[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Radu.U
Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Multumesc mosu, am totusi un raspuns simplu la pareri.
Nu stiu daca stii cum este la inceput... cand reusesti sa oferi conditii , iti doresti cam orice planta cu nivel ridicat de dificultate, astfel sa vezi pe pielea ta, ce poate acvariul. Eu inca traiesc alaturi de el, aceste experimente.... vreau ca peste 1-2 ani, cand vine cineva la mine, sau sunt invitat si vad ceva , cu ce se lauada , sa pot sa-i zic " da domnule, stiu ce zici, am crescut si eu"
Pe langa asta, exista o placere(sa le vad pe toate cum cresc), dar si invat din cresterea lor, unde nu e bine , ce e bine si ce nu, prin mici greseli
Si inca ceva .... la noi in Iasi , e penibila piata, la capitolul plante.... Aceleasi porcarii de fiecare data. Nimeni nu gaseste niciodata ceva nou, si aud oameni, care umbla pe la tarabe , duminica" Domle da iara plantele astea.. nimica nou ? " doar acele plante simple, care mai sunt murdare, sau urate, ca sa nu mai zic de preturi: Exemplu un fir de L aromatica costa 10 ron...

In fine, unde vreau sa ajung, vreau sa raspandesc plantele in iasi, macar celor care ii cunosc, care la randul lor le vor distribui, macar sa mai spargem putin piata, ca e la pamant la noi.
Cat despre textura, am sa mai studiez cateva aquascapuri... sunt sigur ca gresesc, dar fiecare vede cu ochii lui, de asta se dau si pareri personale. Si crengutele... stiu... dar mie nu-mi plac lemnele prea mari..

numarul de specii , le voi micsora, dar, dupa ce stiu ca am de unde sa le iau daca vreau inapoi un fir de x planta si sa nu fiu nevoit sa apelez iarasi la prieteni din tara.

m-am lungit putin...
au.......
eu tin maxim verzui galben, dar daca nu am controler il mai scap cateodata spre verde albastrui.
Incearca sa-l mentii la 6.6 , ce ai tu , e multicel.
Deci cu cat bagi mai mult cu atata e normal sa zica co2+ si automat si ph-ul scade. Daca scazi nr de bule, creste si ph, si zice probabil co2 ok
:-)
desi sunt 19, toate merg foarte bine :-)
singura care nu a mers a fost urticularia
ce conteaza frumos sa fie si sanatos
uite si ce mi-ai cerut sergiu, Si intr-adevar, cu taiatul, e putin complicat. chiar mi-e mila de aromatica, dar probabil ca peste 1 saptamana apar doar varfurile , cu parere de rau
image

1.Ludwigia cuba
2.Eustralis stellata
3.Alternanthera Iliacina (aia dispare acusi)
4.Ludwigia Bevipes
5.Rotala najenshan
6.Didiplis diandra
7.Prosepinaca
8.Anubias nana
9.Rotala macrandra
10.Ludwigia Aromatica
11.Echinodorus Aquarticum
12.Eriocaulon setaceum
13.Pogostemon Helferi
14.hemianthus caltrichoides
15.Blyxia Japonica
16.Glossostigma
17.Riccia fluitans
18.Tonina fluviatilis
19.Egeria Densa (Acusi dispare)
1 luna si 1 saptamana, "Cresti puiule cresti "
image

image

image

image

m-am decis sa umplu mai intai coltul drept de pogostemon, si apoi continui cu stanga, asa vad si eu diferente mai mari, macar intr-o parte
image

image

8 ore lumina 1.2 w per litru
1.5 profito / 1 mll pps / 9 mll carbon / 1 puf easylife / dennerle echinodorus tabs. 1 pastila per planta
+1 iriaterina warneri +3 oto vestitus.
Schimb apa la max 4 zile (20 /25 %)
http://www.acvariu.ro/content/view/50/29/
http://www.acvariu.ro/content/view/78/29/
citeste-le cu atentie
salut, bun venit.
Problema cu pestii , cred ca ai avut-o din cauza ciclarii acvariului, Nu a fost ciclat.
citeste bine aici de 2, 3 ori si daca nu intelegi mai pune intrebari.
http://www.acvariu.ro/content/section/4/29/
in special partea cu acvarii publice.
Apoi poti da si ceva detalii la cum fertilizai, lumina.
bine ai venit, totusi nu am inteles ce problema ai cu acvariu?
un sfat foarte important. Scoate titanicu de acolo, nu e , estetic deloc
S-a dat. Rog a se inchide
eu am vazut in practiker, doar ca la noi in iasi nu vindeau la Metru, Ci la Set, costa 45 ron si erau destui metri.
daca te intereseaza , putem cumpara amandoi, si iti trimit tie cat ai nevoie. Ca nici eu nu am ce sa fac cu un sul
asa mai merge , fata de ceata aia care o aveai inainte
eu zic co2, sa pui sa mai lasi putin feropolul. pune si o poza cum arata
@cosminBM am vazut ca te intereseaza sa bagi t5 54w.
Eu am un droser care sta degeaba, Te intereseaza? e nou 2x54w tridonic (austria)
a profitat de intimitate
Cam najpa cu lumina, din cate stiu cel mai mare t8 ar fi de 38w si are 105cm
daca calculezi asa pentr uun acvariu plantat ti-ar trebui 15 tuburi t8
sau un t5: 80W (145cm) ti-ar trebui 7 sau 8 tuburi
pune si o poza per ansamblu sunt curios cum arata
foarte frumos arata. bravo. Cat despre fertilizare, te sfatuiesc sa o faci dupa 2 saptamani, ca sa prinda bine radacini. Si despre fertilizare... vezi si tu ce zice pe prospect, cum se administreaza:
Daca de exemplu zice, 1 mll pe zi la un acvariu semi plantat, Pune 0.5 si cresti treptat , asta in cazul in care vezi ca plantele ar avea nevoie. dar in acelasi timp, nu uita co2 si lumina
alexnbv wrote:
Radu.U wrote:po4 la 0,1 e mult si apar algele / remedii schimburi de apa dese

Deci valoarea din acvariul meu este ok?...la mine valoarea este 0(cel putin asa mi-a rezultat din testul de PO4 de la JBL).

La ce sa ma astept?...se acomodeaza sau... ???

daca te uiti pe modul ala de utilizare de la jbl ai sa vezi ca e 0, credeam ca ai inteles daca la valoarea maxima de 0.1 iti apar algele

cat despre pesti, probabil se acomodeaza. dar nu poti fi sigur 80 % se acomodeaza, dar ai grija cu urmatorii, poate ai sa vrei sa bagi altii mai sensibili si aia sigur vor muri
po4 la 0,1 e mult si apar algele / remedii schimburi de apa dese
SAE , ba da. au soc de PH.
Eu imi acomodez pestii la ph-ul meu 6.7 6.8 in 2 ore si tot mau stau pe la suprafata
Black Neon tetra/ Neonul Negru, Nu se impaca deloc cu creveti red Charry shrimp, am sa pun poze mai tarziu, sper sa se inteleaga.
in poza este un neon cu un crevete in gura :-) matur

2 clicuri pe poza apoi Zoom, pentru a se vedea mare.

image

daca stiam una ca asta ... mi-a ucis pana acuma circa 20 creveti, poate mai multi.
Cand am bagat de proba 5 creveti nu au aveau o treaba. stateau printre ei, m-au prostit pestii

Forum Index » Profile for Radu.U » Messages posted by Radu.U
Go to: