Message |
|
Ce cascada @Antecume ca acvariul e in doemitor si vrea cat mai silentios acvariul ...e bun cascada mai ales pe sorb sa pui un burete
|
 |
|
Daca nu vrei sa folosesti pompa de aer si un filtru de burete atunci doar asa as mai recomanda, din cate am obs multi il folosesc si are si debit reglabil
https://abc-zoo.ro/6257-filtru-pat-mini-10-120-l.html
|
 |
|
Sun sun e si nu e silentios, orice ai lua ai nevoie sa pui pe sorb un burete.Sunt si filtre interne direct cu burete fara carcasa de plastic si sunt ok pt creveti...nu ai nevoie de filtru extern.Dupa care trebuie sa vezi cam ce parametri ai la apa sa vezi daca ai sau nu nevoie de saruri minerale
|
 |
|
Bafta
|
 |
|
Poi si folosesti apa de osmoza sau cum faci cu gh kh ?
|
 |
|
|
 |
|
@Sebax in acel substrat nu stiu zau ce ar putea planta...cam orice va muri zic eu
|
 |
|
Arata super dar m ai pierdut ...care era faza cu prinsul lampilor daca ai capac ?
|
 |
|
Acel substrat fin ce granulatie are? Eu cred ca sub 2 mm si daca e asa o sa ai probleme daca vrei plante...chiar si cele easy,substratul find foarte fin radacinile nu se vor putea dezvolta, nu isi pot face loc mai exact.
PS:Colegi mai cu experienta sa intervina daca am spus ceva gresit
|
 |
|
Eu dupa exact 3 saptamani am introdus 4 black molly,fara sa i hranesc pentru a curata de prin acvariu acei muci ce ii produc acel lemn folsit la decoruri,poti baga 3 4 black molly si daca nu ai prin scape ul tau acele lemne le dai de mancare asa la 2 3 zile, eu asa am procedat, oricum acvariul meu pot zice ca e cat de cat stabil acum , si l am umplut cu apa pe 9 martie
|
 |
|
zimaionut wrote:daca as achizitiona un filtru extern as putea sa folosesc in continuare unul intern? ce model imi recomandati pt un bazin de 200l?
Eheim sau jbl, oricum ceva cu debit peste 1000 pe ora
|
 |
|
Filtrarea este un lucru foarte important ai nevoie de un filtru extern care macar de 3 4 ori sa ti circule real toti 100 litri pe ora, deci un filtru bun ar fi un eheim ecco pro 200 sau 300, eu detin un ecco 300 la un 150 litri si sunt undeva relativ la limita.
Capacul e cam aiurea, o sa l faci si dupa ce l folosesti si iti ajunge apa la 25 26 grade iarna nu o sa fii prea multumit,asta daca faci cu neoane, faza cu benzile led nu stiu ce sa zic, era cineva pe fb care facea ceva capace cu led si e destul de renumit daca te intereseaza caut si iti spun
Co2 nu am nu am folosit si nici nu am de gand momentan
Ps:ca si sfat, ia un substrat fertil bun, ia o gama de fertilizare minim masterline si iti merg si plante medii sa le cresti, dupa o perioada in care acumulezi ceva experienta poti trece pe co2(e strict parerea mea de incepator nu trebuie sa iei in calcul ce am spus dar mie imi pare rau ca nu am bagat 2 3 mil in substrat fertil)
|
 |
|
Si din pacate am avut primul deces, sa intamplat la orange tank.Testele au indicat asa : ph 6.5 gh 6 kh 1(robabil caci picatura jbl se face direct galbena) tds 215.In acel acvariu treaba merge struna, am 2 3 gravide (una sigur asa am primit o ) , una chiar azi am zarit o cu burta mare deci e proaspata.Nu imi explic cauza desului, singura explicatie dupa mine ar fi o naparlire proasta dar nu inteleg de ce caci am gasit zilnic 1 2 naparliri prin acvariu, la fel se intampla in toate.Cand am primit crevetii bagandui intr o galeata alba am obs si un pui , probabil era la 1mm, abia am reusit sa l iau cu lingurita,acum e triplu,ceea ce mie imi indica o buna activitate in acvariu,in concluzie nu imi explic acel deces,mentionez ca era mascul
|
 |
|
Hmm da nu stiu as si lasa o si nici nu as lasa o sunt asa in dubii
|
 |
|
In continuare am probleme cu gsa, deshi fac schimb de apa saptamanal cam 30-40% si de fiecare data cam 50% din apa schimbata se schimba prin aspirarea substratului,din lumina am redus,dar in continuare am pe substrat pe cateva plante si pe ici pe colo pe lemne.Credeti ca m ar ajuta un test de po4? Am tot citit ca la concentratii foarte mici de po4 si concetratii mari de no3 apare gsa.Testul de no3 astazi arata undeva intre 5-10 (inca nu pot determina culoarea exact  ) ,nu e foarte mult gsa dar ma irita sa l stiu in acvariu.Multumesc
|
 |
|
Stiu ca ai mai spus  , atunci cum spunea koala cu primdere pe stand
|
 |
|
Te am prins @Lemon, nu mi ai urmarit jurnalul  am 5 acvarii cu 5 tipuri diferite
|
 |
|
Hmmm da merge si cu profilul acela dar din cate stiu e cam lat..pe la 2 cm
|
 |
|
Nu pe marginea bazinului, eu ma refeream direct pe perete sa prinzi
|
 |
|
|