Message |
|
koala wrote:Siliconul nu lipeste plasticul ala...
Nici nu vreau sa l lipeasca ci doar sa faca o mica pelicula  am facut rost de niste cuple cu cot la 90 si garnitura pe filet.Incercarea moarte n are
|
 |
|
Mai am si o varianta ca acest recipient sa il pum intr un colt al acvariului el avand doar 11 cm pe 11 si atunci orice mica problema de scurgere nu va afecta mobila, dar in zilele ce urmeaza intai vreau sa incerc varianta cu putin silicon pe interiorul capacului,o sa revin cu poze si rezultate
|
 |
|
Da , am luat in calcul si varianta cu teava de 110 dar mi se pare mult mai greu de etansat,o sa vedem,incerc si vedem ce iese,o fac din pasiune si nu o sa fiu dezamagit de un eventual esec
|
 |
|
colibri wrote:2 ani si 7 luni.Vreau sa il atrag de mic in tot ceea ce tine de animale de companie
E foarte bine asta, si eu am crescut in compania cainilor si acum iubesc orice animal .De curand am primit o broasca testoasa si mi a deschis apetitul unui vechi hobby.. acvaristica si acum am in cap un acvariu in perete...o sa i bag si eu nevestemi ca vreau sa i invat pe baieti (gemeni 4 luni) de mici cu animalele de companie...avem si caine dar nah  .Bafta si sa iti creasca mare si felicitari pt initiativa
|
 |
|
Da frumos bv bv
|
 |
|
Buna alexandra,bine ai venit  .Ce varsta are baietelul tau?
|
 |
|
Apollo wrote:Sunt curios cat de etans va fi filtru.Daca esti indemanatic si ai ce iti trebuie o sa il faci,ce-a mai mare problema pe langa cea de etanseitate va fi amorsarea(lucru intalnit si la filtrele dedicate).
Daca poti documenta fiecare pas, pe care il faci pentru realizarea filtrului,va fi un ajutor in plus pentru cei interesati.
Mult spor!
Deja am depistat o mica scurgere dar cred cu cu putin silicon in interiorul capacului rezolv problema,cred ca cea mai mare problema nu e etansarea si nici amorsarea ci pompa care o sa o folosesc,e o simpla pompa de filtru cu depit de 400 L/h ,amorsarea iara va fi un lucru super easy caci las pompa in apa,trebuie sa dau o fuga pe la dedeman sa caut doar iesirile din acea cutie pt tur si retur,acolo am o problema dar vedem ce gasesc.o sa incerc sa fac poze si eventual mici filmulete cu etapele mai importante.Multumesc de sustinere
|
 |
|
teddy2k wrote:Mie mi se pare foarte putin spatiu deasupra. Fa niste teste cu o cutie de carton de inaltimea la care vrei sa fie acvariul, pune ceva deasupra la 20cm si vezi cum merge sa faci curatenie, sa pui lampa, etc.
As face si mai mult spatiul dar cum acoper pe urma acel spatiu? Initial am spus ca fac o rama de lemn de jur impreujurul acvariului din lemn si sa o pun pe perete ca acvariu sa arete ca un tablou
|
 |
|
A ajuns si recipientul care se va transforma in filtru extern
|
 |
|
Intentionez sa imi fac un acvariu in perete de circa 120x30x30 ,o sa am un spatiu deasupra de 20 cm,intentionez sa fac un capac din plastiglas.Doresc un acvariu doar cu gazon si nu prea as investi in sisteme co2,acum vin cu intrebarile:
1.exista gazonae ce se pot tine fara co2
2.as putea sa pun ca lumina o banda de led rgb pentru decor?daca gazonul necesita alta lumina pot pune si aceea
Tin sa mentionez ca urmez sa il populez cu neoni guppy si ceva zebre eventual.Inainte sa ma apuc vreau sa aflu cat mai multe pareri ca totusi sparg un perete in casa
|
 |
|
Poi in marea majoritate a videourilor pe YT la cei ce isi fac filtre nu vad sa puna carbon,cel mai utilizat mediu e inele ceramice
|
 |
|
Acum va intreb ,pana o sa fac acel filtru e ok daca as scoate din cel actual acel carbune actic si as pune burete?
|
 |
|
Hmmm interesant tare, asta as putea sa il folosesc la urmatorul proiect cu pesti.Multumesc
|
 |
|
scorpionul wrote:daca vrei ca mizeria sa nu se reverse in acvariu cand vrei sa speli prefiltrul, pune prefiltru in afara acvariului. Asa cum a spus koala, in prefiltru se pun doar bureti grosieri
Interesant,poti sa mi recomanzi un prefiltru?si acela e tot extern?
|
 |
|
Hmm nu prea as vrea sa pun pe unde trage apa,ideea e ca broastele fac foarte multa mizerie si de aceea am nevoie de bureti si in interior.Multumesc de parere
|
 |
|
Am uitat sa mentionez ca filtrul se va folosi la o broasca teestoasa ,deci foarte multa mizerie, de aceea as pune 2 3 bureti a cate 2 3 cm grosime fiecare.Multumeec pentru raspunsuri
|
 |
|
Buna , doresc sa imi fac un filtru extern problema mea e ca vad tot felul de variante de asezat materialele filtrante si sunt destul de confuz.Intrebarea e urmatoarea : care e ordinea materialelor filtrante.Ma refer intra apa in filtru si vine prima oara burete gros,subtire si inele ceramice si carbune la iesire sau exact invers?Va multumesc
|
 |
|