Message |
|
Da, ai dreptate , ar merge bine o vrajitoare pe matura .
|
 |
|
Nee, eu ma refeream la sotie  ) greu le gasesti sa nu faca figuri ,mai ales la o asemenea lampa .
|
 |
|
Unde ai gasita o asemenea piesa , multi acvaristi inca mai cauta dar nu sunt de gasit nicaieri ? Din cate imi dau seama cred ca au disparut de pe piata. Mi-am luat si eu una , dar parca nu e asa buna ca si a ta.
|
 |
|
Salutare, am gasit ceva foarte interesant pe internet si sunt curios daca
site cineva ceve de el sau daca a ajuns si pe la noi. Este vorba de un "Ph controller" mult mai ieftin.
Aici e site-ul instrumentului : https://www.kickstarter.com/projects/4612189/oco-the-worlds-first-co2-meter-for-aquariums
Aici e filmuletul de prezentare : https://www.youtube.com/watch?v=Aa53iqU-PtM
Si aici vb un gagiu despre el : https://www.youtube.com/watch?v=zjvW1sxaB-8
|
 |
|
M-ai inteles gresit Nimeni , eu nu am criticat faptul ca s-a retras Bitanu sau altii din acvarisitica , era o remarca facuta despre cei care desi sunt buni in acvarisitca si inca o practica , nu impartasesc informatia. Poate te-ai grabit cand ai citit postul sau poate l-am formulat eu mai...
|
 |
|
Bun exemplut dat cu fumatorii, nici nu m-am gandit la el nefiind fumator. Dar ce te faci cand esti si fumator si acvarist?  ) Ai automat 2 abonamente
Legat de gama Easy Life , am realizat ca si aceasta e destul de costisitoare, sau e cam diluata , dupa parerea mea trebuie pus mult fertilizant ptr a ajunge la o concentratie dorita.
Mare pacat ptr cei ca Bitanu de la care avem niste topicuri foarte explicite si foarte folositoare dar care, din cate am inteles a renuntat la acvaristica . Mare pacat ptr cei ca el . Vazusem in topicurile mai vechi de cativa ani niste acvarisiti foarte buni care aveau niste acvarii impunatoare si care , dint-o data au disparut din activitatea forumului. Cum e si vorba romanului : branza buna in burduf de caine
|
 |
|
Da , interasant articol, felicitari ptr acvarii si ptr descrierea facuta in legatura cu gama Dennerle ! Cand am citit cat ai cheltuit pe toata gama am crezut ca ai apasat o tasta in plus din greseala  ) , dar apoi m-am linistit vazand ca ai reusit sa iti recuperezi din investitie.
Totusi consider ca la noi , inca e o gama destul de costisitoare, tinand cont de salariile noastre. Da , este de top-ptr acvaristi de top , sunt sigur ca isi merita toti banii dar costurile m-au determinat si pe mine sa optez ptr alte branduri.
Mersi inca odata , jos palaria ptr asemenea topicuri detaliate, toata stima ptr dedicarea si impartasirea experientelor in materie de aparaturi si branduri noi, ptr ca trebuie recunoscut : multi stiu , se pricep de minune , dar nu impartasesc informatia si cu atat mai putin isi fac timp ptr forumuri sau de administrat bloguri!
|
 |
|
Si totusi in ce statiu esti cu acvariul? Ce ai mai facut?
|
 |
|
Inteleg , cam multa bataie de cap cu HQI-urile. Dar parca imi place lumina data de ele , mai ales puterea de patrundere in acvariile cu h mare. Un motiv care m-a facut sa renunt la idee era costul unui bec Giesemann (aproape 200lei) . Ma gandeam sa nu cumva sa il ard , sa fac vreo nefacuta , nu stiu cat timp il pot folosi pana necesita o inocuire, nu cunosteam alte firme care produc acesete becuri ptr acvaristica . Poate or fi bune si cele mai ieftine din magazine , nu ma pricep, adevarul ca in materie de MH nu prea exista informatii la noi si cu atat mai putin topicuri pe forum 
|
 |
|
In primul rand felicitari ptr aparatura din dotare iar in al doi-lea vreau sa te intreb ce nelamuriri ai cu MH , tind sa cred ca ai avut experiente foarte nasoale cu ele din moment ce ai investit asa mult intr-o lampa . Ti-am citit vechiul topic zilele astea de cand a iesit la lumina. Nu de alta , dar m-am fastacit si eu o luna , vroiam sa iau o lampa hqi , dar parca nu m-a convins iar in final am distrus bugetul pe volcani si alte aparaturi...
|
 |
|
Misto , foarte ingenios , acum au trecut caldurile cele mari , dar am sa incerc sa adaptez inventia ptr un acv capac. Mersi mult!
|
 |
|
Foarte frumos lucrat, mai pune de rog o poza sa ne dam seama cum e sistemul de prindere al suportului pe sticla acvariului!
|
 |
|
Sa fi avut eu un acvariu high-tech asa mare, optam ptr. un plantat 
|
 |
|
Trist, tris, acum am aflat... Acum la ce ma mai uit pe youtube? 
|
 |
|
Vand sau schimb Fontinalis antipyretica , de preferat sa o schimb cu
alte plante sau produse de acvaristica.
|
 |
|
La mine sa imprastiat peste tot , mai ales cum tundeam gazonul saptamanal o taiam in bucati mici si se imprastia in tot acvariul  ) Am scapat de ea si eu , cand m-am mutat  )
|
 |
|
Eu zic ca nu o sa te scapi de ea asa usor cum crezi, de fiecare data o sa scape cate 1mm care nu o sa il vezi si din el o sa mai creasca alta tufa  )
|
 |
|
RICCIA FLUITANS , e o planta faina ptr unii , dar ptr mine ca si ptr tine s-a dovedit a fi invadatoare  )
|
 |
|
O mica greseala colegu' cele de 45w = lungime 895 mm
cele de 54w = lungime 1047 mm
Se mai intampla . Eu am folosit sub un acvariu 180l cu rama de plastic ca si al tau , un pres antiderapant cumparat din Lidl , acelea ce se pun sub covoare sa nu se plimbe prin casa. Iar sub un alt acvariu , mai mare, o placa de "ampora" verde , aceea ce se pune sub parchet ca si izolant termic.
|
 |
|
Salut si bine ai venit! Hai cu un iwagumi !  Nu te lasa induplecat de ideile sotiei  ) Pesti multi -> papa multa -> caca si mai mult => alge
Imi place mult acvariul si " tapetul" dar ai mare grija, nu imi place geamul , muta-l  )
Lasand gluma la o parte , cred ca o sa iti bata lumina de la soare direct unde nu e indicat. Eu as opta ptr o camera mai intunecata .
|
 |
|