|
Am 2 acvarii de 20 de litri, care functioneaza de 1 an si 3 luni, respectiv de 7 luni, plantate, in care tin red cherry de grad mic, respectiv red sakura ss. Luni 24.04 am cumparat 15 cherry de la coralis, i-am aclimatizat si introdus in acvariul cu creveti de grad mic. Dupa o zi, am avut un deces. Pana astazi, mi-au murit constant 1-3 creveti zilnic, asa ca am facut cateva teste ieri: dKH 8, NO3 30ppm, PO4 1ppm. Am schimbat imediat 25% din apa, la aceeasi temperatura (25grade), si peste noapte nu am mai avut niciun deces. Azi dupa-masa l-am vazut pe unul cum se chinuie, initial crezusem ca e mort, dar mai misca. Dupa aproximativ 1h si-a dat duhul, si am observat ca are o banda intre cap si restul corpului, de la cum incercase sa naparleasca - dar e primul cu simptomul asta. Dupa care am mai facut inca un schimb de apa 20%, iar dupa test am NO3 5ppm.
Din cate am vazut eu, doar nou-venitii au probleme. Apa nu imi explic cum a ajuns la valorile alea apocaliptice pentru ca schimb saptamanal 25%, intr-un acvariu destul de plantat, cu bioload mic, si filtrare indeajuns de buna. Nu prea am idee ce sa fac, mai mult decat am facut, pentru a opri pierderile..
|