[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
oscar violent  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
ttavi
Member

IP:

Imi cer scuze daca era scris pe undeva dar datorita timpului nu am putut sa stau si sa caut.
Am un oscar 25cm(mascul) intr-un acvariu eheim 180L. Cam de o saptamana a inceput sa aiba un comportament foarte violent. Ravaseste tot substratul si loveste geamul de la acvariu. Isi ia avant si efectiv il ataca cu gura larg deschisa. Nu stiu daca sunt paranoic sau nu dar imi este teama sa nu il sparga.
Aveti idee de ce are acest comportament?

tavi...........MULTUMESC ANTICIPAT!
[Email] [Yahoo!]
alef0
Member
[Avatar]

IP:

I s-o fi facut de ... :18: ...
Trece-l pe bromura de calciu si de strontiu. Poate-i trece.

Hasta la victoria siempre!
Leo's ship models
[WWW]
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

In primul rand lipsa de spatiu il face sa devina agresiv la tine 25 cu 180 este OK , mai ai cumva si alti pesti in acvariu? ei sunt pesti teritoriali,si cresc destul de mult, in plus mai conteaza si temperatura inclusiv calitatea apei, sistemele de filtrare. Daca nu are pereche iar este posibil sa devina agitat, iar pentru 2 oscari iti trebuie un 300l minim.Vezi unde ai gresit si asa rezolivi problema agresivitatii. Oricum ei sunt renumiti ca pesti agresivi, mai ales cand nu le convine ceva.

This message was edited 1 time. Last update was at 01/10/2009 11:35:17

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
ttavi
Member

IP:

In acvaroi numai am nici un peste.
Filtrare am in jur de 2100L/h, deci nu se pune problema, iar apa am testat-o si este in parametrii normali. Doar temp este in jur de 27gr datorita temperaturii din camera, dar in timpul verii temp era si mai ridicata si totul era ok.
Stiu ca devin agresivi cand nu le convine ceva dar chiar nu-mi dau seama ce.

P.S. Este hranit cu inima de vita fiarta de mine, creveti congelati si mancare congelata pentru discuss.

Mai voiam sa intreb ceva: Sunt sau nu paranoic in legatura cu rezistenta geamului. Acvariu este luat de la Hornbach si are sticla de 6mm.(EHEIM)

[Email] [Yahoo!]
MihaiA09
Member
[Avatar]

IP:

Ooda. Cred ca o sa se sparga. Ma mir ca nu s-a spart inca. Pai la cati litri are acvariul trebuia sa fie spart de mult. Trebuie de vreo 10 mm cu intarituri. Daca se sparge cred ca Oscarul va fi un . Iar OSCARUL ii se v-a inmana lui... CEL CARE A FACUT ACVARIUL

~Mihai~ ~Pace~ ~Respect~
[Email] [Yahoo!]
Nilsen
Member
[Avatar]

IP:

Probabil lipsa perche, este un peste stresat in general cand sunt mai mici sunt agresivi, daca nu ai pietre in acvariu atunci nu il va sparge. Vindel sau schima cu un acvariu de 300l si cumpara o pereche.

Viata are ORICUM dreptate!
[Yahoo!]
dragos
Member

IP:

Numai ca daca baga o femela peste dement e posibil sa o omoare cu bataia.....La marimea asta trebuie grija ca sa reusesti sa combini un mascul de oscar cu o femela pe care nu a mai vazut-o ..... Poate doar daca femela e mai mare si daca ii baga pe amindoi intr-un acvariu nou in acelasi timp .
ttavi
Member

IP:

Aici sunt de parere cu dragos11. Daca ii bag o femela o va batea. cat de mare sa fie femela tinand cont ca el are deja 25cm(cu tot cu innotatoare)?

Daca stiti unde sa gasesc o femela pe masura si unde as putea sa-i tin pe amandoi cateva zile(max o sapt), dupa caer sa ii aduc acasa va rog ajutati-ma.

[Email] [Yahoo!]
koala
Batran si obosit
[Avatar]

IP:

@ttavi : Te rog sa nu deschizi topicuri care trateaza acelasi subiect ... merci ! ...

http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/9336.page

PS : Pe cel vechi am sa-l inchid, discutia continua aici ...

This message was edited 1 time. Last update was at 08/10/2009 22:59:15

Samson & Delilah (2002) - Marele African (2007) - Angels in heaven (2010) - Life is like a box of chocolates (2011) - Nemo's House (2012) - The Big One (2012) - Cubul (2013) - The Return (2014) - Back to the roots (2015) - Un sumatran, doi sumatrani (2020)

Forum Index » Cichlidae
Go to: