[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nilsen
Forum Index » Profile for Nilsen » Messages posted by Nilsen
George!

Sper ca pe acest forum sa descoperi lucruri noi si sa aplici si la tine in acvariu,nu pot sa nu remarc ca ai 2 acvarii, ceeace este un lucru bun, dar se pare ca vrei sa-l suprapopulezi si pe al 2-le acvariu. Inteleg ca inca nu ai cumparat gupi si te-as sfatuiesc nici sa nu-i cumperi, de ce?. In primul rand 7 gupi sunt multi si gandestete ca vor face pui, atunci ar trebui sa mai cumperi un acvariu. Mai bine muta neonul si mai cumpara-i 4 frati (ideal sa fie 6, dar ti-ar trebui 22l), este un peste care se streseaza singur.
Iti urez inca o data Bun venit si succes!
1. Lipsa aer
2. Daca ai avut o data probleme sigur vei avea si a 2-a oara, ce iti recomanda ReBell ar fi bine sa faci si vei avea numai de castigat.
3 Incearca sa clatesti filtrul in apa scoas din acvariu sa nu-l storci.... ,nici macar putin, de preferat ca filtru unde sunt bacterile sa nu fie deranjat la fiecare cuatenie. De aici provine si apa opaca, dureaza o zi pana isi revin din soc...sunt si ele vietuitoare)
Ia te uita ce poza am gasit!.Priveste aici ce inseamna invazivi ) http://i212.photobucket.com/albums/cc284/mjm_pt/039.jpg "Niciodata nu spune niciodata!"
Denumire comuna: Melcii asasini,Denumire stiintifica-Anetome Helena/ Clea Helena,Diam longitudinal cochilie:2-3 cm,Diam transversal cochilie:1 cm,Temperatura apei: 22 - 27 °C,Prametrii apei:pH 7-8. Atentie! acestia maninca numai melci,resturi de mancare ramasa si pesti morti,NU mananca alge. Cam cati ai dori ?.Sa vad ce pot face ptr tine.

sunt de acord cu tine dar ai incercat si un Helena? Eu as face o experienta: As lua cate un melc din fiecare specie si as pune un Helena impruna cu ei sa vad care scapa si care nu
SCZ am vrut sa zic "relationeaza cu Pomacea,Melanoide,Marisa sau altii"
Melcii dupa cum stim, se hranesc cu alge si resturi de mancare, ceea ce-i fac un excelent 'sanitar' al acvariului. Eu personal nu sunt de acord cu exterminarea lor (ReBell cred ca-si freaca palmele de bucurie ) In general probleme creaza melcii invazivi ca Planorobis si Physia Marmorata dar si acesta se poate controla, singurul lor dezavantaj este ca patrund peste tot, chiar si in filtru, cateodata se vad zeci de astfel de melci la suprafata apei, ceea ce este un semn de proasta calitate a apei.Nu sunt greu de tinut sub control deoarece depun oule pe alge iar alte specii, afara din apa cam la 10 cm. Daca chiar doriti sa-i terminati folositi melcul mancator de melci Anetome Helena (care costa in jur de 8 lei) cunoscut ca melcul asasin, este eficient si te scapa de inmultirea necontrolata a altor melci,(atentie la cei de rasa ) acestia arata si bine in acvariu,ei te scapa mai ales de melcii considerati paraziti maro, din familia planorbis si physa, dar nu stiu cum relationeaza cu Pomacea, Planorbis,Marisa sau altii.
Vopseaua auto cat si alte vopsele pot dauna pestilor, din cauza substantelor din vopseaua cu care a fost tratat, este vorba inclusiv de pietrisul colorat, efectul nu il vei vedea imediat, opteaza pentru un decor natural. Conteaza foarte mult unde pui acvariul, sunt acvaristi care nu folosesc decor de fundal (si arata foarte bine atita timp cat nu se vad instalatiile)
Imi pare rau ca te dejamgesc dar vorba aia" Pe deasupra e vopsit gardul , inauntru leopardul ". Gandestete si la pesti nu numai la tine
Uita de acest fundal...ESTE OTRAVA CURATA. Un fundal se face cu polistiren si ciment vezi linkul de mai jos.
http://www.aquarium.ro/e107_plugins/content/content.php?content.235
Iti recomand totusi un fundal 3D de la juwel sau alte firme, daca ai buget mai mic incearca cu poza pe spatele acvariului.
Acesta este acvariul, il pregatesc acum pentru cateva schimbari
Ms frumos, iata un gest frumos, de aceea este bine sa comunicam, doar asa rezolvam problemele aparute.
Am pus poza in avatar cu acvariul meu.
Ms ReBella dar nu este nevoie, eu nu am venit aici sa ma laud cu ce am, am intrat pe site numai pentru a vedea ce mai pot invata in plus fata de ce nu stiu, iar problemele lor cu site-ul nu ma privesc, mai bine spune-mi ce pesti ai tu si de cand practici hobbyul acesta
Ms ptr urari si corect ce se spune aici ,probabil mai mult ca sigur, numai cei vechi au acces la toate facilitatile de pe site, asta ca sa nu punem toti poze ptr. ca le blocam site-ul
Asteptam un mesaj de la adm. sa avem si noi acces, nu de alta dar asa este democratic
Imi pare rau nu stiu ... cum adica sa le urc?....unde pe camera web? Eu am poza in format jpg in computer!...nu era mai simplu sa fi avut un buton de attach...asa chiar este enervant...
Ok! Ms.
Ms. frumos de urari, sper sa va ajut cu toate ca nu ma laud ca as fi un a tot cunascator , in anii care au trecut acvaristica sa schimbat mult, pesti erau foarte putini, numai cei comuni, azi este alta treaba se poate gasi orice peste doresti pe comanda.As pune o poza cu acvariul dar nu prea stiu cum, aici unde scriu nu vad nici un attach.
Bineinteles ReBella, numai ca stau prost cu timpul, am facut-o vezi forum. Pupici

Forum Index » Profile for Nilsen » Messages posted by Nilsen
Go to: