Message |
|
Nu stiu daca ai spalat materialul filtrant cu apa de la robinet - desi tind sa cred ca ai facut asa. Ai deciclat filtrul .
Materialul filtrant se clateste usor cu apa din bazin . Atit
Solutie imediata - achizitionezi bacterii de start - gasesti de la diverse firme ( easy life , dennerle , etc ...)- bacteriile vor ajuta la o colonizare si implicit ciclare mai rapida a filtrului
Schimburi de apa zilnic de cca 25-30 % prima saptamina apoi raresti la schimburi de 2 ori pe saptamina .
Pestii hraniti cu zgircenie in perioada asta .
|
 |
|
Artur wrote:Yay  super melcu  daar, ce a patit la carapace?
p.s. si pozele cu crevetele sunt superbe :X
Melcul a trecut pe la o cura de CO2 prin zona difuzorului .
Multam de feedback .
Si o versiune " editata " a crevetelui ..

|
 |
|
Foarte faina planta !
|
 |
|
Si o poza cu melcul lui Artur

|
 |
|
Acum eu ce sa zic .... la mine deocamdata nu a mai aparut. Azi am facut iar schimb de apa si m-am uitat atent peste tot .
Ce am vazut intradevar ca o ajuta este lumina puternica . Alte cauze ... doar din discutiile voastre ce stiu . Cum am mai spus la mine in setupul trecut cu NO3 intre 15-25 ppm se facea de nu avea treaba. Aveam in schimb ambele neoane Dennerle care au lumina mai puternica decit JBL sau Juwel.
Daca eram baiat destept faceam tratamentull asta la final de setup trecut .
|
 |
|
Si ceva mai de aproape ....

|
 |
|
Nu am mai pus poze de ceva zile , odata si ca vin foarte tirziu seara de la serviciu si pe de alta parte nici nu am ce arata foarte mult. In seara asta insa am prins o imagine care mi-a placut foarte mult ( nu stiu de ce ) .Sper sa va placa si voua.

|
 |
|
Ziua 6 - tot fara cyano . Sper sa o tina tot asa.
Posibil ca si tratamentul de la easylife functioneaza in conditiile in care respecti prospectul - adica 15 zile fara schimb de apa .
Am dozat zilnic bacterii si cred ca asta a ajutat ( ajuta) bazinul sa treaca peste faza cu decilarea. Singurul "ciufulit " este inca gazonul , restul plantelor sint ok.
Am fertilizat perioada asta jumatate de doza de Scapers green si NPK booster si se pare ca e ok asa.
De cind am crescut doza de CO2 am pierdut 2 bucephalandre.
|
 |
|
Adrian cyano e o bacterie si am tratat- o ca atare - adica cu antibiotic .
Nu stiu exact de ce a aparut sau mai exact de ce a explodat in bazinul meu , sint teste care nu le-am facut inca , legate de silicati , etc ....
Legat de lumina - s-a dezolvat sub lumina mai intensa , dar sint convins ca bazinul meu este unul cel mult mediu luminat .
|
 |
|
Cel putin in momentul de fata nu ma streseaza ideea de deciclare. Bazinul e la inceput . pesti nu sint , schimburi de apa fac de 2 ori pe saptamina cite 50%, zilnic bacterii de la easy life .
Ce- mi doresc sa nu mai am probleme. Sigur am introdus elemente de decor contaminate din setupul trecut . Faza e ca am mai avut-o si in alte setupuri dar numai dupa luni bune de la start si doar in zonele unde se acumula mizerie . Nu am simtit-o foarte " dependenta" de cantitatea de NO3. Cel putin la mine . Cel mai tare a reactionat (dezvoltat) la lumina puternica ( cind am avut ambele tuburi dennerle - 4600 lm cumulat) si schimburi de apa .
Daca mai apara voi face tratamentul cu eritromicina .
|
 |
|
Asta e foarte ok . Eventual sa aduci casa mai central ( nu mult ) . In desen e prea afara din cadru .
Ma gindesc la copac daca merge acolo sau mai bine adus in stinga . Cred ca l-as pune fata stinga ( inclinat putin spre dreapta ) .
|
 |
|
Doua concluzii despre ampicilina :
-omoara cyano.
-decicleaza
|
 |
|
In setupul trecut cind am avut-o " in maxim de forma " aveam no3 undeva la 10-15 ppm .
In setupul asta nu stiu ce valori are no3 ( nu am luat inca teste ) dar deocamdata dupa tratament vad ca situatia e sub control . Deocamdata .
|
 |
|
Succes cu proiectul Silviu !
Sincer niciodata nu am reusit din schite cu vedere de sus sa-mi inchipui cum arata aranjamentul decit foarte vag. Pur si simplu " nu-l vad". 
|
 |
|
Cu ampicilina. Miine primesc si eritromicina. O sa o folosesc doar daca e cazul . Altfel nu mai bag medicamente in apa .
|
 |
|
Momentan ( e a treia zi de la tratament ) cyano nu se mai dezvolta .
Skija - am crescut aditia de co2 si am mutat difuzorul in fata out ului de la filtru . Staurogynele se simt excelent . De mult nu le-am mai avut asa faine si fresh ca si culoare.
|
 |
|
Eu nu mai comentez din astea. De aici mi se trage sigur faza cu cyanobacteria. Io zic sa va abtineti. 
|
 |
|
Multam la toti de interventii si sugestii .
Alaltaieri dimineata am bagat o capsula de ampicilina in apa . Posibil sa-l fi deciclat
Ieri dimineata am facut schimb de apa de 50 %.
De regula crestea de la zi la zi , vizibil ( in special dupa schimb de apa ) peste tot pe frunze , lemne . etc .
De alaltaieri nu s-a mai extins . O tin sub urmarire acum sa vedem ce si cum iar daca vine eritromicina cred ca mai aplic un tratment.
Zilnic bag filter media de la easy life .
Bazinul nu e in lumina directa ( vara are ceva soare dupamasa ) .
|
 |
|
Reflectoarele se vede clar ca imbunatatesc iluminarea in bazin . Poate o sa renunt la unul din ele.
Skija daca cei de la Giesemann au si versiunea atipica pentru Juwel m-as baga sa le incerc.
Nu m-am lipit inca de eritromicina. Sper sa o fac zilele astea.
As fi mers azi sa iau teste da e ca dracu aici . Totul inchide la 8 iar eu scap nu cu mult inainte de ora asta de la munca . Poate simbata reusesc sa ajung sa iau .
|
 |
|
De aparut apare peste tot dar cum am spus doar la suprafata.
Skija - eu am 2 tuburi t5 de cite 28 w fiecare cu reflectoare pe ele zic eu la un volum de 90 l apa ( brut 125 l ) . Eu zic ca nu e foarte multa lumina , sint undeva mediu ca valoare . Am mai zis am 3800 lumeni ( atit dau neoanele insumat ) . Stiu ca e o chestiune relativa si cu lumenii dar oricum e de luat in calcul .
|
 |
|