[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: IwaGumiGUY
Forum Index » Profile for IwaGumiGUY » Messages posted by IwaGumiGUY
Din poze , la inceput am crezut ca ai doar un filtru si ca este doar o reflectie cel de al 2-lea (ma refer la fitinguri). Apoi am vazut ca ai 2 filtre si m-am gandit ca nu iti da voie mobila sa le pui in colturi diferite. Dar acum vad ca ai ajuns unde trebuie. Incearca sa directionezi Out-urile in asa fel incat sa faci un curent de rotire, ca un vartej in acvariu ptr. ca filtrarea sa fie mai buna.
Cu drag iti recomand un video , o inspiratie https://www.youtube.com/watch?v=LWb1dffFBRQ sau mai poti opta ptr un "stol" de Ember tetra!
Ultima-i cea mai periculoasa, mare grija cum influentezi privirea!
Fara sa fac prea mult tamtam , problema asta m-a macinat mult timp. Tot asa ziceam si eu , cum Dumnezo' sa ajung la valoarea indicata daca dupa un schimb de apa 40% dozez in prima zi doar doza zilinica si dinou marea dilema cu algele daca dozez intraga portie dupa schimbul de apa. Aici ies din parametrii si iar dau in balbaiala cand mai mult verde decat ar trebui. Sper sa descifrati ce am scris
Ar fi mers mai bine un deal , o vale ceva, am impresia ca e prea simetric.
Eu imi aduc aminte ca erau galbeni sau o fi vorba de modelul cu gluga?)
Da, iti cunosc topicurile si te-am votat in concurs ;)
Am vazut si ce radacini ai scos de curand din Deponit, am avut si eu
o experienta asemanatoare acum vreun an cu cel de la Tropica si de
aici si nehotararea alegerii celor 2 turbe...
Dar tind sa inclin spre Dennerle, mai ales ca ai zis ca are si bacterii.
Ca si textura am inteles ca e mai dur, nu e doar lut, e mai pietros ?
Sa inteleg ca e ca la detergent, de fiecare data cand apare un model nou e de
doua ori mai puterninc decat cel dinaintea lui, dar face la fel de multe bule)
Era o gluma , nu pun la indoiala calitatea gernama. Totusi Humbert tu ce substraturi
recomanzi, eventual un top ?
Salutare, vreau sa dau un reset la ultimul setup si nu sunt hotarat ce substrat sa aleg .
Si cum la mine in oras nu gasesti nimic , va trebui sa iau ceva de pe net. As avea nevoie
de un sfat in alegerea substratului nutritiv . Am avut niste experiente foarte placute cu
cel de la Tropica , dar vad ca Dennerle e in top. Mentionez ca peste el va fi pus volcanit.
Nu prea fac deosebirea intre substraturile de la Dennerle , vad ca e o gama destul de
larga ennerle Nano DeponitMix , asta banuiesc ca e ptr nanao, Dennerle DeponitMix Professional 9 in 1,
Dennerle DeponitMix, etc...
Multumesc anticipat!

Scot la vanzare urmatoarele :

-Acvariu : 110L x 40l x 45h grosime 8mm cantuit , lipit cu silicon special ptr. acvaristica Dow Corning 881 negru, lipit impecabil, folosit aproape 2 ani.

-Capac : la comanda, realizat de colegul Bucur Gabos , din Komatex (lateralele) si Alucosuper partea superioara (capacul in sine),
prevazut cu instalatie ptr 4 neoane. Este lucrat impecabil si a fost realizat acum 5 luni .

-Mobilier : dimensiuni 110cm lungime blat superior si 90cm h , la comanda (copie Juwel Rio) din PAL, cu intarituri , momentan sustine aprox. 350kg,
fara zgarieturi, denivelari sau alte imperfectiuni.

-Manado : 45-50 litri (am pierdut evidenta), folosit aprox. 2 ani .
Pret : 1100 lei negociabil , se accepta si schimburi. Informatii p.m. sau tel: 0758777996

Mersi de informatie! Banuiesc ca merge si la plantate, nu? La ce pret ajunge o pompa?
Ghici ciuperca ce-i?
Sunt perfect deacord, intrebam doar sa vad ce dimensiuni are acvariul lui . Daca te pricepi la tamplarie si nu dispui de fonduri ptr. unul din PAL , da se merita. Daca nu te pricepi si totusi ai bani de unul la comanda (pana in 350-400 litri) , o sa iti reziste si PAL. Acum tu decizi ce vrei , ceva shic sau ceva fortos.
Ptr ce dimensiuni si mai ales cati litri?
Nu se poate) vezi video si incearca sa nu razi ! ) https://www.youtube.com/watch?v=ndQZBQJf034
Cum zice si anuntul, cumpar ph controller, sonda de ph din plastic sau sticla si electrovalva.
Astept oferte, pm sau tel: 0758777996 ( momentan sunt plecat din tara ).
Da, mersi de sfatrui baieti dar o las balta ptr. moment si raman la neoane. Cred ca mai bine investesc intr-un ph controller.
Da, asa ma gandeam si eu . Vroiam o lampa la un acvariu de 200l si vazusem una HQI destul de convenabila , doar ca era cam mare. Stiam ca asa merg lucrurile dar nu eram convins, vroiam sa aud parerea altcuiva. Lampa asta are doar un droser ptr ambele lampi sau unuk ptr fiecare ? Cam la ce pret s-ar ridica unul?
Asta e specificatia lampii , dar nu cred ca merge si pe 70w.
Totusi la ce acvarii merge, intre cati litri se incadreaza? Banuiesc ca
minim 300l gen 1w/l mai ales daca coloana nu e inalata .
Buna, am o intrebare de noob si suna cam asa: La o lampa de acvariu cu metal halide 2x150w
se pot inlocui becurile cu 2x70w fara sa fie nevoie schimbarea "balastelor" sau si aici e ca si la
neoane (droser puternic + neon mic = viata scurta ptr neon) ?

Forum Index » Profile for IwaGumiGUY » Messages posted by IwaGumiGUY
Go to: