[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Nilsen
Forum Index » Profile for Nilsen » Messages posted by Nilsen
Vezi si aici http://badmanstropicalfish.com/profiles/profile3.html si ca sa ii identifici aici http://www.jjphoto.dk/fish_archive/cich5.htm
malynutza wrote:ce parere aveti de acvariul asta http://www.okazii.ro/catalog/32803439/ACVARIU-AQUATLANTIS-60L.html? merita investitia?

Uita de el este un acvariu obositor si de prost gust cu castelul acela in el. Ce imi place la proprietarul acvariului ca specifica " se vinde cu castel cu tot" ...parca noi am cumpara castelul nu acvariul . Asa ca decat sa faci investitii "imobiliare" pentru pesti mai bine da o fuga si la Hornbach, clatesteti ochii pe acolo, noteaza pe hartie si vino de spune-ne ce vrei sa cumperi, te vom ajuta si noi cu un mic sfat. Succes!
Salut si bine ai revenit

Nimeni nu s-a nascut invatat si este bine ca te documetezi mereu, ca dovada ca ai reusit sa indrepti unele probleme aparute, dar stii ce nu am inteles eu.......Cum arata in prezent acvariul tau? Ai o poza recenta?
mersi!
Vezi si aici http://www.okazii.ro/catalog/33351327/acvariu-Eheim-AquaPro-63.html, acum depinde si cat vrei sa cheltui pentru acvariu.
Renunta la ideea cu Oborul, poti cumpara de pe net gata dotat cu tot ce ai nevoie,de la cineva care vinde, sau ........... ajungem iar la magazin.
Avalon90 wrote:
Intradevar...la partea cu apa distilata ai dreptate.(deci vezi?..totusi se poate)

Eu nu as merge pe folosirea apei distilate in acvariu. Prin definitie, apa distilata nu are kH. Asta inseamna ca daca adaugi, chiar si foarte putin, pH-ul se va schimba stresand pestii. Mai degraba as merge pe varianta apei cu osmoza inversa, neaparat combinata cu apa de la robinet ca sa atenueze din instabilitate. Apa distilata si nici cea de osmoza nu se foloseste direct niciodata.
Bravo frumos acvariu!

@Adixp:L-am pus la ciclat timp in care voi face schimburile normale de apa !!

Ti-as recomanda intai sa muti acvariul de la geam daca vrei sa nu ai explozii de alge si timp de o luna daca NU ai vietati in el sa nu faci schimburi de apa sau sa speli filtrele, din cand in cand sa pui putina mancare de pesti (nu exagerat).
Succes!
@Andreic: Ca idee, nu ma cheama @Andreiuc. As aprecia daca ai fi politicos si ai scrie corect numele userului meu.

Nu a fost cu intentie si imi cer scuze daca te-am ofensat.

Nu are rost sa mai umplem topicul cu asemenea discutii, aici se vorbeste despre filtre si nu despre mediile de filtrare, iti raspund pentru ultima oara nu imi place sa repet din nou ceea ce am spus o data. In definitiv fiecare face cum vrea, eu am spus cum este bine a se face.

@Andreic:Repet, ce faci cu mineralele necesare pe care carbunele activ le elimina odata cu substantele nedorite??
Sau poate discutam degeaba si tu nu faci fertilizare la bazin?!
Raspuns: Dupa cum am precizat mai sus mineralele necesare NU dispar in totalitate, intr-o luna cat dureaza ciclarea. Este bine sa lasi acvariu sa intre intr-un echilibru fara sa-l fortezi cu fertilizare suplimentara. Dupa o luna incepi fertilizarea in bazin.

@Andreic: in perioada setarii, ma rog ciclarii cum o numesti tu, nu prea ai acele bacterii( tocmai de aceea setezi un bazin).
Raspuns: Corect!...de aceea nu se intervine cu ferilizanti pentru a se forma un echilibru.
@Anderic: Nu stiu pe unde locuiesti tu, dar ce insiri tu pe acolo nu se gaseste in cantitati atat de mari incat sa provoace schimbari notabile in bazine. Era o teorie odata.
Raspuns: Teorie, teorie, dar.....Sper ca esti de acord cu mine ca poti introduce involuntar substante nocive la un schimb de apa!

@Andreic:nu tii cont de multi alti factori, precum lumina, CO2, tipul plantelor, etc. si este simplista
Am adus eu vorba de lumina,CO2,tipul plantelor???? Vorbeam DOAR de mediul de filtrare, bineinteles ca se tine cont de fiecare element in parte, este de la sine inteles, de ce vrei sa divaghezi in alte subiecte.

@Andreic: Inainte sa dai verdicte, mai bine apuca-te si testeaza singur. Te asteptam cu propriile rezultate.
Raspuns:Inchipuie-ti ca nu spuneam daca eu nu faceam asa....dupa fiecare schimb pun pentru 24 ore filtru carbonic, apoi il scot, tocmai pentru a preintimpina accidentele, si slava domnului ca nu am pierdut nici un peste si nici boli nu am avut in ultimii ani.
Lofty wrote:
In cadrul aceleiasi game, celelalte EX-uri (400, 600, 700, 2400) sunt mai fiabile comparativ cu 1200.

De acord cu tine Lofty, eu am un Tetra 400 care l-am pus suplimentar deoarce am si un filtru intern juwel, sincer pana acum nu am avut probleme.
Adreiuc se pare ca nu am fost destul de explicit sau poate nu ai citit cu atentie ce am spus:

@ Adreiuc: ce spui tu acolo ca sunt elemente toxice, cupru, crom, fier, clor, iondul(banuiesc ca vrei sa zici iod), sulf, fac parte din categoria micronutrientilor si, orice acvarist, ar dori sa le pasetreze in bazin in anumite proportii.

M-am referit la toxicitatea SARURILOR UNOR METALE. Facandu-ti o clasificare pentru a intelege ce vreau sa spun: Cuprul care este extrem de toxic, plumbul, zincul, nichelul, mercurul,agintul, cromul trivalent, staniul, cadmiul; fierul, cromul hexavalent, manganul, cobaltul, litiul, toate in cantitati mai mari decat normal, ai toate sansele sa gasesti mai mult decat este necesar atunci cand pui apa de la robinet. Eu NU am spus ca acestea sa nu existe!, dar sa fie in cantitati foarte mici (categoria micronutrienti cum se clasifica ele). In acvaristica nu poti merge pe varianta „cu restul te risti”. De aceea recomand la schimbul de apa pentru 24 ore sa fie pus filtru carbonic, apoi il scoti. Este aberant sa spui ca in 24 de ore ramai fara microelemente pentru ca ai avut filtrul pus, plantele au nevoie de putinine elemente macro si micro iar in 24 de ore nu se face nici un dezastru daca ai filtru.

@Andreic: Restul, antibiotice cloramina, fenoli, verde de malahit, NU le gasesti in apa de la robinet.

Am spus eu asta????

@Andreic: Spui ca se foloseste pe perioada setarii(ciclarii),

Da se foloseste si pe perioada ciclarii deoarece pe langa filtrarea biologica si mecanica este bine, in setare sa avem si filtrare chimica (ce este facuta de acest filtru carbonic) el indeparteaza compusii organici dizolvati si o serie din compusi daunatori (sarurile unor metale).

@Andreic: ce te faci ca nu scoate NH3, NO2 si nitratii???

Stai linistit pentru asta sunt bacteriile care isi vor face treaba

@Faraonul :Sa vezi ce-o sa-ti sara-n cap cei care-si vor cumpara canistra Tetra in urma sfatului tau .

Asa este chiar am spus ca imi va sari lumea in cap ...dar pana la poba contrara eu inca sunt multumit )
Deoarece pe perioada ciclari se intimpla o multime de transformari in acvariu si o toxicitate la fel de mare sunt sarurile unor metale rezultate in urma ciclarii si compusii fenolici ,apa de la robinet nu contine toate oligoelemente necesare dar pe perioada ciclarii este indicat sa nu fertilizam sa lasam acvariul sa-si puna in echilibru elementele, iar apoi dupa ciclare scoatem filtru carbon si incepem sa intervenim noi cu solutiile bine stiute. Daca se schimba apa regulat si plantele cresc bine NU mai este necesar acest filtru.
Sa stii ca nu am nimic cu tine, dar vad ca multi spun sa nu se foloseasca acest filtru .......dar nu spun si de ce, (nu sunt un fan al filtrului cu carbune)dar consider ca este bine a stii de ce nu este indicat folosirea lui.
@Folosesti JBl Biotopol sau un produs asemanator + cu restul te risti

Inainte de a spune ca filtru cu carbon nu este bun ar trebui sa stii cum sa-l folosesti Am mai spus undeva pe forum ca acest filtru ar trebui vandut cu prospect de folosinta.
1. Acest filtru de carbune este indicat a se folosi pe perioada ciclari apoi se scoate pentru a nu opri minerale, fertilizanti, elemente organice si vitaminele.
2. La schimburile de apa, este indicat timp de 24 de ore a se folosi filtrul de carbune dupa care apoi se indeparteaza.
3.Pe perioada in care se pun in acvariu medicamente la fel se va scoate.
4.Dupa tratamente se introduce iara pentru 24 de ore.
5. Acest filtru NU se tine permanent ci doar atunci cand este necesar.!

Asta asteptam sa-mi spui eu nu am dialogat cu tine pentru ca nu stii, ci pentru a intelege lumea de ce, unii spun ca este rau dar nu spun si de ce.
Eu nu stiu de ce dintre toate substantele insirate de mine ai ales "verde de malachit si antibiotice"???(probabil ai ales varianta cea mai usoara ptr tine. Este la mintea copiilor ca astea nu curg la retea) stii bine la ce substante ma referam ... Te intreb inca o data CONCRET cum opresti: iodul, cupru, clor. hidrogen sulfurat si cloramina presupunand ca in apa de la retea ai asa ceva si nu stii
Dar daca la un schimb de apa te trezesti cu ele ce faci? adio pesti ....Stau si ma intreb oare de prosti l-au inventat astia?
Cum spuneam mi-am pus lumea in cap

@ Rebella: Nu e vorba ca nu ne place.Retine din substantele necesare plantelor(fertilizanti) si pestilor.

Daca nu pui filtru carbonic ce te faci cu iondul, fenolul (apa galbena), amino-acizi, cupru, crom, fier, mercur, clor, cloramina, hidrogen sulfurat, verde de malachit, sufl si antibiotice cu ce le opresti? Carbunele are rol de filtrare chimica a apei, retinand elementele.
...da iti trebuie o cutie de tabla si un sac de iuta in care sa-i bagi.
kimi

@ kimi: Acvariul in mare e ciclat(n-am facut teste) dar are 4 saptamani, schimburi de apa am tot facut la 2-3 zile, acum am sa ma duc incet-incet la o data pe saptamana 25%

Vrei sa spui ......probabil este ciclat, cumpara un test 5-1 de la JBL si verifica parametrii. Era de preferat sa nu schimbi de loc apa 1 luna atata timp cat nu ai vietuitoare in el si trebuia putina mancarica de pesti pusa din cand in cand ca sa ajuti bacterile. Este pacat ca mai tarziu sa te trezesti ca apa miroase sau este plina cu alge, nu mai zic si de pesti......Mai toata lumea trece foarte usor peste aceasta etapa, va inteleg sunte-ti nerabdatori dar este bine sa ai rabdare si abia dupa ce ai verificat acvariul, sa vorbesti despre ce pesti pui in el. Oricum inteleg ca acum este prea tarziu Succes si bafta! ...nu uita RABDARE
archangel82 wrote:

la ce filtre m-am gandit eu!
Tetratec EX 1200 - debit - 1200 l/h - indicat pentru acvarii cu volum - 200 - 500 litri - capacitate filtru - 12 litri

Salutare si tie!

Iata ca si-a facut aparitia si un beneficiar de Tetratec eu sunt foarte multumit de el in ciuda a ce se spune ca vezi doamne curge!,(o sa-mi sara multi in cap acum )
Da curge, daca nu stii sa il montezi, furtunele se introduc pe stiut pana la capat, apoi strangi cu putere dupa care tragi usor de furtun ca sa fi sigur ca s-a strans, astfel nu ai nici o problema. Capacul are sageata si nu se poate monta altfel iar calitativ bate o multime de alte filtre externe, dupa cum ai scris si tu cu mediile de filtrare, iar apa din bazin este cristal! Decizia iti apartine.
Probabil lipsa perche, este un peste stresat in general cand sunt mai mici sunt agresivi, daca nu ai pietre in acvariu atunci nu il va sparge. Vindel sau schima cu un acvariu de 300l si cumpara o pereche.

Forum Index » Profile for Nilsen » Messages posted by Nilsen
Go to: