[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: IwaGumiGUY
Forum Index » Profile for IwaGumiGUY » Messages posted by IwaGumiGUY
Da, ai dreptate , ar merge bine o vrajitoare pe matura .
Nee, eu ma refeream la sotie ) greu le gasesti sa nu faca figuri ,mai ales la o asemenea lampa .
Unde ai gasita o asemenea piesa , multi acvaristi inca mai cauta dar nu sunt de gasit nicaieri ? Din cate imi dau seama cred ca au disparut de pe piata. Mi-am luat si eu una , dar parca nu e asa buna ca si a ta.
Salutare, am gasit ceva foarte interesant pe internet si sunt curios daca
site cineva ceve de el sau daca a ajuns si pe la noi. Este vorba de un "Ph controller" mult mai ieftin.

Aici e site-ul instrumentului : https://www.kickstarter.com/projects/4612189/oco-the-worlds-first-co2-meter-for-aquariums

Aici e filmuletul de prezentare : https://www.youtube.com/watch?v=Aa53iqU-PtM

Si aici vb un gagiu despre el : https://www.youtube.com/watch?v=zjvW1sxaB-8

M-ai inteles gresit Nimeni , eu nu am criticat faptul ca s-a retras Bitanu sau altii din acvarisitica , era o remarca facuta despre cei care desi sunt buni in acvarisitca si inca o practica , nu impartasesc informatia. Poate te-ai grabit cand ai citit postul sau poate l-am formulat eu mai...
Bun exemplut dat cu fumatorii, nici nu m-am gandit la el nefiind fumator. Dar ce te faci cand esti si fumator si acvarist?) Ai automat 2 abonamente

Legat de gama Easy Life , am realizat ca si aceasta e destul de costisitoare, sau e cam diluata , dupa parerea mea trebuie pus mult fertilizant ptr a ajunge la o concentratie dorita.

Mare pacat ptr cei ca Bitanu de la care avem niste topicuri foarte explicite si foarte folositoare dar care, din cate am inteles a renuntat la acvaristica . Mare pacat ptr cei ca el . Vazusem in topicurile mai vechi de cativa ani niste acvarisiti foarte buni care aveau niste acvarii impunatoare si care , dint-o data au disparut din activitatea forumului. Cum e si vorba romanului : branza buna in burduf de caine
Da , interasant articol, felicitari ptr acvarii si ptr descrierea facuta in legatura cu gama Dennerle ! Cand am citit cat ai cheltuit pe toata gama am crezut ca ai apasat o tasta in plus din greseala ) , dar apoi m-am linistit vazand ca ai reusit sa iti recuperezi din investitie.
Totusi consider ca la noi , inca e o gama destul de costisitoare, tinand cont de salariile noastre. Da , este de top-ptr acvaristi de top , sunt sigur ca isi merita toti banii dar costurile m-au determinat si pe mine sa optez ptr alte branduri.
Mersi inca odata , jos palaria ptr asemenea topicuri detaliate, toata stima ptr dedicarea si impartasirea experientelor in materie de aparaturi si branduri noi, ptr ca trebuie recunoscut : multi stiu , se pricep de minune , dar nu impartasesc informatia si cu atat mai putin isi fac timp ptr forumuri sau de administrat bloguri!
Si totusi in ce statiu esti cu acvariul? Ce ai mai facut?
Inteleg , cam multa bataie de cap cu HQI-urile. Dar parca imi place lumina data de ele , mai ales puterea de patrundere in acvariile cu h mare. Un motiv care m-a facut sa renunt la idee era costul unui bec Giesemann (aproape 200lei) . Ma gandeam sa nu cumva sa il ard , sa fac vreo nefacuta , nu stiu cat timp il pot folosi pana necesita o inocuire, nu cunosteam alte firme care produc acesete becuri ptr acvaristica . Poate or fi bune si cele mai ieftine din magazine , nu ma pricep, adevarul ca in materie de MH nu prea exista informatii la noi si cu atat mai putin topicuri pe forum
In primul rand felicitari ptr aparatura din dotare iar in al doi-lea vreau sa te intreb ce nelamuriri ai cu MH , tind sa cred ca ai avut experiente foarte nasoale cu ele din moment ce ai investit asa mult intr-o lampa . Ti-am citit vechiul topic zilele astea de cand a iesit la lumina. Nu de alta , dar m-am fastacit si eu o luna , vroiam sa iau o lampa hqi , dar parca nu m-a convins iar in final am distrus bugetul pe volcani si alte aparaturi...
Misto , foarte ingenios , acum au trecut caldurile cele mari , dar am sa incerc sa adaptez inventia ptr un acv capac. Mersi mult!
Foarte frumos lucrat, mai pune de rog o poza sa ne dam seama cum e sistemul de prindere al suportului pe sticla acvariului!
Sa fi avut eu un acvariu high-tech asa mare, optam ptr. un plantat
Trist, tris, acum am aflat... Acum la ce ma mai uit pe youtube?
Vand sau schimb Fontinalis antipyretica , de preferat sa o schimb cu
alte plante sau produse de acvaristica.
La mine sa imprastiat peste tot , mai ales cum tundeam gazonul saptamanal o taiam in bucati mici si se imprastia in tot acvariul) Am scapat de ea si eu , cand m-am mutat)
Eu zic ca nu o sa te scapi de ea asa usor cum crezi, de fiecare data o sa scape cate 1mm care nu o sa il vezi si din el o sa mai creasca alta tufa)
RICCIA FLUITANS , e o planta faina ptr unii , dar ptr mine ca si ptr tine s-a dovedit a fi invadatoare )
O mica greseala colegu' cele de 45w = lungime 895 mm
cele de 54w = lungime 1047 mm
Se mai intampla . Eu am folosit sub un acvariu 180l cu rama de plastic ca si al tau , un pres antiderapant cumparat din Lidl , acelea ce se pun sub covoare sa nu se plimbe prin casa. Iar sub un alt acvariu , mai mare, o placa de "ampora" verde , aceea ce se pune sub parchet ca si izolant termic.
Salut si bine ai venit! Hai cu un iwagumi ! Nu te lasa induplecat de ideile sotiei ) Pesti multi -> papa multa -> caca si mai mult => alge
Imi place mult acvariul si " tapetul" dar ai mare grija, nu imi place geamul , muta-l )
Lasand gluma la o parte , cred ca o sa iti bata lumina de la soare direct unde nu e indicat. Eu as opta ptr o camera mai intunecata .

Forum Index » Profile for IwaGumiGUY » Messages posted by IwaGumiGUY
Go to: