| Message |
|
|
Corect ! la asta ma referam, oxigenare.
|
 |
|
|
In primul rand petele de alge verzi apar pe plantele cu crestere lenta asa cum este anubius tau datorita nivelului scazut de bioxid de carbon CO2 si fosfati PO4 , dar mai ales cand a fost expus la lumina puternica directa . Incearca sa mentii nivelurile de CO2 si îmbunatateste circulatia apei in tot acvariu pentru un mai bun transport de nutrienti. Incearca sa plantezi anubiul intru-un loc mai intunecat din acvariu, ai sa vezi ca dispare de la sine, in plus poti sa cumperi 2-3 melci neritina care este recunoscut ca un bun curator de astfel de alga.
Nu are rost sa incerci cu solutii chimice (acestea se folosesc de obicei pentru dezinfectia plantelor, unele rezista altele mai slabe mor)sa scapi de ea, cel mai bine natural, indentifica motivul aparitiei si apoi actioneaza....dar cel mai important lucru este rabdarea.
|
 |
|
|
Daca icrele nu au fost vatamate in urma acestui conflict, (si sper ca nu au stat foarte mult in apa pentru a pierde temperatura optima) atunci este OK. Rezultatul ai sa-l vezi cand vine timpul, se mai intimpla sau cum se spune "Au cazut din lac in put"
|
 |
|
|
|
In primul rand lipsa de spatiu il face sa devina agresiv la tine 25 cu 180 este OK , mai ai cumva si alti pesti in acvariu? ei sunt pesti teritoriali,si cresc destul de mult, in plus mai conteaza si temperatura inclusiv calitatea apei, sistemele de filtrare. Daca nu are pereche iar este posibil sa devina agitat, iar pentru 2 oscari iti trebuie un 300l minim.Vezi unde ai gresit si asa rezolivi problema agresivitatii. Oricum ei sunt renumiti ca pesti agresivi, mai ales cand nu le convine ceva.
|
 |
|
|
Depinde ce fel de pesti iti plac tie. Tu vei fi cel care se va delecta privindu-i, eu iti recomand invers, guppy si platy  ....oricum tu decizi. 
|
 |
|
|
 Adu,
Succes in ceea ce vei face!
|
 |
|
|
|
Si eu am vrut sa imi i-au dar am renuntat , este prea gros la un acvariu de 96 l, avantajul este ca nu mai vi cu galeata langa tine sa strangi apa cu mizerile din acvariu, acest aspirator retrimite inapoi in acvariu apa. Nu am vazut unul lucrand practic, dar stiu ca se vinde foarte bine. Concluzie: Da merita pentru cei cu acvarii foarte mari.
|
 |
|
|
Camaleon  da... cu coarne  , de la variatile de ph, lumina puternica+o o sensibilitate pot determina si depigmentarea partiala...totusi sper sa nu ai Hyphessobryconis Pleistophora...asa cum ti-am spus tine-i sub observatie.
|
 |
|
|
Radu.U wrote:
Ph, a urcat la 6.8 6.9 ; temperatura aceeasi 24/26
Asta este de bine, pastreaza parametrii si tine-l sub observatie....eu nu m-as bucura....inca.
|
 |
|
|
|
Daca vrei sa-l vinzi pune si o poza cu el, sa vada oamenii despre ce este vorba, cum arata, cum este finisat...etc
|
 |
|
|
|
Bravo! ...buna achizitie, dai bataie in continuare!
|
 |
|
|
|
Concluzie: Apa miroase pentru ca acvariul si-a pierdut ciclarea.
|
 |
|
|
andreic wrote:Chiar si asa, elimini chiar si putinul din apa de la robinet?
Avand cavitati microscopice si care prin procesul numit absorbtie are rol de filtrare chimica a apei, retinand elemente ca iond, fenol (apa galbena), amino-acizi, cupru, crom, fier, mercur, clor, cloramina, hidrogen sulfurat, verde de malachit, sufl si antibiotice. NU elimina amoniacul, azotitii si azotatii.
Se schimba OBLIGATORIU la interval de circa o luna, maxim o luna jumate in functie de marimea acvariului, el are obiceiul de a intoarce in apa acvariului substantele stranse pana atunci, putand duce la dezechilibre grave. Mai este bine de stiut ca pe langa elementele nocive, acesta filtreaza si elementele vitale pentru viata plantelor si vietatilor acvatice, ca minerale, fertilizanti, elemente organice si vitamine.Carbunele activ se pune in filtru numai pentru eliminarea substantelor toxice ajunse accidental in apa cat si DUPA tratamente in cazul imbolnavirii pestilor. Este contraindicata folosirea lui PE perioada tratamentelor cat si in cazul folosirii substantelor nutritive pentru plante deoarece elimina efectele dorite ale acestora. Daca este folosit cum trebuie nu are ce rau sa faca, din contra iti aduce numai benefici, daca era un lucru prost facut am fi aflat pana acum, eu zic ca totusi lumea nu stie sa-l foloseasca si de aici apar tot felul de discutii si contradictii. Ar trebui vandut cu prospect de folosire si atunci nu ar mai spune nimeni nimic.
|
 |
|
|
|
Eu am luat unul cu lumina pe fundal de la George, de fapt indirect de la tine, (mi-a spus ca tu le aduci,nu le importa el). Am nevoie peste o luna si de solutie de calibrare.
|
 |
|
|
 Sper sa te simti bine aici si sa nu ai probleme cu adm,
|
 |
|
|
|
Buna ideea. Ce faci insa cu fertilizantii?
Omul are un acvariu FARA FILTRU INTERN deci la el nu ai cum sa aplici varianta aceasta. In schimb la un acvariu dotat nu cred ca apare problema cu mirosul. Iar daca pui buretele pentru 2 -3 zile nu cred ca vei ramane fara fertilizanti
|
 |
|
|
|
E ok. Ai grija cu buretele filtrant sa nu il clatesti decat in apa scoasa din acvariu si sa nu il storci.
|
 |
|
|
|
Schimburi partiale de apa 10% la 2 zile, aerare permanenta dar cu bule mici( Sa fi atent cum cum se comporta plantele). Asta ar fi varianta ieftina cu ce ai tu acum.
Ai spus ca apa este verzuie. Este cumva verde-inchis?
|
 |
|
|
|
Din cauza acumularilor de substante organice in descompunerile din acvariu care se acumuleaza seara, dimineata simti mai persistent mirosul. Se va proceda la intensificarea aerisiri apei si la filtrea apei din acvariu cu un filtru cu carbune hidrofil (i se mai spune uzual si carbune activ). Carbunele hidrofil se gaseste in comert sub mai multe forme (granule de carbune sau burete imbibat cu carbune) si are rolul de a absorbi atat gazele toxice eliberate in apa, cat si mirosul neplacut al acesteia. Trebuie mentionat ca buretele imbibat cu carbune se schimba la interval de circa o luna, maxim o luna jumate si carbunele hidrofil sub forma de granule la circa trei luni. In concluzie ti-ar trebui un filtru intern sau extern.
|
 |
|
|
|
De cati litri este acvariul?
Cat de des schimbi apa, si cata ?
Cat de des speli filtrul, si cum ?
Cate plante ai in total si ce specii?
De cate ori hranesti pestii?
|
 |