[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: adriancean
Forum Index » Profile for adriancean » Messages posted by adriancean
Azi am schimbat cam 80%..e normal ca apa sa aiba un miros urat? Ca de apa statuta! Daca tot mai fac maine un schimb de apa de 80% si adaug Sachem Stability,nu ar fi inficat sa spal toate mediile de filtrare cu apa mai fierbinte?Sa se curete bine..cu apa mai rece nu prea iese murdaria bine!
O sa-l comand atunci..doar ca imi vine abia maine...si atunci o sa fac azi un schimb de vreo 60% de apa si sper sa fie ok pana maine dupa masa..
Deci doar Sachem Stability? Alte bacterii sa nu mai bag? Din ce am citit pe net,pe forumuri din afara,unii au patit ca dupa cele 7 zile sa-si revina acvariul ca si cum a fost la început! Doar am întrebat!!
De gasit nu gasesc la mine in zona dar comandam de pe net..Multumesc mult !!
Am schimbat azi 50%...Oricum o sa adaug bacterii in continuare...Sa merg pe Easy Start de la Easy Life sau îmi recomandati ceva mai bun? Poate cele de la Sachem??
Salutare. Azi dupa servici zic hai sa fac un test de NO2 si NO3...NO3 iese bine..iar NO2 mai ca nu aveam culoare pe cartonul de masurare...Testez apa de fantana, este ok,verific data de expirare a testelor...mai au un an valabilitate...Am scos 50% apa si adaugat bacterii...Dar..de ce mi-au crescut nitriti in halul asta de mult??? In fiecare zi aspir kk si resturile de mancare de pe fund..plus cam 10-20 % apa zilnic. În filtru am 2 sertare cu Matrix,2 sertare cu buretii.. cred ca e super bine..temperatura 26 gr..debitul declarat fiind 1100l/ora..acvariu 112 l...Ce mama naibii sa fie???
Sera Gravel cleaner il am si eu si este foarte ok.
Da..are 112 l...nici nu mai dureaza 2 luni pana se vor muta..Azi am luat nisipul din Hornbach,nisip pentru acvariu,alb, granulatie 0,4-1,4 mm.Cred ca e bun si cred ca imi ajunge 50 kg..
Din pacate...cam tarziu...Acum toate bune si frumoase..se mai bat intre ei..in special 2 dintre ei...au unele urme usoare de muscaturi pe corp dar cred ca isi revin..Sper.De mancat mananca de rup si cresc vizibil...
Daca mai înainte vorbeam de o veste rea ,acum e si mai rea...piticul a fost mancat de jumatate....
Din pacate am o veste rea..unul din cei mici a fost încoltit de cel mare si i-a zdrentuit foarte rau 2 aripioare..
image
Stiu ca e mic...dar o luna si ceva trebuie sa mai astepte..Calitatea apei e buna,chiar ieri am facut un test de NO3 si a iesit bine...schimb cam 20-25% apa zilnic...Filtrarea este ok ,un Oase Biomaster 350,2 sertare cu buretii si 2 sertare cu Matrix ( 1 l Matrix).. Le aspir fundul bazinului aproape zilnic.
Din cate am observat azi s-au cam impartit taberele...doi din ei (unul singur e cel mai inversunat) ,ii cam tin pe ceilaltii intr-o parte a acvariului,in zona in-ului de la filtru....am vazut si ceva tentative de bataie...dar na..ceva normal la ei..
Buna seara. Ma tot intreb..dureaza mult pana se refac innotatoarele despicate? Nu imi place sa-i vad asa...Si inca ceva...ii observ seara/noaptea ca au momente uneori cand stau înghesuiti unul langa altul...pe fundul bazinului? E normal?De fapt innoata mai mult pe fundul bazinului..mai rar se ridica la suprafata...Asta indica ceva?
Si eu sunt in cautare de niste ancistrusi mai maricei...cei care ii am sunt cat jumatate din Oscari..nici nu are rost sa-i bag...vor fi victime sigure...avand in vedere ca ei cresc mult mai încet ca Oscarii..
koala wrote:
adriancean wrote: ... Sa vedem daca le plac...
O sa le placa mult, te asigur!

Le-au placut la maxim...le-am dat doar jumatate de cubulet! Cred ca mergea si unul intreg dar sa nu riscam...
Am vazut ca pe ambalaj scrie larve de tantari de asta nu stiam daca sunt bune...Ok..le dau doar jumatate de cubulet.. ..Sa vedem daca le plac...
Am asa ceva in congelator..sunt bune pentru Oscari?
image
O sa le iau in week-end creveti...sau ce gasesc din lista de mai sus..Deocamdata o sa le schimb cam 20% din apa...zilnic sau la maxim 2 zile...in paralel fac si testele de NO3...Deocamdata testele arata bine...
Neata!! Dupa ce au facut o mare mizerie aseara cu mancarea,azi dimineata era curat pe fundul acvariului.. Vad ca nu le place sa manance frumos,le place de pe jos sau poate inca nu s-au obisnuit cu mine..

Forum Index » Profile for adriancean » Messages posted by adriancean
Go to: