[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
sa stii ca esti aproape . daca pui 6 acolo or sa fie suficiente. acuma sa vezi cum se prezint algele
daca ma las eu dupa gura lor e vai si-a mar, mai ales ca am si amintiri cu miscarea acvariului plin prin casa .
Am sters frumos cu buretele, s-a curatat foarte usor aceasta alga paroasa. acuma pe frunzele plantelor parca nu se duce asa usor.
Cat despre chimicale... eu deja mi-am facut o obisnuinta cu apa oxigenata, mai ales dupa o invazie puternica de cladophora, tratand-o cu h2o2 am ramas placut surprins cum a disparut 100 %.
acuma am schimbat apa ca aveam pori de alge de la alga paroasa, am adaugat 100 mll de h2o2 si maine mai fac un schimb, sa vad ce-o sa iasa.
cat despre oto, dupa un clasament care l-am vazut , ar fi cei mai buni mancatori de alge... o fi dar nu la mine. stau cu botu doar pe sticla.
am sa fac schimburi 2 ori pe saptamana sa vad ce se intampla.
si daca le verifici , sunt la fel ? oricum cea mai buna metoda e cea care a deschis-o val. si eu o practic, chiar daca urmaresc testerul
:ycard: dupa Acest album de alge, eu am alge pufoase.
Sunt 100 % identice
Algele pufoase:
Cresc in special pe frunzele plantelor sub forma de perisori individuali scurti (2-3 mm). Considerata normala. Poate fi o forma mai putin virulenta a algei "barboase". Este controlata usor cu mancatorii de alge cum sunt: black molli, Otocinclus, Peckoltia si siamese algae eaters.

image
acuma ce sa zic... black molly nu am, SAE nu am, in schimb am 2 OTO, si 1 CAE, din care ambii stau si freaca sticla din fata , unde creste GSP. acuma nu stiu cum sa-i dresez sa se duca si pe sticla din spate

daca aceasta alga este considerata normala.... probabil ca e si acvariul la inceput... am sa vad daca Crevetii o papa sau daca tratamentele care vor urma sa le fac (apa oxigenata-aditie tripla de easycarbon- sau ce voi mai incerca ) va merge
abia astept sa vad jurnalul aluia mic
da @val ai dreptate, Porcu am vazut filmele. am inteles ideea. Oricum momentan nu am ce sa tai asa si nici L aromatica nu pot sa o distrug in halul ala, practic metoda lui val, dealtfel eu tot asa o taiam, doar ca o diferenta fata de ce face el , este ca eu tin mai mult tulpinele, nu le schimb dupa a 2-a crestere :-) ce am invatat de acolo din filmulete , e taierea aia in valuri.
Se pare ca pestii sau stapanul, au castigat o interventie de la MTV, cei de la Pimp My Ride. Ceo fi zis stapanul, faceti-mi o capotabila din acvariu pacat ca mai au de lucrat la sunetul ala ingrozitor, parca ar fi o macara langa pesti sau o basculanta. Oricum fain
multumesc lofty, val , porcu tocmai mi-am scos la vanzare bazinul mic, si acusi am sa-mi bag armata de creveti infometati :-) pana una alta, eu mi-am micsorat lumina cu -2 ore , fertilizarea redusa cu 75 % si lumina redusa cu 50 %. am introdus o doza puternica de easylife carbon, asta mai mult ca experiment. sa vad ce se intampla. Acuma vad si eu daca are efect asupra fuzz-ului. intr-un timp mai indepartat am avut strathon , iar easylife carbon, nu zic ca a curatat tot, dar in proportie de 80 % a ars alga.
Oricum parerea mea, e, daca nu am alge in acvariu, m-as plictisi. Asa , tot timpul am ce sa fac la acvariu :-)
am sa va tin la curent cu cele ce se intampla
eu unul nu vad prea mari diferente, dar sincer iti spun, mai bine sa creasca lent si curat , decat mult si prost
eu iti recomand test co2 permanent JBL sunt 100 % multumit de el
nu vreau sa fac haz de necaz, se uita nevastamea pe euforia si mai zicea acolo cu ce scoti diferite pete, dealt fel mai dadea si la mitbusters, ai incercat cu google ?
mc mult, si daca ai de gand sa aduci, poti pune si un pret, si sa spui daca ai fi disponibil sa aduci mai multe flacoane, la un asemenea produs, sunt singur ca multi si-ar dori.
Eu mai tarziu am sa rasfoiesc site-urile Ro cat si cele din afara, si am sa te informez
nu pune mai pietre ascutite... sa nu se raneasca pestii
poti sa bagi lemn, oricum o imitatie dupa ceva, nu va iesi nicio data, mai bine faci tu dupa capu tau ce idei iti trasnesc, ar fi mult mai original
Foarte tare :-)
PROTALON-707 is effective against Filamentous algae, Beard algae, Slime algae, Black algae, Green algae, Suspended algae and thousands of other species.
acuma sa vad daca gasesc asa ceva in romania.
mc
inafara de pietrile ascutite, care nici mie nu-mi plac, ti-as sugera sa nu bagi Liliaopsis, daca combini covorasele, ai sa faci un amestec. Iar daca vrei sa le separi ai sa scoti poate o bucata care nu ti-ai fi dorit-o
mc, de sfat, da-mi te rog un link catre produs, cred ca mi-ar fi mai de folos.
zic asta deoarece nu am auzit de eSha pana acum
Plante:
alternanthera iliacina, L bevipes, Prosepinaca, rotala najenshan, Rotala macrandra , L aromatica,L cuba, heteranthera zosterifolia,Blyxia Japonica,pogostemon, HC, echinodorus aquartica,L cuba,Eustralis Stelata,glossostigma, nucus, riccia.
Alhe:
GSP;Fuzz;O bucata de cladophora, si hair aglae, ca sa fiu ontopic
dar pentru informatii off-topice acestui topic te invit pe Jurnalul acvariului meu
in fine, e un pic ciudata treaba aici.... pagina 6 zice ca nu exista. m-am speriat am zis ca a disparut cu totul
o mica tunsoare.
image

stiu ca nu se vede alga, dar daca ai baga atent live se vede si e foarte urata.
dupa ce mi-a facut minunatia reflectorul... mi si cazut am impresia ca statea atarnat si batea lumina exact in peretele de sticla la acvariu. Ce sa fac daca sunt mester bun
gren spot aglae, mai toti o avem, daca nu dispare in timp , obisnuieste-te sa o curati saptamanal cu un burete cu partea aspra, sau un razuitor de acvariu
cms wrote:eu am zis sa bag cate o bula ca sa obijnuiesc pestii sa nu cumva sa ii gasesc cu burta in sus dar de maine o sa incerc sa bag mai multe bule

exact asta ti-am sugerat si eu :-)

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: