[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nilsen
Forum Index » Profile for Nilsen » Messages posted by Nilsen
1....rizomul NU e acoperit, doar radacinile e ok. Gresit?
2...Voi continua cu Excel zilnic insa daca aerez si pun CO2 nu se bat cap in cap??

1. Este ok asa.
2. Atata timp cat nu ai plante NU are rost aditia de CO2. Iti recomand sa-ti iei niste teste. Eu nu folosesc aditie de CO2 si am acvariul plantat (sunt mai de moda veche) )
dar il am echilibrat si verific cu testele periodic.
@alexandruv CE SA FAC cu Neonul? Sa-l scutesc de chinuri? Sau isi va reveni?
De ce credeti voi ca s-a intamplat asta?
Voi opri aerul din filtru peste o ora. e OK?

1. Nu inteleg ce te deranjeaza la el ? daca isi revine atunci este ok.
2. Te grabesti si nu este bine Daca vrei sa ai un acvariu serios iti trebuie si rabdare. Anubiasul NU se planteaza pentru ca putrezesc radacinile.
3. Daca opresti aerarea vei pati acelasi lucru! Dupa ce vei planta acvariul BINE abia atunci sa te gandesti la oprirea aerarii si numai dupa ce plantele care le vei planta au avut i timp sa se acomodeze cu noul mediu.
Dupa poza par mancate....
Ce fel de sanitar ai? Din ce spui tu ca se lipeste pe geam si mananca alge posibil OTO.Daca este OTO vezi aici- http://www.israquarium.co.il/Fish/Otocinclus/OtocinclusABC.html posibil sa nu aiba ce manca si atunci saracu se adapteaza, totusi ti-as recomanda sa ii dai de mancare de la firma Hikari - ALGAE WAFERS (o pastila la 2 zile) Un OTO fericit este un OTO gras. :-)
Intros wrote: PS Stie cineva unde mai gasim SAE prin Bucuresti?

SAE nu prea mai se gaseste dar OTO poti gasi in Drumul Taberei la magazinul lui Bogdan din piata.
Bine ai venit ! succes in ceea ce vei intreprinde.
Probabil nu ai respectat ceva din indicatii. Vezi Aici:
Pune o poza cu suprafata apei sa vedem practic!
Ai grija cum dai de mancare nu in exces.
- Sare nu mai adugi decat NUMAI daca consideri ca este necesar si in catitate mai mica, adica: daca schimbi 6 litri de apa amesteci numai o lingura "rasa" de sare. 3 zile de tratament este de ajuns .Aceasta concentratie nu trebuie sa fie prezenta in acvariu mai mult de 2 saptamani, continui cu schimburile zilnice. Sarea nu se adauga niciodata direct in acvariu. Scoti putina apa din acvariu intr-o sticla de 2l, adaugi cantitatea de sare necesara, agiti pana se dizolva in totalitate, apoi torni treptat peste jetul de la filtru putin cate putin intr-o jumate de ora.
- Nu te grabi inca cu dezinfectia, vezi cum evolueaza boala, sa aspiri foarte bine nisipul.
-Stai linistit sarea NU omoara bacteriile din filtru.
malynutza wrote:cum testez amoniacul?

Nu cred ca le dau multa mancare, ma tem ca le dau chiar putina.Le dau o data pe zi, dimineata, cat prind de 2 ori intre 2 degete.Asa ne-au zis fostii proprietari.

da, am pus filtrul din acvariul mic in acvariul mare.

Vezi la petshop exista test de amoniac de la JBL (este mai accesibil ca pret) Este ok, pestii nu mor de foame daca manainca o data pe zi, ei in natura, sunt zile in care nu gasesc nimic de mancare. buna treaba cu filtru mic, o sa te ajute la setare.
Ei si tu acum..... nu chiar in fiecare zi. Dupa adaugarea pestilor, la 3 zile se testeaza amoniacul si se continua pana incepe sa scada ajungand la zero, de asemenea, in cazul in care se observa ca pestii respira rapid, inoata dezordonat si la suprafata, se vor lua masuri de scaderea amoniacului, prin schimburi de apa. Nitritii se vor testa la o saptamana de la introducerea pestilor. Se vor face schimburi de apa pana ce acestia vor ajunge spre zero.In momentul in care nitritii scad, nitratii vor incepe sa creasca si vor fi mentinuti in limite prin schimburi de apa. Dupa circa doua saptamani se vor testa nitratii si vor fi mentinuti in limite normale tot prin schimburi de apa. La un moment dat nitratii vor scadea, acesta fiind un semn ca bacteriile nitrificatoare s-au dezvoltat,pestii elibereaza amoniac prin dejectii si resturi de hrana este foarte important sa nu hranesti pestii in exces si sa menti un nivel ridicat de curatenie in acvariu. Amoniacul este toxic pentru pesti, cand nivelul acestuia creste foarte mult (asta se intampla deoarece bacteriile numite nitrosomonas nu s-au dezvoltat inca) bacteriile sunt cele care descompun amoniacul in nitriti(NO2), substante care sunt mai putin toxice decat amoniacul.
Bacteriile nitrosomonas vor adera la orice suprafata, cum ar fi: substrat, in interiorul filtrului, pe buretele filtrului, etc. In primele doua saptamani, se va remarca o reducere a nivelului de amoniac, iar nivelul de nitriti va incepe sa se mareasca. Dupa aceea, nitritii vor fi descompusi de nitrobacterii in nitrati. Nitrobacteriile se vor depune pe acelasi tip de suprafete ca nitrosomonas. Nitrobacteriile vor produce nitrati prin descompunererea nitritilor. Nitritii pot fi periculosi pentru pesti daca este permis sa depaseasca un anumit prag de siguranta, de regula >0,3mg/l. Cand observi ca nivelul de nitriti se reduce, poti sa te asteptati sa creasca nivelul de nitrati.
Hai ca te-am ametit de tot iti recomand totusi schimburi mai dese si in cantitate mai mica, aproximativ 25-30% din volumul bazinului(in cazul in care se schimba mai multa apa poate aparea socul de ph) sa incerci pe cat posibil sa nu deranjezei mediul de filtrare, substratul,plantele.
Ok, acum daca tot ai pus pestii, ai trecut la ciclare cu pesti fara sa vrei, deja va fi un pic mai greu, mai multa munca dar asta este ....ai grija sa monitorizezi apa cu testele pe care le-ai cumparat, nu te baza pe apa ca arata bine si este cristal, atentie cu mancarea, putin si doar dimineata si seara. keep on touch.
@ gengiskhan: De ce?

Pai noroc cu REEF ca altfel nu stiu de unde faceai rost de material ADA. In locul tau as merge in paralel cu 2 acvarii unul pe EI si altul pe ADA, iar apoi as compara rezultatele, implica costuri mari dar parca ar merita... nu? Da-i bataie si sa ne ti la curent!
Da...corect ma uitam la acvariu nu la pesti )
Tu stii mai bine ce poate fi pentru ca ii ai in fata. Daca este o infectie bacteriana iti recomand sa mentii apa cat mai curata cu schimb de apa mai des ca de obicei, sa aspiri bine pietrisul, adaugi sare neiodata cu dozare: 3 lingurite de ceai (1 lingura de masa) la 4 litri de apa. Sarea nu se va adauga direct in acvariu ci se va dizolva in prealabil intr-o cantitate de apa de acvariu care se toarna intr-acesta. Dozarea se poate repeta la 12 ore pentru un total de 3 tratamente. vezi ca au la petshop sare neiodata, bacterile se dezvolta bine in deseurile organice deci schimburi dese de apa, un regim alimentar echilibrat pentru pesti nu le da mai mult decat manainca ei. Daca intradevar ai o infectie bacteriana trebuie dezifectate, echipamentele inclusiv plasa de prins pestii (daca pestii au infectii externe ar trebui sa fie tratati cu antibiotice sau substante chimice in apa) vezi ce medicamente au la petshop-ul de la tine.
Frumos acvariul narcis.b ...totusi iti sugerez 2 lucruri.
1. Scoate conul acela, strica tot aspectul.
2. Tunde putin plantele din fundal in asa fel in cat varfurile sa nu ajunga la suprafata apei.
In rest este OK imi place, tine-o tot asa
Scoate-o urgent din acvariu, pune-o in carantina si identifica boala cu site-ul care ti la dat ReBella.
gengiskhan wrote: Pentru ca am trecut de la EI la ADA, ma intereseaza in mod direct problema.
gengiskhan wrote: Tom Barr cu metoda sa de fertilizare Estimative Index pe care am folosit-o si eu cu mare succes in ultimele 7 - 8 luni.

De ce ai renuntata la EI daca zici ca este de succes?.....iti bati singur cuie in talpa?
Vezi aici http://www.aquariumalgae.blogspot.com/ in partea dreapta colorat cu verde Algea control (the article), .....articolul "surface scum"
tine-o tot asa!
Sa stii, cu bani putin poti face un acvariu prezentabil , buturuga o iei din natura, plantele le cumperi, cele nepretentioase incep de la 5 lei in sus sau te duci la topicul de donatii, pe sticla din spate pui un autocolant albastru sau negru, capac se poate face usor din cateva bucati de lemn, (avantaj ca iti pui ce neoane vrei)....cum ti se pare, scump acum?

Forum Index » Profile for Nilsen » Messages posted by Nilsen
Go to: