati. Daca nu avem o amortizare buna (kH), pH-ul va scadea in timp. Capacitate de amortizare stabila va mentine stabil si pH-ul. Cea negativa este ca apa dura are aproape intotdeauna o capacitate de amortizare mare si daca pH-ul din acvariu este prea inalt va putea fi scazut mult mai greu. Amortizarea este numita si ‘alcalinitate’ dar nu trebuie confundata cu termenul ‘alcalin’. Acvariile cu un kH scazut necesita o atentie sporita la schimburile de apa pentru a controla nivelul nitratilor astfel incat pH-ul sa nu scada. Ca si in cazul pH-ului, exista metode de a creste sau descreste puterea de amortizare a apei:

gH

Duritatea generala (gH) se refera la concentratia de ioni de calciu si magneziu dizolvati. Si alti ioni pot contribui la duritatea generala dar sunt nesemnificativi si dificil de masurat. Atunci cand se spune ca pestii prefera o apa moale sau dura, se face referire la gH nu la kH. gH nu afecteaza in mod direct pH-ul desi apa dura este de obicei alcalina datorita unor reactii intre gH si kH. Un gH necorespunzator va afecta transferul de nutrienti prin membranele celulei si poate afecta fertilitatea icrelor, functionarea adecvata a organelor interne cum ar fi rinichii si de asemenea si cresterea. De obicei majoritatea pestilor si plantelor se pot adapta la un anumit gH dar reproducerea va fi mai greu de realizat.
nu merg prinse pe buturuga smilie
mai citeste si aici
http://www.acvariu.ro/forum/viewtopic.php?t=7172&highlight=lemn+acvariu
se pare ca rotala noastra , nu este prea pretentioasa la adaptare, la mine a venit din timisoara. Si eu abia astept sa creasca plantele noi si sa se indrepte cred si eu ca le-a prins reumatismul pana la mine prin atata frigm, e normal sa le doara coloana :-)
cat despre mancare, le dau mult acuma ca sa citez putin " pai imi sunt foarte simpatici dragutii de ei , mi-e mila sa-i tin flamanzi " na pai is micuti , ii indop putin , mai ales ca Microrasboras G au venit saracii din Thailanda parca si au suferit vreo 2 saptamani greva foamei.

P.S. Ai dreptate, acuma mi-am dat seama ce am scris .. Mc de corectura, si ca ai scris mic incat sa nu-si dee seama lumea ....... hahahahha

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: