[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: defrostbite
Forum Index » Profile for defrostbite » Messages posted by defrostbite
Buna seara! Daca mai este disponibil, v-as ruga sa-mi retineti primul acvariu, momentan am un nano de 20L si mi-ar placea sa fac acest upgrade !

Multumesc!
Update:
Tocmai am mai gasit unul mort. Are aceeasi ruptura intre cap si corp. Am uitat sa mentionez ca juvenilii nu au patit nimic pana acum, doar adulti.

Ma gandesc sa le pun niste calciu in acvariu..
Sper ca i-am aclimatizat bine, am facut ca de obicei, am tinut punga in care erau in acvariu, si am adaugat cate putina apa din vreo 10 in 10 minute. i-am aclimatizat timp de cam o ora.

Cu ce sa tratez apa?
Am 2 acvarii de 20 de litri, care functioneaza de 1 an si 3 luni, respectiv de 7 luni, plantate, in care tin red cherry de grad mic, respectiv red sakura ss. Luni 24.04 am cumparat 15 cherry de la coralis, i-am aclimatizat si introdus in acvariul cu creveti de grad mic. Dupa o zi, am avut un deces. Pana astazi, mi-au murit constant 1-3 creveti zilnic, asa ca am facut cateva teste ieri: dKH 8, NO3 30ppm, PO4 1ppm. Am schimbat imediat 25% din apa, la aceeasi temperatura (25grade), si peste noapte nu am mai avut niciun deces. Azi dupa-masa l-am vazut pe unul cum se chinuie, initial crezusem ca e mort, dar mai misca. Dupa aproximativ 1h si-a dat duhul, si am observat ca are o banda intre cap si restul corpului, de la cum incercase sa naparleasca - dar e primul cu simptomul asta. Dupa care am mai facut inca un schimb de apa 20%, iar dupa test am NO3 5ppm.

Din cate am vazut eu, doar nou-venitii au probleme. Apa nu imi explic cum a ajuns la valorile alea apocaliptice pentru ca schimb saptamanal 25%, intr-un acvariu destul de plantat, cu bioload mic, si filtrare indeajuns de buna. Nu prea am idee ce sa fac, mai mult decat am facut, pentru a opri pierderile..
Donati.
Hoplo matur, la fel si cei doi tetra. I-am primit iar acvariul este prea mic pentru ei. Cer poze cu acvariul pentru a ma convinge ca hoplo-ul ajunge intr-un camin indeajuns de spatios. Ridicare de pe Banu Manta, la vechea primarie a Sectorului 1.
Mai e o mana de plante, rezervata pentru Brasov cand am drum incolo. Seara faina si multam de review )
Rezervat
Hemianthus micranthemoides si Rotalla Rotundifolia. Aditie CO2 doar cu Easycarbo.

Le dau ori vineri ori in weekend.
Chiar nu pot crede asta Ma chinui de 4 luni sa gasesc, nimic, nici la petshopuri.. chiar este nevoie sa fac un drum pana la Bucuresti ca sa iau un afurisit de melc )) Slab tare Brasovul pe acvaristica.

Daca are cineva idee unde gasesc, va rog pm. Multumesc
Mi se pare o bataie enorma de cap toata treaba cu bomba. Daca esti comod ca mine, dar nici nu vrei sa investesti intr-un sistem, treci la low-tech
Am avut si eu problema asta, iar pana la urma mi-a si murit un rasbora. Problema la bombe, sau cel putin la ambele pe care le-am folosit, este ca presiunea nu este constanta, ci scade continuu, iar tu trebuie sa stai sa faci reglaje. Mi s-a intamplat chiar sa am fluctuatii pozitive, adica sa imi bage dintr-odata mai mult C02, motiv pentru care am si avut pierderi.

Eu nu mai folosesc bomba de aproape 4 luni, plantele mele o duc bine, doar Alternanthera reineckii si-a pierdut din culoarea puternica rosie pe care o avea pe cand faceam aditie CO2. In rest, am gasit un echilibru nutrienti-CO2 lichid-lumina , care functioneaza. Plantele cresc mai greu, dar ma avantajeaza pentru ca nu mai trebuie sa le tund o data la 2 saptamani, iar acvariul se umpluse de vegetatie pe cand am tinut bomba, asa ca nu am nevoie sa am crestere. In acelasi timp, nu mai am probleme cu alge de genul Black Beard sau Green Spot si ce naiba ma invada cand a fost tentativa de high tech. In principiu, cand ai low tech, tot ce tine de vegetatie se dezvolta mai lent, inclusiv problemele, si le poti controla mai usor.

Un lucru foarte important. In perioada in care plantele nu au lumina, ar fi ideal sa opresti bomba, pentru ca plantele, fara lumina, consuma oxigen si produc dioxid de carbon. Ti se acumuleaza prea mult CO2 si iti adorm pestii. Daca oprirea aditiei nu rezolva nimic, cred ca va trebui sa scazi fluxul CO2. Vezi si tu pana unde se simt confortabil pestii, si mentine-l acolo.
Brasov, ridicare personala. Schimb cu plante la alegere : Cryptocoryne usteriana, Lilaeopsis Brasiliensis, Alternanthera reineckii, Hemianthus micranthemoides, Rotalla Rotundifolia
Si/sau creveti red cherry
Astept pm sau telefon la 0720,092,597
Ridicare personala. In functie de preferinta, pot oferi si schimb cu urmatoarele plante : Cryptocoryne usteriana, Lilaeopsis Brasiliensis, Alternanthera reineckii, Hemianthus micranthemoides, Rotalla Rotundifolia
Multumesc! 5 ore de lumina e prea mult, la un dozaj de 3 ori mai mare decat cel recomandat pe sticla de easycarbo?
Am un borcanel de 20l, plantat, in care tin ceva creveti. I-am dat drumul acum vreo 6 luni, si l-am plantat acum vreo 2-3. Bomba CO2 dozaj 1bula/sec, 7 ore de lumina/zi 1.1W/l (dar din nefericire nu pot respecta un program strict, de la ora x la ora x, pentru ca bomba fluctueaza si se intampla sa imi scoata apa din acvariu si sa imi omoare cate o vietate, deci trebuie sa stau cu ochii pe ea ca pe butelie). Dozez 0.25 ml/zi easylife profito, 0.35 ml/zi easycarbo, 0.8ml/zi fosfat. Nivelul co2 il mentin pe timp de lumina undeva la 20ppm, nivelul fosfatilor mentinut la 0.8ppm, iar NO3 undeva la 5-10 ppm.

Din pricina intamplarilor cu bomba CO2, as vrea sa il transform usor usor in low-tech, daca plantele imi permit. Nu am nevoie de crestere, ci doar sa pierd mai putin timp si sa dispara BBA-ul. Plantele: Hemianthus micranthemoides, Rotalla Rotundifolia, Lilaeopsis Brasiliensis, Cryptocoryne usteriana, Christmass Moss, ceva plante de suprafata (Limnobium Laevigatum).

Cum scap de BBA? CO2-ul a fluctuat intre 30ppm si 15ppm (noaptea), iar de obicei il mentin la 20ppm. Pot sa nu mai folosesc bomba, si doar sa dozez easycarbo? Scad durata de iluminare si fertilizantii, practic ar trebui sa nu fie probleme, doar sa nu mai creasca nenorocirea asta de alga, dupa ce voi taia frunzele afectate.
Daca te pricepi, de ce mai intrebi pe forum? Netul e mare, puteai sa gasesti de 10 ori faptul ca planta nu este pe bune una de acvariu, iti va prospera cateva luni, apoi o sa moara. Si la fel si cu algele, si cu faptul ca nu e ok sa pui pesti a?a devreme.. pentru ce mai ai net?? Ca oricum le ?tii deja pe toate, mai bine nu mai pl?te?ti abonamentul la rds sau upc, iar sfaturile de pe forum sunt vrajeli.
7 rasbora heteromorpha, ii schimb cu cativa creveti sau o pompa de aer. Platesc diferenta daca este cazul.
A?a arata limnobium.ul, frunzele cu carenta sunt noi. Plantele din acvariu nu car sa aib? alta problema decât ceva alge pe unele frunze, dar la suprafa?a pare sa fie alta treaba. Testele zilnice indica un nivel po4 undeva la 4-5 ppm, desi eu adaug zilnic pentru a-l aduce la 8. NO3 este pu?in peste 10ppm, fac s?pt?mânal 2 schimburi de apa a cate 30%. Ph ul seara este de 6.8 iar diminea?a de 7.1; kh constant 7. Adaug zilnic 0.25 ml profito si .35 easycarbo.
Plantele au crescut mult si foarte repede saptamana asta, frunzele nu se mai gauresc, dar au o culoare galben-maronie.
Donate, se poate închide. Mul?umim!

Forum Index » Profile for defrostbite » Messages posted by defrostbite
Go to: