Am un borcanel de 20l, plantat, in care tin ceva creveti. I-am dat drumul acum vreo 6 luni, si l-am plantat acum vreo 2-3. Bomba CO2 dozaj 1bula/sec, 7 ore de lumina/zi 1.1W/l (dar din nefericire nu pot respecta un program strict, de la ora x la ora x, pentru ca bomba fluctueaza si se intampla sa imi scoata apa din acvariu si sa imi omoare cate o vietate, deci trebuie sa stau cu ochii pe ea ca pe butelie). Dozez 0.25 ml/zi easylife profito, 0.35 ml/zi easycarbo, 0.8ml/zi fosfat. Nivelul co2 il mentin pe timp de lumina undeva la 20ppm, nivelul fosfatilor mentinut la 0.8ppm, iar NO3 undeva la 5-10 ppm.
Din pricina intamplarilor cu bomba CO2, as vrea sa il transform usor usor in low-tech, daca plantele imi permit. Nu am nevoie de crestere, ci doar sa pierd mai putin timp si sa dispara BBA-ul. Plantele: Hemianthus micranthemoides, Rotalla Rotundifolia, Lilaeopsis Brasiliensis, Cryptocoryne usteriana, Christmass Moss, ceva plante de suprafata (Limnobium Laevigatum).
Cum scap de BBA? CO2-ul a fluctuat intre 30ppm si 15ppm (noaptea), iar de obicei il mentin la 20ppm. Pot sa nu mai folosesc bomba, si doar sa dozez easycarbo? Scad durata de iluminare si fertilizantii, practic ar trebui sa nu fie probleme, doar sa nu mai creasca nenorocirea asta de alga, dupa ce voi taia frunzele afectate.
|
|
|
This message was edited 1 time. Last update was at 12/07/2016 00:50:45
|