[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Cyano se face doar pe decor si plante . Cy nitratii nu stiu acum cum stau ca mi s-a terminat testul . Cred oricum ca sint jos- dozez destul de putin . Nu as da vina exclusiv pe ei chiar daca sint jos ca si concentratie . Nu e primul setup cu nitratii mai jos . Nu stiu ce sa zic cred ca va trebui sa iau mai multe teste sa vad exact care e buba ( nitrati , silicati , amoniac ).
Am ca si substrat Dennerle scaper's soil nou .
Orice o sa pui eu as zice sa fie relativ discret ,sa nu atraga foarte tare atentia .
Sint faine amindoua speciile care mi le-ati recomandat . Ramine sa vad acu ce si cum gasesc ( in cazul in care inlocuiesc neonii ) .
Rodo - am plantagold . O sa- l incerc .
E perfect acum. E de acolo . Se leaga . Senzatia de padure seculara , plus ca ai apa proaspata si ai si ceata ..... e perfect ( senzatia e maxima de adincime ).
Sa nu te puna vreun drac sa ii mai faci ceva sa-l strici .
O singurica chestie daca tot am zis sa nu mai umbli creanga de sus care intersecteaza virfurile radacinilor din spate - pare in plus ( doar in zona de virf) , tocmai ca le ia fata . In rest tot respectul .
Artur wrote:Incepe sa arate din ce in ce mai fain bazinul si pozele cu detalii, sunt un deliciu, ca deobicei

Intrebare: o sa vedem si melcul meu preferat la un moment dat in setup`ul asta? Intreb si pentru ca se vrea a fi un setup de durata mai lunga

Intrebare 2: crevetii aia smecheri si negrii o sa mai apara?

Intrebare 3: pestii cand apar si ce o sa fie?

Si cred ca asta e tot pentru moment ))

Artur multumesc mult .
Sa raspundem pe rind - ii vine rindul si la melc . Trebuie sa-l prind intr-o ipostaza faina .
-crevetii aia faini au disparut in setupul trecut cind am introdus neonii. Au devenit brusc foarte timizi , nu mai ieseau deloc la mincare ... nu stiu care e explicatia . Pur si simplu au disparut . O sa mai iau altii .
- pestii vor aparea si ei . Inca stau pe ginduri ce pesti sa bag. Fie ramin la neonii care i-am avut ( avantaj ca sint mici si dau foarte bine in bazin ) fie iau altceva ... primesc sugestii .

Skija - sa stii ca aia e planta .
Rodo si Silviu - bazinul a fost sub tratament vreo 8 zile, am fertilizat sub ce obisnuiam sa fertilizez la 3 saptamini asa ca plantele nu stralucesc . Astept sa rezolv cu cyano si apoi ma focusez pe plante .
Skija nu stiu cum ii zice. Am cerut-o de la petshop dintr-un bazin cu pesti . Stiu ca are crestere rapida si preia din nutrienti , dar cum ii zice nu stiu .

image
Cam asa arata bazinul azi . Cam 20 de zile de la start . M-ar bate gindu la niste crypto crispatula in spate pe fiecare zona de radacina . Nu stiu daca le-as putea tine in friu ca inaltime .

image
Eu zic ca da. Ai aparatura aia care incarca vizual zona dar oricum zic ca e ok . Na tine de gusturi . Ai vazut ca Silviu prefera cu radacina aia mare. Mie mi se parea putin prea incarcat . Asa da bine zic eu cum e acum.
Ceva de genu ? Acum am vazut ca ai mai postat ceva radacini
rodoselada wrote:Multumesc mult Gabi, nu arata bine trebuie sa ma gandesc la altceva.

Eu m-as gindi sa-l las asa . Arata foarte fain. Acu na tu stii , e bazinul tau .
Pai legat de fosfati am doar test de la JBL pentru PO4. Alte teste mai destepte nu stiu .
Legat de lumina nu as suspecta-o ca si cauza a aparitiei cyano .Nici nu o exclud dar parca nu as crede ca de aici mi se trage buba. Cum am mai spus aproximativ cu lumina asta am mers si setupurile trecute cind nu aveam stres cu cyano .
O sa cumpar si test de silicati sa vedem ce si cum .
Azi mi-am adus aminte de testul cu radacina . Scuze.

Asta ultima cu shrimpul este cea mai tare poza a ta de pina acum.
Intra intr o alta categorie.
Test de silicati nu am facut.
Legat de lumina am acum aproximativ aceiasi lumina ca si in " Lost nature" . Neonul JBL rece a fost inlocuit de jbl ul pentru plante. Al doilea tub este Dennerle Amazon day. Avind un bazin Juwel otiunile de lumina sint limitate .
Ca si intensitate luminoasa sint la cel mult un nivel mediu - am acum 3800 lumeni pentru cca 90 l apa . Tuburile sint relativ noi ( nu au mai mult dde 4 luni ).
Pui mei daca nu-i dau de capat aia e ma las de pesti o vreme .
Am avut in setupul trecut cele doua tuburi de la Dennerle si cel cald si cel rece si s-a dezvoltat peste tot la fel . Acum sub tubul JBL se dezvolta mult mai incet decit sub cel Dnnerle . O pun si pe seama lumenilor ( Dennerle are 2200 lm iar JBL doar 1600 ).
E superb moss ul. Vreau si eu.
Se fac frumosi tare pestii .
La faza cu Buftea si coastele de porc ce sa zic .... mai bine ma fac ca nu vad ..
Inca o chestiune legata de cyano . Nu stiu daca se leaga sau nu dar in setupurile trecute o aveam in cantitate infima . Singura diferenta intre ultimele doua setupuri cind o am din plin si cele dinainte este faptul ca la setupurile mai vechi aveam un alt tip de out la filtru ( spray bar ) si apa era valurita puternic la suprafata - deci implicit oxigenata mai puternic . Nu stiu daca lucrul asta inhiba asa tare bacteria asta .
Un detaliu de azi care mi-a placut . Imaginea nu chiar atit de sharp pentru eram sub un unghi fata de sticla acvariului .

image
BBogdan wrote:[
Multumesc Gabi, mereu ai avut un cuvant bun de spus despre proiectele mele!
Majoritatea am vazut ca au tendinta sa folosesca un spectru cu mai mult violet si albastru cand vine vorba de iluminatul acvariilor marine.
Eu mai am o chestie care ajuta, pe sticla din spate am pus o folie semi transparenta si atunci pare mult mai luminos fata de un background negru sau albastru mat.

Pai na tot ce ai facut pina acum a iesit frumos. Ma gindeam cum ar arata bazinul de la nevertebrate daca l-ai transforma intr-un marin .
Legat de lumina nu sint priceput la necesitatile de lumina ale marinelor si spectrele cerute acolo . " Ochiometric " vorbind mi se pare ca arata bestial cu tenta asta de albastru .
Asta mi place si mie Artur cel mai mult. Clar e un bazin reusit dar lumina asta il pune maxim in valoare.

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: