Message |
|
|
 |
|
Silica gel , am cateva zeci de kg pe la lucru  .Acum un alt aspect de care imi fac griji, camera mea unde sunt acvariile e cam racoroasa, vara 21 22 grade, asta cu conditia sa fie usa deschisa, de nu sunt mai putine,iarna cum merge centrala (lasat pe 21 termostatu), nah in alta ordine de ideii , acum am cam 22 grade in acvarile de pe etajera situata mai sus, iar pe etajera de jos am 21 si 20 grade in acvarii, ar fi ok sa le las fara incalzitoare acvariile? Caci am cumparat niate resunuri de tot rasul , le pun la 20 si ele fac apa la 24-25
|
 |
|
Eu stiu ca de la 40 cm in inaltime trebuie intarituri...strica daca sunt prost puse, daca sunt la 1 2 cm sub cei 50 cm nu strica cu nimic , caci tu vei acoperi cu un coltar acea margine si nu se va vedea, acum la sticla de 10mm nu stiu ce sa zic, eu am un acvariu 130x35x40 fara intarituri cu sticla de 10mm
|
 |
|
Nu merge nici pt ciclarea filtrului? Am vazut o gramada de filmulete cu ciclare in galeti
Oricum dupa mine acest filtru e mult mult prea indesat cu bureti...as folosi 1 singur , cel mai gros la intrarea apei in filtru
|
 |
|
1.O mare parte din bacterii se afla in filtru restul in substrat, proportia din cate stiu e undeva la peste 80% in filtru
2.Ciclarea unui acvariu nu o poti face fara un filtru deci eu cred ca de fapt filtrul se cicleaza
3.Pentru ciclare e suficient cat sa ti miste filtrul, dar trebuie sa bagi ceva cultura de bacterii , ce ajuta in rolul ciclarii,eu unul nu recomand reducerea debitului din robineti,o sa fortezi pompa
4.Cred ca gasesti parerea mea in raspunsul 3
5.Aici sunt o multitudine de optiuni, ceva profi e Matrix ca material filtrant iar ceva bun si ieftin Siporax.Marea majoritate scot bureti, de altfel si eu am apelat la aceasta treaba, mai am in filtru doar un burete cu porozitate mare adica cu gauri mari , care se afla la intrarea apei din acvariu in filtru.Majoritatea filtrelor externe cred ca cam toate cu exceptia celor de sub 2L fluxul apei vine de jos in sus, adica apa intra pe sus dar de jos incepe filtrarea spre iesire catre acvariu
Ps:Tot ce ti am spua eu e doar o parere, poate sunt la fel de incepator ca tine dar am rasfoit vreo 3 luni forumu asta rau de tot
|
 |
|
Multumesc ca mi ai spus, o sa iau 100g si o sa le bag intr o cutie undeva unde nu e umezeala
|
 |
|
Am inteles, nu m am gandit la treaba asta sincer
|
 |
|
Eu zic sa lasi acel filru si doar sa bagi ceva calitate in el
|
 |
|
Vad multi pe YT ca baga doar gh+ ca sa creasca tds ul, acum stau si ma gandesc,oare am gresit comandand gh/kh+ ?
|
 |
|
Sincer nici nu m am uitat de cutie mica,plus de alta vroiam si niste plante, am vazut ai in alta parte cutie mica si costa in jur de 60 Lei, asta a fost 75 lei,eu zoc ca e cat de cat ok
|
 |
|
Poi eu faceam gh de 8-9 ca sa am tds ul peste 200, mi se parea mult prea mare caci si kh ul influenteaza tds
|
 |
|
In urma unor nervi produsi in jurul orei 01:00 mi am comandat dennerle GH/KH+ 200g,am sa l folosesc in acvarile cu neocaridine iar in cel cu caridine am sa folosesc doar gh+
|
 |
|
Asa , m am apucat sa mai fac un test de gh dupa ce am adaugat gh+ la unul din acvarii am 166 tds si gh 6 , daca mai bag gh+ sa cresc tds ul fac gh 8 si un tds peste 200, credeti ca e ok sa am aceste valori? Mai ales caci kh ul e 1 sau mai rau.Multumesc
Alt acvariu 135 tds si 5 gh, aici vin caridine
|
 |
|
Speram 92fox
|
 |
|
Vai Doamne in ce ma bag
|
 |
|
Da , ma fac si chimist si biolog si bucatar nutritiv  .E stiam ce ma asteapta, daca nu mi placea nu intram in hora.Acum o alta intrebare poate proasta dar am cautat ceva pe net si nu am gasit, se ia 10 bucati red rili si 10 bucati sakura, care ar fi rezultatul intr un acvariu, red rili vor avea o nunata mai buna de roshu sau pur si simplu femele de sakura fac sakura si alea de rili fac rili?
|
 |
|
Frumos, am sa te rog eventual in urmatoarele poze cu standul sa pui ceva si poze cum ai "incleiat" lemnul ,ce ai foloait si cum vei prinde blatul pe suport.Spor
|
 |
|
Frumoasa cina, frumosi melci si creveti
|
 |
|
Da foarte corect, dar imi e teama putin de kh ul acela care e 1 , pe de alta parte vad in acvariu mare unde am creveti 10 la numar ca dupa 2 saptamani cresc,naparlesc si se inmultesc.Probabil media lor de viata sau rata de inmultire ar fi mult mai mica fata de o apa cu un kh de 3 si un gh 6
|
 |
|
Dd pe aici de pe forum, daca te ajuta
http://www.plici.ro/?v=grading.png
|
 |
|