[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Lumea mea - Acvariul meu  XML
Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Author Message
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

De ceva vreme mai exact din luna iulie a acestui an, am trecut la un nou acvariu, mai mare, mai spatios si am lasat in urma bazinul juwel rekord 60 tunat si ras-modificat (il facusem 60*30*45h, sticla de 6, in capac pusesem 3*18watt).
Noul acvariu pe care vreau sa il prezint publicului este facut din sticla de 8, pe dimensiunile 72*45*45 si la dimensiuni ma bucura mult ca am ceva profunzime, deoarece latimea acvariului vechi de 30 cm ma scotea din minti, nu puteam sa fac nici un aranjament ca sa ma multumeasca o perioada mai indelungata.
Si totodata cu noul acvariu am trecut la lumina T5 - 4*24watt osram 965, cat si la un dulap mai incapator in care am putut depozita filtrul, butelia, reactorul (la suportul juwelului nu aveam aceasta posibilitate)
Pe scurt detaliile tehnice sunt urmatoarele:

Bazin: Custom made ~ 140l (72x45x45)
Iluminare: 4x osram 965 -T5
FIltrare: Jebo 829 -1200l/h - 5 sertare
Pesti: neoni, cory, rasboras
Nevertebrate: Red Cherry, Killer Snail, ceva maidanezi
Plante: Stringy Moss, heteranthera zorestifolia, hemianthus micranthemoides; glossostigma; limnophila aromatica; blixa japonica; pogostemon;
CO2: sistem presurizat Tetra+reactor extern

Mai jos cateva foto cu care sa va delectati:

image

image

image

image

Regele acvariului sau mai bine zis Lordul Intunericului- sta ascuns toata ziua si iese pusca printre tufele de blixa numai cand arunc pelete si atunci face ravagii.

image

Patura de jos a societatii aka workers

image

image

image

si cateva imagini cu bizonii mei

image

image

image

image

image

image

image

L.E. Am uitat sa precizez ca sunt in cautare de alternanthera rosaefolia. Daca ma poate ajuta cineva sunt recunoscator (contracost la schimb cu alte plante etc)

This message was edited 1 time. Last update was at 03/11/2009 22:44:32

old Consigliere
pulitzer
Junior member
[Avatar]

IP:

frumoooos. felicitari ;)

acvariu .... in constructie....
Maniacs
Member
[Avatar]

IP:

bravo ... foarte frumos acvariul ... pozele sunt "tunate" , sau asa au iesit ?

This message was edited 1 time. Last update was at 04/11/2009 00:09:55

Vremurile frumoase au trecut ...
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Maniacs wrote:bravo ... foarte frumos acvariul ... pozele sunt "tunate" , sau asa au iesit ?

asa au iesit - conteaza mult si aparatul - sunt facute cu un Canon EOS 1000D

old Consigliere
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

"V"-ul descris de Glossostigma mi se pare simetric, ar fi mai frumos daca n-ar avea virfu' exact in mijloc. Asteptam sa se inalte un pic Glosoo, sa nu se mai vada "ruptura" dintre ea si Blyxa.
Ce frumos efect ai obtine dac-ai tunde Limnophila sa fie cu virfurile un pic mai jos decit virfurile Heterantherei ........ asta ar elimina si "ruptura" dintre Blyxa si Limnophila aromatica.

De calitatea plantelor nu zic nimic ca n-am ce .

Cum e sistemu' presurizat Tetra + rector extern? Ma tot gindesc si nu ma prind. E "butelia" aia a lor cu 11 grame de CO2? Nu vad cum .

Poze: smilie ... Poze cu plante
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

covorul de glosso momentan e inr efacere deoarece a fost descompletat pe alocuri, insa nu vreau sa se intalte nici 0.5 cm, imi place f mult , asa jos.
Eu am incercat sa fac o terasare, astfel incat la baza sa fie glosso dupa care urmeaza cativa pogostemoni si un zid de blixa care sa acopere tulpinile golase ale aromaticii si didiplisului. In ultima vreme blixa a tot crescut si va trebui sa o replantez.
la ora actuala didiplisul din partea dreapta a crescut si a acoperit incalzitorul si teava de tur de la filtru.

iar heteranthera este greu de stapanit datorita ritmului de crestre rapid si iregulat in lipsa de spatiu.

Sistemul presurizat este format dintr-o butelie de 2 kg, cu reactor tetra+electrovalva iar co2-ul de acolo este diszolvat de un reactor extern ce este pus pe returul filrului extern.
Cand ajung acasa de la serv o sa pun o fotografie cu reactorul.

P.S. nu m-as baga veci la o butelie de 11 grame..n-ajung nicaieri.

L.E. Am uitat sa precizez ca mijlocul v-ului facut din blixa este momentan gol, in asteptarea unui pot de alternanthera rosaefolia, pe care nu o gasesc nicaieri. nu ai cumva din intamplare ?

This message was edited 1 time. Last update was at 04/11/2009 09:54:23

old Consigliere
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Consigliere wrote:Sistemul presurizat este format dintr-o butelie de 2 kg, cu reactor tetra+electrovalva iar co2-ul de acolo este diszolvat de un reactor extern ce este pus pe returul filrului extern.
Cand ajung acasa de la serv o sa pun o fotografie cu reactorul.

Abia astept poza ca numa' nu ma prind care-i rolu' in sistem a reactorului Tetra .

Consigliere wrote:mijlocul v-ului facut din blixa este momentan gol, in asteptarea unui pot de alternanthera rosaefolia, pe care nu o gasesc nicaieri. nu ai cumva din intamplare ?
Am doar Altenanthera reineckii "lilacina" si, cred, Ammania senegalensis , nu cred ca exista plante mai colorate ca astea .

Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

excelent arata acvariu tau, felicitari!

am 2 intrebari:
- poti sa-mi spui ce setari ai folosit la camera in prima poza, de exemplu? eu am un Canon 450D si pana acum am fotografiat pe Tv si mi-au iesit cam subexpuse; bine, nici nu am stat foarte mult sa fac incercari
- cum ai obtinut culoarea aia fantastica la limnophila aromatica? a mea creste nemaipomenit, dar e mai mult verde crud decat violet. se face asa de la PO4 cumva?

merci

Val
Magister Ludi
[Avatar]

IP:

Corect, sunt cativa oameni pe aici pe care ii intereseaza mai putin grosimea sticlei, cat metoda de fertilizare folosita. Nu ne spui ce si cat macro si micro ai bagat acolo? Ca tare suntem curiosi.
Eventual ce kh, ce pH, daca folosesti controller sau bule_pe_secunda etc.

Multumim.

This message was edited 1 time. Last update was at 04/11/2009 11:42:52

BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

the big secret!

Cu fertilizarea nu prea ma omor, dar sa nu ramai surprins cand iti spun ca nu am substrat nutritiv, caci nu am gasit ce voiam cand am refacut setupul si am pus fara substrat nutritiv.
Totusi ca sa impac cerintele plantelor am bagat la radacini acum 2 luni cand am refacut setupul bile Jbl - vre-o 20 si ceva de bile in tot acvariu pe la aromatica, pe la blixa ..pe ici pe colo, nu suficiente dar atat am avut pe moment.
iar la capitolul fertilizare in masa apei folosesc cate 20 de mll de ferropol pe saptamana la schimbul de apa( 30-40%) - asta sambata cand gasesc cate un pic de timp (noroc ca schimb apa cu furtunul ca-mi ia mai putin timp) si din cand in cand cate 1 mll de pps, pe care din pacate uit sa il mai pun dimineata, iar seara cand ajung de la serviciu nici atat- in concluzie ..sporadic si din cauza asta culorile didiplisului se schimba mai mereu. PPS-ul pun subdozat deoarece la vechiul acvariu am exagerat si algele au facut BOOM, asa ca mai bine mai putin - sau cum e zicala, "Mai rarut, ca-i mai dragut"

Si mie imi plac culorile pe care le au plantele din bazin, insa aparatul de fotografiat isi are rolul lui iar fotografiile sunt facute atat in modul auto, cat si manual, insa sunt tare novice in folosirea aparatului- ca sa imi iasa fotografiile respective am facut si in modul portret cat si modul fara blitz. Totusi nu pot sa va descriu culoarea pe care o face aromatica pe dosul frunzelor, un mov spre roz superb de iti ia ochii.

De aproximativ o saptamana am luat fertilizant macro separat k+mg si po4 separat. Astfel incat am inceput sa dozez separat, momentan sunt in stadiul de testare dar fara teste de apa adecvate.
Solutia de K+Mg e facuta ca al un acv de 130 l apa sa adauge cate 0.1ppm din fiecare in apa la 1 mll de solutie adaugata. Eu momentan fertilizez numai K+Mg cate 1 mll pe zi iar Po4 cate 0.5mll la 2 zile sa vad cum reactioneaza.

Kh-ul nu l-am masurat de mult tare, de cand mi s-au terminat testele jbl 5 in 1,
iar la Ph am test permanent tot de la jbl, care indica un ph cam pe la 6,8- dar nu cred sa fie asa precis.

intentionez in viitorul apropiat sa imi iau niste testere lichide pentru po4, si pentru no3 pentru a putea stabili nivelul de macro preferat de plante.
iar controler inca nu folosesc, aditia de co2 fiind numai pe timpul zilei /iluminarii, seara oprinduse cu aj electrovalvei.

Aromatica face astfel de culori in primul rand de la factorul lumina. cu cat are mai multa lumina cu atat necesitatile pentru macro sunt mai mari. din cate am citit iti trebuie ceva No3 cam peste 10ppm si Po4 0.5parca. Dar erific ce am scris aici cu insemnarile mele de acasa si corectez eventual.

Sir Porcule, nu ma poti ajuta si pe mine cu niste althernatera?

old Consigliere
Lazar Ginel
Ogar batran
[Avatar]

IP:

Bine ai venit ,Consigliere
Iesean de al meu,si inca tinar ,speranta
Pe acvarist .ro este moderator pe Moldova
Felicitari
Se poate face ceva frumos si cu banii mai putini
culori frumoase la plante si cresterii snatoase
Se intrevede o scoala de acvaristi in ale plantelor la Iasi
BRAVOS

Ogar batrin dar.... cu miros fin
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Consigliere wrote:Sir Porcule, nu ma poti ajuta si pe mine cu niste althernatera?
O rezolvam . Da-mi un PM unde s-o trimit.

BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Reactorul extern este acesta:

image

Este montant dupa cum spuneam pe returul filtrului extern.
isi face treaba cu brio la 1 bula pe sec si merge la fel de bine si la 2 bule pe sec.
Provienenta lui: din cate stiu India, facut dintr-un pvc gros si umplut cu bioballs pentru eliminarea efectului de susur

old Consigliere
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Momentan la mine in bazin fac ceva modificari si anume: datorita cresterii dementiale a dn-ei blixa japonica v-ul initial s-a deformat si s-a facut mai degraba un zid. astfel incat ieri am replantat partea dreapta , cu blixa si am adancit v-ul, la fel voi proceda si in partea stanga, iar triunghiurile c e vor ramane in spate vor fi ocupate cel din dreapta de didiplis diandra iar cea din stanga cu l . aromatica ca si pana acum.
Discrepanta dintre blixa si glosso va fi rezolvata cu ajutorul pogostemonului, ieri am luat de la cineva 5 pui de pogostemon mici pe care i-am plasat intre blixa si glosso. Insa pogostemon helferi find una din plantele carora nu le merge bine la mine in bazin. Rogu-va sir , o reteta de "steroizi" ca sa ii pun pe picioare pe acesti mici pogostemoni.
Iar centrul V-ului va fi rezervat dupa cum spuneam Alternantherei si in spatele acesteia va fi si este momentan eleocharis vivipara, care sper sa creasca cat de cat ordonat. Ce fel de eleocharis recomandati pentru o crestere cat de cat ordonata( la vivipara, varfurile se despica si le cresc niste mici bulbi aerieni cu radacini de unde ies alte fire iar aspectul estetic nu e tocmai ok.

Astept cu placere sugestiile si sfaturile voastre cu privire la aspectul bazinului prezentat mai sus

old Consigliere
valisiano123
Junior member
[Avatar]

IP:

Stiu eu ce bijuterie ai. E frumos pestele de uscat cu ochi albastrii, am si eu una (unu) black
Bafta
[Email] [Yahoo!]
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

cum spuneam am remodelat partea dreapta a zidului de blix si l-am adancit putin, insa acum pare un pic dezordonata partea respectiva pana se aseaza blixa, si pe partea stanga voi face la fel, am scos de acolo o gramada insa nici nu se cunoaste. In spate am mutat heteranthera in partea stanga, ca sa o opresc din cresterea abuziva . Tot in stanga am replantat l aromatica si am introdus totodata in acvariu una bucata de bolbitis , pe care am pus-o pe o bucata de lemn, fiind curatata in totalitate de alge cu ajutorul crevetilor

image

image

momentan astept alternanthera de la sir Porcu, care va schimba aspectul vizual.

old Consigliere
Radu.U
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

eu nu mai vad Barclaya ?
pe unde e ascunsa
BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

dead, am pus-o intre bliza si didiplis in speranta ca frunzele lungi vor fi tinute in sus, insa a fost umbrita de didiplis si fiind intr-o perioada mai aglomerata am neglijat-o

old Consigliere
Porcu
Faraonu'
[Avatar]

IP:

Consigliere wrote:momentan astept alternanthera de la sir Porcu, care va schimba aspectul vizual.

O sa umileasca prin coloarea ei toate celelalte plante care vor parea alb-negru si se vor ofili de rusine .......

BogdanHojbota
Member
[Avatar]

IP:

Cu toate ca ma batea gandul de multa vreme sa incerc si eu cu discusi sa vad cum e, insa nu puteam renunta sub nicio forma la pasiunea mea pentru peisaj si pentru plantele acvatice, am tot lasat-o balta.
Insa ieri am intrat in posesia unei femele mature 12cm - blue turquoise ( cu ceva defecte pe la operculi/inotatoare- insa acest aspect nu conteaza) eu o consider foarte frumoasa si dragalasa, nu e sperioasa si nua taca nici crevetii, cii ii priveste cu o mare curiozitate. Deja sotia a numit-o Dalia .
Temperatura este 28 de grade acum in acvariu, iar ph-ul 6,8 pe care o sa il cobor inca un pic zilele urmatoare.
Ieri cand am adus-o am vazut ca s-a acomodat repede din punct de vedere comporamental, si a cautat mancare pe jos, luand granulele de tetra discus in gura si scuipandu-le, insa azi n-a prea mancat, nu de alta dar nici nu a mai ramas mancare pe jos caci cardul de cory a curatat tot( astia ar manca si un rahat - sunt in stare sa imi scoata pogostemonii numai sa mai gaseasca ceva de haleala )
Insa imi pare rau ca este singura, iar acum ii caut un partener, un mascul mai marisor cu defecte, ca sa il pot lua la un pret bun, numai sa ii fie alaturi.
Rog pe aceasta cale Iesenii care au un mascul de discus peste 7-8 cm la un pret rezonabil sa ma contacteze in vederea finalizarii pregatirilor pentru nunta. Caut ceva cu defecte cum spuneam mai sus, din perspectiva pretului.

image

image

Totodata multumiri catre sir Porcu, pentru alternanthera. ( acu e in centru acvariului- THE QUEEN - in perioada de acomodare)

old Consigliere

Forum Index » Acvarii plantate - Jurnal
Go to: