[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Probleme Ferropol (luat la bidon de 5L)  XML
Forum Index » Plante de acvariu
Author Message
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Ma lovesc si eu cu o problema. Acum cca 2luni am pus mana de la mana cu ceva constanteni, si am luat pe datorie un bidon de 5L de ferropol care l-am impartit frateste. Lor le-am dat cate o sticla de 1.5 plina ochi iar mie mi-a ramas in bidon restul. Stiu , ca am mai vazut, ca el are ca o sare pe fund, dar la al meu a mai aparut si un fel de mucegai. Arata exact ca mucegaiul dar e de culoare inchisa. Nu e la suprafata, e in lichid.
In mom in care il pun in acvariu el se descompune in timp, dar nu imediat. Daca amestec foarte bine bidonul, acesta se "sparge" in bucatele mici, dar nu se dizolva.

Cel mai ciudat lucru este ca de la noul setup , dozez cu aprox 56ml saptamanal(zilnic cate 8ml), deci aproape dublu decat doza recomandata (10ml - 80L) iar aseara am vrut sa fac un test de fier ...asa de curiozitate. Iar culoarea reactivului a ramas ...surpriza ....GALBEN (testul este cu picaturi de la jbl si normal pleaca de la alb si se duce spre mov inchis) Dupa ce am asteptat o perioada sa se coloreze , am luat sticluta de ferropol 24 si am pus o picatura in testul de Fe . Surpriza din nou, s-a facut instant mov inchis.
Asta automat ma duce cu gandul ca nu am destul Fe in bazin ...dar totusi, doza dubla ... pus zilnic, Fara sa fac schimburi de apa zilnic. Ceva nu e in regula

S-a mai confruntat cineva cu acel "mucegai"? Sa imi cumpar alt ferropol?

Am postat la plante ca habar nu am in ce alta rubrica s-ar incadra, asta daca nu faceti una cu fertilizanti speciala ...aici mi se pare cea mai potrivit

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
andreic
Membru de baza

IP:

Asa am avut si eu in bidon(ca un fel de mucilagiu) si, pana acum am avut vreo 3 bidoane.
Doza de fertilizant recomandata de producator, este una medie, un fel de''bun pentru orice'',
numai ca noi stim ca bazinele au nevoi diferite. Este foarte posibil sa ai nevoie de o cantiate mai mare de
fertilizant in bazin. Oricum cantitatea de Fe recomandata in bazin este intre 0,05 si 0,2 ppm.
Tu vrei sa il tii fix la 0,2? Daca da, mai adauga fertilizant.
Faptul ca testul reactioneaza instantaneu la aditia directa de Feropol, demonstreaza ca ferilizantul este ok, ca si testul.
Personal, bag zilnic in acvariul meu(460l), pe langa A1 si Brighty Step2, cate 20ml de Feropol, pentru a mentine un nivel de Fe=0,1-0,2ppm.
Oricum, in ultimul timp, poate este doar parerea mea, mi se pare ca Feropolul nu mai fertilizeaza cum o facea odata, iar pretul a ramas
constant sau, chiar a crescut.
Marti
Senior member
[Avatar]

IP:

@andreic problema este ca testul s-a facut mov la ferropol 24, nu la ferropol-ul ala la bidon de 5litri (cel putin eu asa am inteles).

eu fertilizez cu ferropol (+ ferropol 24). nu am avut probleme deocamdata. ieri mi-am cumparat un ferropol la 250 ml inca nu l-am deschis dar cand o voi face o sa fiu atent la aspectul asta.

setup 1 | setup 2
[WWW]
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Dap,am pus o picatura de ferropol24 , era vorba ca verificam sa vad daca nu cumva e testul "expirat"

Diseara voi incerca din nou un test, am pus 10ml in plus astazi ...sa vedem. Si voi incerca si cu o picatura din ferropolul normal

Inceputul | 100x60x45 first setup ADA | 100x60x45 JBL | 30cm ADA Cube | 100x60x45 Tropica Garden | 100x60x45 Tropica Moss | 30cm Nano Reef Cube (inceputul) | 100x60x45 Rimless Reef | 200x80x65h Reef Coloristic | ... ?
[Email] [WWW] [Yahoo!]
jax
Junior member
[Avatar]

IP:

am si eu un recipient de 250ml de Ferropol pe terminate si am observat depunerea solida. Insa in afara de asta nu am vazut nimic anormal.

O alta intrebare ar fi ce facem cu depunerea respectiva (alba, granulatie mare) ? O aruncam sau o folosim?

POZE
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

@jax Eu in acvariile precedente foloseam si depunerea respectiva

am uitat sa mentionez ca momentan am o tenta de apa verde am facut inca un test in seara asta si tot galben se face....am incercat cu ferropolul din Bidon si da, se face mov ....astept sa scap de apa verde si dupa mai fac niste teste ... Momentan astept juma` de lighean de zosterifolia sa pun in bazin pana isi da drumu cuba

[Email] [WWW] [Yahoo!]
andreic
Membru de baza

IP:

Deci, Feropolul este ok!!
Atunci, bazinul tau papa mai mult fertilizant.
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

andreic wrote:Deci, Feropolul este ok!!
Atunci, bazinul tau papa mai mult fertilizant.

[Email] [WWW] [Yahoo!]
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

andreic wrote:
Oricum, in ultimul timp, poate este doar parerea mea, mi se pare ca Feropolul nu mai fertilizeaza cum o facea odata, iar pretul a ramas
constant sau, chiar a crescut.

Nu este numai parerea ta, se pare ca Feropolul este mai slab calitativ si asta se cunoaste si in cazul meu. Eu tot din bidon de 5 l fertilizez si "mucegaiul" este prezent si la mine.

Cat despre calitate s-ar parea dupa spusele unora ca produsele JBl desinate segmentului de piata din europa de vest sunt mai calitative decat cele destinatei europei centrale si de est. Pot fi doar speculatii, insa un acvarist iesean mi-a relatat un caz de folosire a produsului JBL impotriva algelor - in doua bazine apropiate cu aceleasi tipuri de plante , valori ale apei si iluminare , in primul a folosit algol(parca as ii spune) luat din petshop din rom si in al doilea a folosit algol din germania. Rezultatele au fost izbitor de diferite.

Eu unul daca as avea ocazia as vrea sa folosesc ferropol cumparat din afara sa vad daca sunt diferente.

P.S. Sper sa nu ajuga si ferropolul precum sera florena( a se citi apa chioara)

old Consigliere
andreic
Membru de baza

IP:

Eu am inceput sa am senzatia asta, atunci cand am vazut ca, la noul setup trebuie sa folosesc cam 20-22ml/zi de Feropol, in conditiile in care la setupul vechi, cam acelaeasi conditii si acelasi numar de plante foloseam numai 15ml. Parca au mai umblat si la reteta de micro, ca nu mai merge asa cum mergea odata. Sper sa ma insel eu.
Radek
Member
[Avatar]

IP:

Eu am un Ferropol 50 ml , tocmai din Germania , primit cadou de la cei de la Aquaristik si ce am observat diferit :

Pe asta din Germania scrie in Germana si Engleza .

Pe cel achizitionat din Romania imi scrie in Chineza si Engleza .

Calitatea nu pot s-o evidentiez .

"A great mind becomes a great fortune ..." Senneca
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Io constat rezultate foarte bune (plante sanatoase, culori tari) cu schema completa JBL "romaneasca" .

Poze: smilie ... Poze cu plante
pc.ciprian
Moderator
[Avatar]

IP:

Nu pot sa ma plang, si eu la setupul vechi nu aveam probleme, dar nu ma pot pronunta la calitatea ferropolului de acum 2 ani de exemplu. Cei care au folosit atunci sunt in masura sa spuna ce si cum

[Email] [WWW] [Yahoo!]
andreic
Membru de baza

IP:

Porcu wrote:Io constat rezultate foarte bune (plante sanatoase, culori tari) cu schema completa JBL "romaneasca" .

Atunci, mi-or fi bagat mie ceva in apa astia de la firma de distributie.
Eu nu am treaba cu romanesc sau nu, nu stiu, spun doar ca Jbl pe care il folosesc acum
nu mai este ce a fost. Asa mi se pare mie.
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

andreic wrote:Atunci, mi-or fi bagat mie ceva in apa astia de la firma de distributie.

Daca scapau si ceva "tarie "
Ce zici Porcu ceva "Horinca "de aia buna de pe Valea Izei
Cum ar creste plantele
Cred ca la tine de aia merg plantele bine

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

lazarginel wrote:Ce zici Porcu ceva "Horinca "de aia buna de pe Valea Izei

Vad c-ai ramas "traumatizat" dupa excursia prin zona .......

Poze: smilie ... Poze cu plante

Forum Index » Plante de acvariu
Go to: