Am adus acasa acvariul...
Acum urmeaza standul...cel care mi-a facut acvariul mi-a spus ca este foarte ok sa fac standul din pal cantuit cu ABS,blatul dublat si standul impartit în 3 compartimente...Ce parere aveti?
Buna.Oscarii cresc,mananca de rup dar se pare ca nu scap de nitriti...Ce naiba nu fac bine? In ultimele zile am schimbat cam 30-40% apa...curatat fundul acvariului si facut teste zilnic...Si bineinteles adaugat doza recomandat? de Stability..
koala wrote:- Cei 10 cm care-s iesiti "in consola" nu vor fi o problema.
- Foloseste un blat mai gros, ca sa dormi linistit.
- Pe spate, ori prinzi foaie de PAL ori mai pui 2 diagonale.
- As folosi profil mai gros in carne... aia 2 mm mi se par cam putini.
Cele doua diagonale din spate care sunt marcate cu 3 liniute sunt suficiente?
Buna.Pana la urma cred ca o sa fac standul din teava de 40x40x2 .Schita e cea de jos...partea de sus ( unde va sta acvariul) va iesi 10 cm de fiecare parte din planul cadrului de jos..Va fi o problema? Astept parerile voastre..inbunatatiri ..tot ce credeti ca ar trebui adaugat la schita respectiva..
PS.Scuzati schita..
Sunt in cautare de o pompa de aer pentru acvariul de 450 l ( daca credeti ca ar fi necesara avand în vedere ca acvariul va avea 2 filtre externe si vor fi ceva valuri la suprafata).De ce trebuie sa tin cont? Cumva de cati litri /h scoate ?Am vazut si de 300 l/h...ar fi buna?
Testele le fac zilnic...si am schimbat in fiecare zi 50% plus doza de Stability...O sa fac testele zilnic si o sa vad cum decurg rezultatele...O sa postez maine si rezultatele testelor...
Stiu ca nu o sa fie apa cristal la ei...la cat de porci sunt...dar totusi nu strica sa fie cat de multa filtrare biologica.. Oare sa merg in continuare tot cu 50% schimb de apa zilnic sau sa incerc sa schimb la 2 zile sa vad cum sunt testele de apa?
Azi am mai imbunatatit filtrul cu niste material filtrant...deci pana acum situatia sta cam asa: in partea de jos 2 sertare cu Matrix,urmatoarele 2 sertare cu Sera Siporax si deasupra un sertar cu un burete cu pori mai mici...Cantitatea de material biologic zic ca e foarte ok..mai ramane sa vad cum e cu filtrarea mecanica,sper sa fie bine...mai este un burete deasupra mediilor bio si prefiltru integrat în filtru ( Oase 350 thermo)..