[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adriancean
Forum Index » Profile for adriancean » Messages posted by adriancean
Salut.Cumpar o pereche de JD cat mai tanara sau pui de JD clasici. Astept poze sau video si cel mai important lucru,pestii sa fie sanatosi.
Salutare.Am o problema..Intre standul metalic si blat ( 2 placi de pal lipite intre ele) am un spatiu de 1-1.5mm..Ce as putea pune pe stand astfel incat blatul sa nu ia forma standului..adica sa nu se curbeze putin cand va fi prins de stand.
Te referi daca au supravietuit bacteriile bune? Nu cred...nici o sansa...Cand am deschis filtrul..mirosea ca dracu de rau..am spalat tot si am adaugat bacterii..
Totul e ok acum...a venit si curentul...pesti sunt ok...am livrat si cateva sute de tone de carne catre Enel...si le doresc sa respire aer cum au respirat Oscarii mei azinoapte aer suflat de mine pe furtunul de aerare...
Aproape 17 ore...cred ca bacteriile sunt moarte deja...singura solutie cred ca e sa spal toate mediile din filtru si sa adaug bacterii..
Deciclat sigur e dupa 15 ore....dar sper sa-mi mai reziste micu?ii....Nici acum nu a venit curentul...Am tot facut schimb de apa...cate putin doar....nu prea merge sa scad temperatura mult..
Datorita Enel-ului sunt de 9 ore fara curent..pestii inca sunt ok..se mai ridica la suprafata...respira mai accentuat dar sper sa fie bine..Am facut si un schimb mic de apa...
Am gasit creveti cruzi decorticati insa la ingrediente era trecut si sare de masa...Sunt ok chiar daca contin si sare? Le dau sau nu?
Si la mine sunt vreo trei Oscari la care le lipsesc niste solzi..si au pete "albe"...dar nu mari...2-3 mm..dar cred ca e de la conflictele dintre ei...de fapt sper ca e doar de la asta...Sper sa-si revina...
Din 6 Oscari am ramas cu 5....deoarece unul avea un defect la branhii nu putea deschide gura si nu putea sa se hraneasca am hotarat sa-l sacrific....
Buna.Sunt in cautare de un filtru extern ,pentru acvariu de 450 l care o sa fie populat cu Oscari...Am un Oase Biomaster thermo 350 si pe langa acesta imi mai trebuie inca unul.As merge pe un Eheim professional 4+ 600 ( sau un Oase 600)...insa nu stiu cati litri de material bio o sa-mi intre in el...Daca este cineva care il are,il rog sa-mi spuna...As vrea sa scot buretii din el,si pe Intake sa pun un prefiltru..asta pentru a avea cat mai mult loc pentru medii biologice.Astept parerile voastre..Mersi..
Da..cred ca e aceeasi persoana...atunci o sa merg pe mana lor...
Nu..e teava rectangulara 30x30x2
Mi s-a recomandat de executantul standului sa il fac de 30x30x2...Cica e suficient cu toate ramforsarile din imaginea de mai sus...Deci,il fac sau nu din 30x30x2?
koala wrote:Asa este, la vederea din laterala se demultiplica.

Daca se demultiplica,nu ar trebui sa coincida cu testul facut privind prin fundul recipientului? Mie nu imi prea par ca coincid...
Dim ce am inteles din instructiuni,parca la privirea recipientului din lateral,valoarea respectiva se imparte la 10.. pentru precizie mai mare..
Au venit testele...rezultatele mai jos...am facut cate 2 poze,una privind prin fundul recipientului si una din lateral....asteptam parerea...
NO2image
image
NO3image
image
Pe langa varianta cu schelet metalic mai am variant? construirii din pal,picioare duble si vlad dublu...Varianta cu pal ar fi mai usor de transportat (avand in vedere ca o sa-l aduc de la cateva sute de jm)dar singurul impediment ar fi sa nu ajunga apa la el chiar dac? va fi cantuita cu ABS...
Marti imi vin testele de la Salifert...am luat pentru NO2 si NO3....o sa iau probabil si de PH....Pana atunci am refacut schita standului....spet ca este buna "constructia"...in seara asta trebuie sa trimit schita la executant.Daca e ceva de ad?ugat...astept.Asta e doar scheletul...va fi imbracat în pal..
image
koala wrote:Teste Salifert.
Asta recomand eu.

Deci sunt mai bune ca si JBL? Ar fi ideal dac? as gasi un set mai complet..macar PH,NO2,NH4 si NO3..

Forum Index » Profile for adriancean » Messages posted by adriancean
Go to: