| Message |
|
|
|
Chiar voiam sa intreb ce teste sa cumpar, strict necesare. Le iau luni si revin.
Este posibil ca o cantitate prea mare de lumina pentru anubias si limnobius sa fi declansat ingalbenirea, pentru ca nu erau prezenti destui nutrienti care sa sustina fotosinteza?
|
 |
|
|
|
Am fost ieri pe la coralis, am luat un easycarbo si un profito tot de la easy life. am inceput dozarea de ieri, si am adaugat un bec de 22w cu alta lampa de birou.
Sa vedem cum merge setup-ul momentan, mi-as dori sa cumpar totusi un sistem de iluminare adevarat, ceva recomandari?
|
 |
|
|
|
Schimb un gourami gold de aprox 5 cm cu orice planta in afara de Cryptocoryne, java moss sau anubias. Prefer plante potrivite unui acvariu nano.
Il dau pentru ca imi alearga celalalt gourami. Spatiul nu este indeajuns pentru 2.
|
 |
|
|
|
Cei de la jbl spun ca substratul fertilizant florapol are fier, si il folosesc de abia 2 luni, nu cred ca a eliminat atat de repede nutrientii. Poate fac altceva gresit? Am citit ca trebuia sa amestec florapolul cu substratul, nu doar sa il acopar cu nisip.
|
 |
|
|
|
..
|
 |
|
|
|
limnobius-ul
|
 |
|
|
|
Restul de poze
|
 |
|
|
|
Detin un nano low-tech de 20l, cu "sump" de 7l. Am incercat sa tin costurile cat mai reduse: nano-ul a fost al tatalui meu iar sump-ul l-am facut eu din materiale pe care le aveam. Aproximez undeva la 22l de apa per total (nano+sump)
Filtrare: Inele sticla sinterizata+burete+vata sintetica. Pompa evo baby 300l/h - dar am masurat si de fapt circula undeva la 120l/h.
Plante: 1 anubias ( care incepe sa devina prea voluminoasa si s-ar putea sa fiu silit s-o dau) 2 Cryptocoryne usteriana, Java moss, 4 Limnobium Laevigatum si ceva ce seamana a Salvinia.
Pesti: -6 rasbora arlequin si un gurami gri (pe care am sa-l dau cand mai creste). Acvariul este ciclat, am inceput ciclarea acum 1luna si 3 saptamani.
Lumina: lampa de birou cu bec philips economy twistar 15w 900lm cdl 6500k
Substrat: nisip negru cuart inert + jbl florapol substrat fertilizant argilos 350g (l-am pus pe tot, nestiind ca nu e chiar indicat). Schimb apa 40% pe saptamana
Cand m-am intors din vacanta de 1 saptamana, in care sora mea a "avut grija" de acvariu - (lumina cat de cat, ceva mancare pestilor), pietrele, sticla si frunzele de anubias aveau un strat mediu de alga maro (diatomee cred), iar de cateva zile am observat cateva probleme:
Anubiasul pare a avea o carenta de mangan - frunzele tinere au niste pete galbene ce par a fi delimitate de nervuri, iar una din frunze are o zona alba unde doar nervurile sunt verzi.
Cryptocoryne-ul pare sa putrezeasca - unele frunze devin maronii pe alocuri
Plantele plutitoare erau si inainte chinuite de gourami, asa ca nu credeam ca are vreo relevanta, dar acum ma ingrijoreaza ca putrezesc frunzele batrane si pierd din culoare.
Ce ar trebui sa fac? Bugetul este de maxim 200 lei.
|
 |
|
|
|
Salut! Te rog, daca nu ai rezervat inca java moss-ul, pastreaza-mi, daca ai cum, o bucata.
Astept raspunsul tau, multumesc mult!
|
 |
|
|
|
pai cred ca de-asta un nano pe birou e cel mai potrivit, altfel nu te uiti la el decat atunci cand il intretii
|
 |
|
|
|
da, am incercat diferite pozitii, aparent cu cat e pozitionata mai adanc in apa, presiunea jetului e mai slaba si nu mai prinde aer
|
 |
|
|
Realizez cat este de stupida intrebarea, in primul rand pentru ca aparent nimeni nu are problema asta (nu gasesc nicaieri). Cum trebuie sa o instalez ca sa traga aer? Am montat capatul special, tubul, in sus, am dezsurubat porcaria aia care limiteaza fluxul de aer, dar nu baga bule decat daca suflu prin el. Unde gresesc  ?
|
 |
|
|
|
Poti te rog sa ma indrumi spre un site unde sa gasesc acel sistem de iluminare din penultima fotografie?
|
 |
|
|
|
Donat
|
 |
|
|
|
Cumparat de la un petshop din zona, am upgradat acvariul si vreau sa il populez cu pesti pasnici, asa ca ma cam incurca, e destul de agresiv. Are aproximativ 16 saptamani, cand l-am luat era inca pui, am aproximat ca are 8 sapt, iar de vreo luna face si bule. Cel mai mic acvariu in care l-am tinut avea 7l, asa ca prefer sa-l mai tin, decat sa-l dau cuiva care sa-l chinuie intr-un borcan.
[/url]http://postimg.org/gallery/29gx637d8/[url]
Il pot preda la metrou.
|
 |
|
|