Multumesc mosu, am totusi un raspuns simplu la pareri.
Nu stiu daca stii cum este la inceput... cand reusesti sa oferi conditii , iti doresti cam orice planta cu nivel ridicat de dificultate, astfel sa vezi pe pielea ta, ce poate acvariul. Eu inca traiesc alaturi de el, aceste experimente.... vreau ca peste 1-2 ani, cand vine cineva la mine, sau sunt invitat si vad ceva , cu ce se lauada , sa pot sa-i zic " da domnule, stiu ce zici, am crescut si eu"
Pe langa asta, exista o placere(sa le vad pe toate cum cresc), dar si invat din cresterea lor, unde nu e bine , ce e bine si ce nu, prin mici greseli
Si inca ceva .... la noi in Iasi , e penibila piata, la capitolul plante.... Aceleasi porcarii de fiecare data. Nimeni nu gaseste niciodata ceva nou, si aud oameni, care umbla pe la tarabe , duminica" Domle da iara plantele astea.. nimica nou ? " doar acele plante simple, care mai sunt murdare, sau urate, ca sa nu mai zic de preturi: Exemplu un fir de L aromatica costa 10 ron...
In fine, unde vreau sa ajung, vreau sa raspandesc plantele in iasi, macar celor care ii cunosc, care la randul lor le vor distribui, macar sa mai spargem putin piata, ca e la pamant la noi.
Cat despre textura, am sa mai studiez cateva aquascapuri... sunt sigur ca gresesc, dar fiecare vede cu ochii lui, de asta se dau si pareri personale. Si crengutele... stiu... dar mie nu-mi plac lemnele prea mari..
numarul de specii , le voi micsora, dar, dupa ce stiu ca am de unde sa le iau daca vreau inapoi un fir de x planta si sa nu fiu nevoit sa apelez iarasi la prieteni din tara.
m-am lungit putin...