| Message |
|
|
|
Ce culoare are apa? Ai particule prin ea?
|
 |
|
|
adixp wrote:Eh .. Oricum o sa fie altceva .. de la 30L la 125L 
Acum cat sunt inca mici nu este nici o problema, dar dupa ce vor creste ce te faci?. Inteleg ca iti este greu sa te desparti de 2 din ei, dar tu ai putea trai intr-o cabina de lift cu inca 3 persoane, este ca te-ai chinui?, daca iti sunt dragi, fa-le si tu un bine gndeste in perspectiva: va apare stressul, raniri,nu mai zic de boli, apa se va degrada repede (carasi sunt recunoscuti ca facand mizerie multa).....etc.
Totusi iti recomand din nou acelasi lucru, doneaza/vinde 2 carasi cat inca sunt mici, dupa ce vor creste va fi mai greu sa-i dai.
Reflecteaza la ce ti-am spus si multa bafta.!
|
 |
|
|
 Adixp
De cat timp te-ai apucat de acvarii?
Primul lucru pe care sa-l faci, este sa dai cadou la prieteni sau sa vinzi doi carasi, care vrei tu, ai 4 de unde sa alegi  , apuca-te urgent de acvariu, dupa ce il plantezi si-l ciclezi sa ai unde muta pestii.
Spor la traba!
PS. Spatiul este prea mic pentru 4 ...abia ajunge pentru 1.
|
 |
|
|
|
Metoda drastica care eu personal nu o recomand (eu sunt adeptul acvaristicii vechi ) este: 50m/H2O2 la 100l.In ziua urmatoare schimbi 50% din apa si repeti tratamentul, totul facut cu atentie ca sa nu deciclezi, este un agent puternic oxidant, va ataca si frunzele de la plante, de cate ori se adauga in acvariu ceva automat se deregleaza in alta parte. ATENTIE: H2O2 elimina doar efectul, adica alga, nu si cauza care o produce. De obicei aceasta alga apare la dezechilibre de fertilizare, asa cum ti-am spus mai sus fi atent la ce ai gresit.
|
 |
|
|
|
1.Indepartarea algei se face numai manual si este destul de complicat pentru ca se prinde foarte tare de plante si decor, ca sa salvezi background-ul incearca cu o lampa UV cel putin omoara sporii si stopeaza cresterea ai grija ca UV stopeaza si o parte din nutrienti ceea ce nu e bine. Muta plantele ramase in alt avariu pana vei cumpara mai multe, alga in competie cu plantele pierde teren in favoarea plantelor.
2. Inteleg ca nu mai ai decat 2 pesti in acvariu, in spatele backgroundu-ului, incearca sa-i muti si pe ei.
3. Daca nu vrei sa folosesti CO2 improvizat atunci, reseteaza totul de la capat cu mai multe plante si conform ciclarii (4 saptamini)si vei lumina 12 ore pe zi,pana se seteaza acvariul.
Pe viitor cand cumperi plante tinele si pe ele in carantina asa cum faci cu pesti, ai sa vezi ca scapi de multe surprize.
Daca te decizi sa resetezi sa stii ca la 246 l poti pune 108 plante, si cu CO2 masurat corespunzator nu vei mai avea probleme.
|
 |
|
|
Pentru a indeparta incearca mai intai manual, i-a o periuta de dinti (noua) si roteste-o in jurul algei apoi tragi usor sa o scoti. Opreste urgent neoanele colorate si foloseste lumina alba, macar stim ca nu se imulteste foarte repede  Cauza aparitiei ei este amoniacul in exces, hranirea prea mult a pestilor, necuratarea stratului corespunzator si probabil ai umblat prea mult la plante deranjand substratul. In cazul acesta ai nevoie sa replantezi urgent acvariul cu plante noi si sa verifici parametri apei, urmarind dezvoltarea plantelor deci nutritia lor, dupa plantare nu le mai deranja las-le sa prinda radacini,sa monitorizezi nivelul de CO2, la tine a fost foarte mic, cum spunea brawn " incearca 1-2 bombe de CO2" ai grije totusi sa ti sub control cantitatea de CO2. Dupa ce incepe sa dispara cumpara niste SAE si eventual cativa creveti Caridina japonica te vor ajuta pe viitor.
Deoarece ai avut o lipsa de CO2 incearca sa introduci in acvariu si o radacina, in timp iti va stabiliza CO2,vei avea in acvariu substante tanice si humice benefice pentru pesti.
|
 |
|
|
Sa o luam metodic, sa aflam de ce au aparut algele in acvariul tau in care banuiesc ca ai folosit nutrienti regulat. Algele apar daca:
1. Nivel scazut de oxigen
2. Pompa care nu face fata acvariului tau de 246 l
3. Numar prea mare de pesti si alte nevertrebrate.
4. Radacini si plante necuratate.
3.Acvariu neciclat corespunzator.
Nivelul scazut de oxigen poate cauza dezvoltarea algelor, aici ar trebui sa-mi spui ce temperatura ai in acvariu? Mediile filtrante la cat timp le schimbi? Pestii de cate ori ii hranesti pe zi, si cat? Suprafata apei acvariului este sau nu agitata?
2. O insuficienta circulatie a apei in acvariu face ca substantele nutritive sa nu ajunga peste tot, chiar daca ai o circulare aparenta buna substantele ca CO2, NO3, PO4 trebuie sa ajunga tuturor plantelor din acvariu, aceasta se poate remedia cu o pompa suplimentara exterioara.
3.Numarul de pesti si nevertrebrate stii sa le calculezi daca nu spune ce ai in acvariu si te ajutam.
4.Radacinile,plantele in timp acumuleaza pe ele resturi alimentare, excremente, plante moarte si alte reziduri depozitand bacterii ceea ce inseamna ca este nevoie de un surplus de oxigen pentru a ajuta descompunerea in compusi NH4, NO3, PO4, si CO2 pe care plantele le pot folosi. Nevertebratele te pot ajuta in reciclarea deseurilor. Ai asa ceva in acvariu? Revin aici cu necesarul de O2 de pe suprafata apei prin creearea de valuri usoare. Oxigenul vine din apa dar si de afara!
5.Despre cilcare s-au spus multe daca ai nevoie spui si iti dau date.
Revenind la alga neagra ar trebui înainte de a demara orice manevra riscanta pentru acvariul tau, identificarea în mod clar a algelor aparute pentru a oferi un raspuns adecvat. Deci, te invit sa verifici inca o data mai multe linkuri http://www.aquariumalgae.blogspot.com/, si sa identifici alga pentru a gasi o solutie corecta de indepartare a ei. S-ar putea sa nu fie alga, sa fie cyanobacteria care este asemanatoare cu alga neagra, dar in realitate sa fie gri-albastra-negru , aceasta acopera absolut totul in foarte scurt timp de la aparitie in acvariu(niste poze ar fi indicate) apropo ai Egeria densa (Elodea) si Ceratophyllum demersum in acvariu?
In concluzie nu avem cum sa iti dam o solutie radicala pana nu identifici sigur ce alga este , mai ales revino cu poze.
|
 |
|
|
|
Este ok, exact cum spuneam, OBLIGATORIU certificat de garantie la ce trece de 100 Ron, ce este sub este la alegerea producatorului sa de-a sau nu.
|
 |
|
|
La 50 de lei ce garantie poti sa ai? Protectia consumatorului i-a in considerare numai valorile produselor de minim 100 lei unde este obligatoriu sa existe un certificat de garantie. Mai bine strangi ceva bani si cumperi ceva mai scump dar cu garantie si factura sau investesti in ceva second hand la jumate de pret. De exemplu eu am schimbat pompa interna juwel 400 cu una juwel 600 luata cu factura de nou, ma costat 140 lei si nu am schimbat-o pentru ca s-a stricat,ci pentru ca vreau un volum mai mare de apa in miscare, bine in plus am mai montat si o pompa externa Tetratec 400 cea mai mica care exista 
|
 |
|
|
|
Ma bucur ca teoretic stii, ce nu inteleg este de ce "esti curios sa afli valorile pe care le au alti acvaristi"?Ce vreau eu sa-ti explic este ca difera acesti parametri de la acvariu la acvariu si sunt o multime de parametri care se i-au in consideratie, incepand cu bazinul, nr de plante,pesti,sol,sursa de apa,iluminare...etc. De exemplu eu am 3 radacini de mangrove, nu am de loc CO2, am iluminare cu un singur neon T8 /10 ore pe zi, substrat Mando, plante:Hemianthus Callitrichoides,Riccia fluitans, Vesicularia dubyana,Echinodorus tenellus,Blyxa japonica,Anubias barteri var. nana, Egeria densa,Microsorum pteropus Winderlov,Java Fern,Cryptocoryne undulata frunze largi iar valorile azi dimineata erau: NO3=10 MG/L, NO2=0, GH=8*d, KH=5*d, PH=7.3 si sunt foarte multumit,nu am probleme cu algele,nu am pretentia sa creasca plantele foarte mari, dupa cum ti-am zis pentru mine plantele sunt un decor pentru pesti si nu invers.
|
 |
|
|
Sa presupunem ca ai nevoie de o apa mai acida, cum poti face aceasta crestere a aciditati fara sa bulversezi acvariul. Ai doua variante poti introduce CO2 in apa cu ajutorl unei instalatii de fertilizare din comert sau poti introduce o buturuga ce va elibera in timp acizi humici in apa, necesar plantelor si pestilor.Prin introducerea de CO2 si in urma unor reactii chimice, nu intru in detalii, se va forma acid carbonic astfel va creste aciditatea apei din acvariu, insa dupa cum spuneam si mai sus, atentie mare metoda cu CO2 atrage dupa sine scaderea Kh-ului. Eu personal nu folosesc CO2, prefer metodele naturiste  sunt mai de moda veche  sunt asa de multe reactii intr-un acvariu incat nu are rost sa intervin crezind ca voi corecta de fapt dereglez in alta parte , asa ca nu fac decat sa adaug substantele lipsa si atunci cu ff mare atentie, intai masori si apoi adaug, ca la un croitor: masori de 10 ori si tai o data,oricand poti provoca un dezechilibru. De exemplu acizii humici, cat si cei taninici nu apar in acvarii de la sine si trebuiesc adaugate, daca ai buturuga, intai masori cat acid humic ai si abia atunci decizi cat mai trebuie, aceste substante pot fi beneficie pestilor si plantelor, insa pot avea si actiuni distructive asupra lor.
Intr-un acariu, valoarea pH-ului nu ramane constanta ci se modifica tot timpul, in functie de procesele biologice care au loc in acvariu,pH-ul indica prezenta inonilor de hidrogen (H+) in apa, nu insemna ca trebuie sa il masuram zilnic, totusi, daca se modifica trebuie sa fim atenti la mici indicii cum sunt: agitatia pestilor,palirea culorilor, ingalbenirea plantelor si la schimbarea culorii apei.
Cei trei parametri Gh, pH si Kh sunt indetedependenti nu incerca sa faci experimente pe seama lor daca nu ai experienta.Daca se modifica unul automat il modifici mai mult sau mai putin si pe celalalt. Ca o concluzie; in acvaristica se lucreaza cu valori cuprinse intre 5 si 9, iar Ph se masoara dimineata si seara daca vrei sa ai o valoare cat de cat reala. Oricum tu decizi ce vei face mai departe, succes!
|
 |
|
|
Melcul asasin il poate ucide daca nu gaseste alti melci, oricum nu reprezinta o masa prea cosistenta pentru el  , totusi este dificil, ptr ca se ascund in substrat, dar fara hrana nu au incotro si ii cauta. Eu zic sa incerci donarea lor
Melanoides tuberculata este o specie cu un regim de viata atat nocturn, cat si diurn, in consecinta va consuma hrana, atat ziua cat si noaptea, dar, in functie de prezenta sau absenta acesteia, isi va adapta ritmul de viata, asa este se imulteste foarte repede, dar este foarte bun pentru un acvariu plantat deoarece aereaza substratul,un lucru bun este c? ei cur??at toate resturile de plante moarte, nu d?uneaz? plantelor vii,du-te la rubrica donati si posteaza poate doreste cineva.
|
 |
|
|
Porcu wrote:Nici io n-am argila  , n-am nici zone umbroase, nici plante plutitoare  ....... sub 25 C sufera. La mine s-a multumit cu lumina CO2, apa moale si bile JBL la radacina. Si-a fost asa multumita c-a devenit gigantica, imi amintesc de minnardy cum a ramas in transa citeva minute cind a vazut-o  .
Bravo  Faraoane! Tu esti unul din crescatorii mari de plante. Eu le folosec doar ca decor pentru pesti, in plus nu am loc pentru ea, nu zic ca nu mi-ar placea dar nu mai am loc si nici sa o inghesui nu-mi place, de ce sa nu se bucure alt cineva care are un acvariu mai mare?
|
 |
|
|
sorin_arad wrote:Melcii asasini ataca si melcii pomaceea sau numai melcii maronii?
Melcii asasini sunt recomandati celor care au INVAZIE de melci, am mai vorbit despre acestia, vedeti si alte mesaje, revin si cu poza http://i212.photobucket.com/albums/cc284/mjm_pt/039.jpg pentru cei care nu au inteles ce inseamna invazie. Daca ai 5-6 melci invazivi in acvariu este OK chiar sunt indicati, curata plantele si acvariu si poti controla aparitia lor,arunci din ei, dar daca ai invazie, gasesti pana si in filtru.
Pomaceea PUI este atacat de melcii asasini dar si acestia sunt atacati NUMAI daca nu are melci paraziti maro, din familia planorbis si physa. Pomaceea matur in general nu are probleme atata timp cat se gaseste mancare.
|
 |
|
|
Hai nu te supara, mai glumim si noi ca no fi bai  . Ai vrut sa spui plasa de prins pestii. Ai schimbat doar intrebuintarea ei, asta e tot. Spor la treaba si te asteptam cu noutati.
|
 |
|
|
Probabil ca doreste sa puna peste nisip o plasa care sa o ridice saptamnal ca sa curete mizeria  ....o idee din filme cred 
|
 |
|
|
 ok, te astept.
|
 |
|
|
Ai invazia in acvariu de la plantele noi cumparate. Daca ai asa multi in cat sa te deranjeze vezi aici: http://www.nevertebrate.ro/index.php?cPath=26
|
 |
|
|
Da..... ma asteptam sa fie mai mica femela de xipho rosu  ....e mare rau pentru un spatiu asa mic....trebuie sa faci ce poti cat mai repede, gandeste-te ca ciclarea unui acvariu dureaza inca o luna....este pacat de pui care ii va face....o sa-i pape sigur 
|
 |
|
|
Shrimpy wrote:Cum fac ciclarea? A pai ma gandeam ca e ca la Terraforming ca in Star Trek - deci simplu.
Pun nisipul, plantele si ce mai trebuie, bag apa, dau drumul la filtru, adaug niste mancare sa putrezeasca, sanitarii in misiune  , las asa 5-6 zile, masor amoniacul si daca e mare schimb apa cam 30%, mai las asa cateva zile iar cand amoniacul ajunge la 0 atunci anunt crevetii ca s-a deschis un club nou si au intrarea gratis
Ideea e sa creez un mediu nu? Ah si apa tinuta intr-un vas mare si nefiarta.
Spune-mi te rog daca gresesc pe undeva ca nu vreau sa fac moarte de crevete.
Ma gandeam sa pun peste nisipul acela marunt unul mai mare dar nu stiu daca face bine la plante.
Eu cred ca tu glumesti???? ...NU?...Mai pune mana si citeste si vorbim peste o LUNA sau mai bine peste 4 saptamani  dupa ce ciclezi acvariul.
Vezi Attach
|
 |
|
|
|
|