[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Berea
Forum Index » Profile for Berea » Messages posted by Berea
Pfff , nu stiu ce sa fac cu lumina imi e ff dificil ai sa o mai ridic.Un 10 cm daca o mai ridic credeti ca ar ajuta cu ceva?
Radu_B wrote:In prima cred ca este cyano. Baga mana si scoate-o de acolo. Daca pare "gelatinoasa" si se desprinde usor de pe pietre e cyano.

In a doua GSA

Ok ms
MihaiF wrote:GSA . De ce tii MC fara CO2 ?

Am incercat si wu ca si oricare alt curios , nu ma certa .Ideea e ca am vrut si eu o planta ceva de prim plan gen gazon,da mi tu un sfat cu ce sa pun sa creasca asa 5 10 cm si fara co2, doar cu fettilizanti
teddy2k wrote:Prima poza e foarte neclara, imi fug ochii in toate partile. In a doua poza ai GSA.

Le am facut redimensionate ca sa pot sa le atasez,nu stiu alta modalitate sa pun poze aici
Scz nu stiam ca nu se vede
Buna imi apar aceste chestii,in a 2 a poza unde se afla pe substrat pe o suprafata mai mare in dreapta am Monte carlo, fluxul apei vine din dreapta iar MC nu prea ii merge, zici ca se topeste,iar in stanga lui apar aceste chesti verzi

Ce este? https://imgur.com/gallery/U2Jb5cB

Lumina am 3x 54w 5 ore pe zi la un acvariu de 170L ,fertilizez cu masterline si nu detin co2, ca si filtru am un eheim de 750L/h doar cu siporax
Cu ridicatu e dificil,daca pun plante de suprafatza o sa am probleme ca nu mai ajunge lumina la plantele de mijloc sau de prim plan,ideea e ca nu doar neoni fac asa, mai am si 9 rasbora espey si 5 red nose si tot 9 neoni.am sa atasez maine o poza cu ce plante am acum in acvariu,dar am vazut multe alte acvarii mult mai slab plantate si nu au probleme
https://www.e-marbo.ro/becuri-fluorescente-liniare-and-circulare/lampi-fluorescente-t5/ho-54w-830-t5-230v-g5-ho-warm-white.html

Nu ma prea pricep la astea dar pare 3500,chiar acest neon se opreste ultimul, mai am unu flourescent de la ATI si acesta https://www.e-marbo.ro/becuri-fluorescente-liniare-and-circulare/lampi-fluorescente-t5/ho-54w-865-t5-230v-g5-ho-cool-daylight.html

De mentionat ca lampile sunt la 53 cm de substrat si vreo 17 de luciul apei
Tocmai am facut chestia cu neoanele, am stins prima oara neonul alb 54w si neonul flourescent tot 54w, dupa 20 min am stins si pe cel de 54w warm (am considerat ca e cel mai slab ca si intensitate) .Absolut fara nici un rezultat.Pestii in continuare la stingerea lumini se lovesc de toate celea, zici ca sunt orbi ,se baga jn plante in substrat etc .Nu cred ca sunt aingurul cu aceasta problema, va rog ajutati ma sa i gasesc rezolvarea , imi e foarte mila de ei ...cand stiu ca vine ora cand trebuie sa se opreasca lumina mi se rupe sufletul
In concluzie imcercam pe buzunaru nostru
scorpionul wrote:Am uitat sa specific: ph apa osmoza = 6.00

Dar pe cutia de kh/gh+ parca scrie ca nu influenteaza ph ul nu?
A lol... si eu ii omoram in ala mare cu penseta, oricum nu am vazut unu mai mare de 1-2 mm.Trecand la topic,multumim inca o data, eu am o problema cu temperatura scazuta.In camera unde sunt acvariile am 20.5 grade, centrala e pusa pe 21 grade (nu fac caldura in casa pt copii, tu stii cum e cu temperaturile) iar vara in acea camera nu creste temp de 23 grade, deci mie acum imi merg incalzitoarele si am 23-24.5 in acvarii,1 incalzitor l am schimbat face 23 e ok, mai am de rezolvat/schimbat 2
Da asta cu scazutul ph ului pt unii e o problema, eu dupa inca o masuratoare am ph 6.4 din robinet.Problema e alta, am gasit un acvariu pt creveti "infestat" cu planaria.Doar penseta si furtunul de golire/alimemtare sunt comune cu acvariul mare unde am deja planaria.pana nu bag crevetii am sa fac o tratare cu rombendazol
scorpionul wrote:am promis niste masuratori de apa http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/220/28172.page#p406810

Am dat refersh toata ziua,stiu ca esti om de cuvant si am tot asteptat
In primul rand nultumim frumos,acum urmeaza parerile mele pur si simplu din experienta si gandirea mea

1.Gh+ e indicat sa fie folosit la caridine care nu au nevoie de kh
2.Gh/kh+ e foarte ok pt neocaridine avand un raport de 1/0.5 gen poti face un gh de 6 cu kh 3

Acum o intrebare, in toate acvariile umde ai facut aceste teste prezinta acelasi substrat si aceleasi materiale ca si decor? Ma refer in general la pietre/ roci

Ps:Ceva de temperaturile din acvarii ne poti spune?
Tocmai am descoperit planaria intr un acvariu pt creveti...singurul lucru comun cu acvariu mare e furtunul de alimentare si penseta...deja sunt satul de planaria...imi e ....
Eu stiu ca undeva la 23-24 e ok la neocaridine si undeva la 22-23 la caridine
Maine am sa il sun iara pe acest domn , am imp ca ma ocoleste, in fine o sa vad ce pot face, ideea e cam pe la ce temp tineti voi neocaridinele si caridinele?
Cazul e pierdut , am incercat sa vb cu el a dat o din fanta in cola si uite asa pot zice ca am fost tepuit.Ele merg dar fac 24 grade sau 25, mie mi se lare prea mult
Il pun pe 19.5 si tor asa face, sunt de toata jena, am dat 45 pe bucata din magazin dar am uitat sa i cer la ala bonu si nu mai am ce face

Forum Index » Profile for Berea » Messages posted by Berea
Go to: