[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adriancean
Forum Index » Profile for adriancean » Messages posted by adriancean
Artur wrote:Si eu zic ca n-are nimic cel care a plonjat pe parchet ... In trecut cand eram prin liceu (acu vreo 14 ani) ), intr-o iarna, am fost cu un prieten la petshop si ne-am luat amandoi cate un oscar (prima experienta cu acest minunat pestisor). Dupa ce am iesit din petshop, ca sa ii fie mai cald pestelui, colegul meu s-a gandit sa bage punga in buzunar si punga s-a spart iar puiutul de oscar, care era cam de dimensiunea alor tai, a ajuns direct in zapada ) dupa care a fost luat in mana si bagat in punga cu al meu, si a trait fara probleme pana cand l-a donat mai departe ca a crescut mare intr-un timp scurt si a inceput sa manance alti pesti de prin acvariu ) Pe atunci nu stiam niciunu cu ce se mananca acvaristica, ne-or placut pestii si i`am luat )). Cat despre mancare, o sa manance repede, cel putin ai mei or mancat deja la nici 10 minute de cand au ajuns in acvariul temporar Dar nah, ai mei ar manca orice )) si pietre daca le-as da ar manca )) asa de fomisti is ))

p.s. scuze de ditamai povestea, dar mi-am amintit de ea si am zis sa o impartasesc . Abia astept sa le vad noua casa si sa-i vad mari si frumosi

Au mancat ceva dar mai mult au facut mizerie Am vazut mai tarziu ca adunau de pe fundul acvariului.. .Probabil e si stresul de pe drum si acomodarea cu noul spatiu...
Da..stiu cam ce mananca dar nu am vrut sa le mai aplic un stres cu schimbarea mancarii cu care au fost obisnuiti...si asa au avut stres maxim cu drumul...Am observat ca doi din ei au innotatoarele despicate (la unul innotatoarea dorsala si la altul innotatoarea anala )...probabil de la transport...Sper sa se "repare "..
Multumesc. Le-am dat putina mancare.. Tetra ciclid..La JBL Novo stick nu prea vreau sa puna botul..mai mult au murdarit decat au mancat..
Abia am reusit o poza mai clara..
image
Buna. În urma cu cateva ore,dupa un drum de cateva ore bune,au ajuns la mine 7 "baby Oscar"...Dupa o aclimatizare de aproape 2 ore,i-am transferat în acvariul "temporar"..spun temporar pentru ca noua lor casa va fi gata cam intr-o luna si ceva..Am avut si un mic incident,unul din ei,chiar daca am pus un prosop peste vasul in care i-am aclimatizat,s-a gandit sa "evadeze" pe langa mana mea si a ajuns pe parchet..de la o inaltime de vreo 50 cm...M-am albit la fata...In 2 secunde a fost inapoi in apa..sper ca va fi ok..Am crezut ca vor fi timizi si vor sta retras...da de unde...2 min a durat toata timiditatea...Au inceput patrularea...Umbla in haita...ca si lupii...Imediat o sa pun si niste poze....Si sa nu uit..mii de multumiri lui Dan!!
Felicitari pentru ce ai realizat!! Foarte frumos!!
koala wrote:Fost, vazut, placut, luat!

- am facut un drum pan' la Targoviste, la Dan... are niste bazine superbe, cu pesti grasi si fericiti!
- am primit 8 pui de astronotus... i-am ales personal, mari si mici, cu speranta ca voi putea alege o pereche. Am luat doar varianta "red".
- am ajuns cu ei acasa si acum sunt la "aclimatizare"...

Dane, multe multumiri pentru pestisori!

Cum se face o aclimatizare ca la carte? Nu de alta dar poimâine vin micutii si nu trebuiesc stresati!! Multumesc.
Da..miercuri dupa masa vin pestii.. Asa o sa fac. Totusi..inca mai se vad excremente întrerupte dar nu mai sunt asa albe cum erau..mai sunt dar foarte putin...Sper sa fie bine, sa nu pateasca Oscarii ceva...
Buna seara. Miercuri am inceput tratamentul...aprox.3 pastile de Metro la 112 l apa...ieri pauza,azi schimbat 50% din apa si inca aprox.3 pastile...Maine pauza si duminica inca 50% apa schimbata si iar Metro...Dupa duminica mai continui cu Metro sau las asa pana marti cand o sa fac un schimb de 60% apa si adaug o doza de bacterii ca sa fie apa cat de cat pâna miercuri dupa masa cand vin juniorii?
Maine vorbesc cu cel care imi va face acvariul...o sa merg pe sticla de 12mm...Sper sa iasa foarte bine ( sunt cam perfectionist) si sa nu fie bule in lipitura ...de asta mi-e cel mai teama.. Oricum daca aveti recomandari pentru lipit acvarii,le astept pana maine la ora 12..Multumesc si seara faina !!
Pe lungime, va avea 6 sau 8 picioare.
Ok..
Buna.Stiu de topicul lui Arthur...partea de sus va fi din grinzi de 10.5 si peste ele va fi o foaie de pal..poate chiar doua..
Am accesat si eu calculatorul de mai sus..si imi dadea "safe" dar cand am introdus valoarea 3.8 îmi dadea "very safe"..la sticla de 12..
Buna.Urmeaza sa dau comanda pentru acvariul cu dimensiunile 150x60x50...Cel cu care am vorbit mi-a spus ca grosimea sticlei va fi de 10mm..va avea 2 intaritoare longitudinale si 2 intaritoare transversale.. Si nu necesita fund dublu. Ce parere ave?i? Multumesc.
Buna. As vrea da-mi fac un stand pentru acvariul de 450l din grinzi de lemn de brad (patrat) cu latura de 10,5 cm si datorita locului dedicat acvariului il pot face doar in forma de mai jos.Problema ar fi ca grinzile de sus (postamentul acvariului) va iesi in lateralul picioarelor acestuia cam cu 20-25 cm.Ar fi o problema?
image
Mersi.Exact asa o sa-l fac.Sper ca la finalul tratamentului sa fie totul ok.Dupa tratamentul asta o sa-i dau o doza de bacterii...si sper sa fie ok pentru ca miercuri dupamasa o sa ajunga piticii.Sper sa fie apa ok pentru ei.
Buna.Pana la urma am inceput tratamentul cu Metronizadol...am lasat Flagelol-ul pt ceva mai grav..Aproximativ 3 pastile la un acvariu de 112 l..
Sper sa reusesc ! Nu de alta dar vin "baby Oscarii" si trebuie sa fie gata terenul de joaca.Apropo.."pitici vor sta doar 1 luna si jumatate in acvariul asta..dupa asta au la dispozitie 450 l de apa ...
Multumesc mult de sfaturi !! Sper sa fie bun Flagelol-ul !! Eu ma gandeam sa le fac tratamentul chiar poimaine si sa-l repet inca odata cand ajung Astronotusii..
I-am bagat.. sper sa nu imi faca necazuri Ii vreau dar daca era mai sigur fara ei,nu-i mai bagam..
Se vede ca am ghinion cu viermi intestinali...Oricum sunt greu de urmarit cum fac...ei frecandu-se cam tot timpul de ceva, greu se poate observa..
Acum cat am umblat prin acvariu i-am tinut intr-o punga si am vazut ca au facut si normal dar si albicios întrerupt.. dar e si albicios cam mult.Deci sa-i bag totusi...

Forum Index » Profile for adriancean » Messages posted by adriancean
Go to: