| Message |
|
|
black, te rog sa mi spui si mie unde ai gasit Siporx de 1 l la pretul afisat de tine? Eu gasesc de 1 l de la 78 de lei in sus
|
 |
|
|
Multumesc Black, am citit, e f intresant testul.
Tocmai de asta ma gandesc sa nu il ung cu nimic, mai ales ca am mai avuto experienta cu inundatia de la acvariu.
Koala spui sa nu pun nici un fel de burete in interior? Nici macar cel fin de deasupra?
|
 |
|
|
Siporaxul nu e cam tot una cu inelele cermiace? Sau cel putin ca aspect.
Ma gandeam ca daca am inele ceramice sa iau altceva gen Eheim Substrat Pro.
Am sa mai studiez problema pana ce se usuca siliconul.
|
 |
|
|
Incet cu grija si atentie  . Glumesc, e o treaba dificila.
Ieri am pus capacul de jos si azi s a chinuit sotul meu 5 min sa l scoata. Dar nu e imposibil.
Stiu ca mai e o solutie sa i ung garnitura cu glicerina ca sa iasa mai repede, dar ma tem sa nu iasa prea repede, adica singur.
|
 |
|
|
Si cum pasiunea este mai mare decat bugetul, am inceput sa lucrez la un filtru extern ptr acvariul prezentat aici http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/25052.page.
Am luat o teava PP de 125, manson, capace, robineti, furtun etc. Voi folosi capul de filtru Resun Sp 2500 cu 1400l/h.
Pentru sertarele in care va sta materialul filtrant am decupat trei galetuse de plastic si l e am gaurit pentru a permite circulatia apei. Le am pus niste suporti din cuie ptr polistiren pentru a nu se presa prea tare una peste cealalata.
Am infiletat un cot in care va fi montat un robinet ptr IN, si l am siliconat.
Urmeaza sa mai montez un robinet mai jos ptr evacuare reziduri. Am montat si robinetul de sus, stiu ca mansonul e metalic, dar am cautat in 4 magazine de bricolaj si nu am gasit de plastic. Ideea este ca cele doua filete interioare se imbina perfect in interiorul mufei metalice si sper ca apa sa nu aiba aproape deloc contact cu metalul.
[URL=https://imageshack.com/i/1x6jtlj]  [/URL
Urmeaza maine sa montez si pompa in capac.
La baza in interior voi pune o teava PP de 110 gaurita pentru a sustine materialul filtrant.
Si dupa cum s a exprimat sotul meu, bugetul pentru acvaristica s a consumat ptr urmatorul an, marea intrebare e cu cei voi filtra?
Am cumparat un burete grosier pe care vreau sa l asez primul, de jos in sus, apoi un sertar cu bio balls, urmatorul cu inele ceramice,(astea le am deja) si ultimul ar fi trebuit cu substrat pro pe care nu l (am gasit azi la Zoomania si nici la Animax). Ma gandesc ca in ultimul sertar sa pun pietris din acvariu, deorece este gata ciclat, pana ce voi reusi sa cumpar substrat pro (fara sa afle sefu  ), si ultimul strat sa fie buretele fin care se afla momentan in filtrul intern (e acel burete verde asemanator cu cel de la buretele 4 de vase), pentru a opri particulele mici sa intre in pompa.
Astept sfaturile si sugestiile voastre ptr acest proiect dar mai ales pentru materialele filtrante, daca sunt puse corect sau daca sunt k?
Multumesc.
|
 |
|
|
Donez Urgent 6 buc raci apa dulce Procambarus Allenii, 4 sunt marisori peste 6 cm si doi cam de 4 cm.
Vreau sa scap repede de ei, sa nu innoate prin fosa septica
|
 |
|
|
La mul?i ani!
Multumesc ptr pont.
Acum am pus 6 puntias titteya, cred ca mai astept cu galaxy.
Acest nano a fost f?cut initial ptr RCS, dar m? gândesc ca ar fi frumos sa fie populat si in partea de mijloc cu ceva vietuitoare.
Din p?cate se pare ca m galaxy, chiar daca sunt pesti de talie mica, nu sunt cea mai buna alegere ptr ce vreau eu.
Multumesc tuturor colegilor ptr suport 
|
 |
|
|
Multumesc Opincaru ptr l?muriri.
Trebuie sa invatam si noi încep?torii de undeva, de asta si atâtea intrebari 
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
Da sitele vin pe inaltime si culiseaza pe niste canale predefinite cu foarte mult spa?iu intre ele.
Practic cutia e aproape goala.
Am sa pun inelele si buretele din filtrul vechi pana cump?r eheim substrat.
pestii sunt cam sfiosi sper sa i prind in poza 
|
 |
|
|
|
Multumesc Stefan
De acolo am luat si filtrul.
Am deja ciclate in filtrul vechi 8 buc de inele ceramice, m? gândeam sa le folosesc pe alea.
#Întrebarea e daca sa renunt la cele doua elemente (site) care sunt acum in interior sau sa adaug printre ele ce îmi încape?
E suficient numai cu Eheim substrat pro sau trebuie si un burete ptr filtrare mecanica?
|
 |
|
|
am facut un upgrade - am adaugat un filtru hang on Hailea Sl 206 de 500 l/h.
Acum functioneaza in paralel ca sa se cicleze.
Dupa ce renunt la cel vechi ce pot adauga ptr filtrare suplimentara in compartimentul noului filtru? Pot adauga inele ceramice?
El are doua site acum destul de inguste nu imi inspira prea multa incredere.
Si am adaugat 6 buc de Barbus puntius titeya.
|
 |
|
|
|
lemnule bun, e testat anterior.
si mie mi se par scumpi de asta cautam si aici pe forum o varianta mai ieftina.
@denes e doar opinia ta
|
 |
|
|
|
Pestii i am g?sit la cineva din Iasi care aduce pe comanda. 10 lei buc la peste 10 buc. Pb e ca nu stiu cati sa cump?r.
Lemnele sunt salcie creata de la mine din curte, t?iate din vara, uscate natural, dar înc? plutesc, de asta am pus piatra peste ele.
înainte tot de astea am avut dar mai subtiri si a mers bine .
probabil ca au s?rit ptr ca pun apa pana la marginea de sus ca sa mai castig volum
|
 |
|
|
Salutare colegi,
Am decis sa incep un jurnal nou ptr nano cubul meu, prezentat anterior aici, http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/0/25052.page, impreuna cu celalat acvariu.
Dimensiuni: 25x25x30 cm,
substrat pietris negru,
lampa 9w- sta aprinsa nopatea pe post de veioza ptr copii
filtru intern Sun Sun HJ532, 350l/h - am taiat in jumatate buretele si am adaugat inele ceramice
flora: moss, valisineria, cladophora si alta planta careia nu i stiu denumirea
fauna: RCS - de cande a venit frigul sunt mai putini, din pacate  Si urmeaza sa i cumpar un incalzitor de 25 w.
De curand i am schimbat putin si "betisoarele din interior".
Vreau sa schimb filtrul cu unul hang on , si ma gandeam la acesta http://www.pepika.ro/21-Acvaristica/385-Echipamente-pentru-acvaristica/429~Filtre-de-apa/2254-Filtru-extern-Hailea-SL-106.html, cred ca este suficient ptr mine.
Ce parere aveti?
Mare provocare este ca vreau sa l populez si cu Microrasbora Galaxy. Cati pesti pot pune la volumul acesta? trebuie capac, sar din acvariu? (am avut guppy rosii si au sarit toti rand pe rand, ii gaseam uscati pe dulap dimineata)
Cat de dificili sunt acesti pesti? Amcitit eu cateva articole, dar cred ca experienta spune mai multe
Multumesc,
Anca
|
 |
|
|
|
Caut sa cump?r 15 buc Microrasbora Galaxy , in Iasi sau sa trimit? cineva la Iasi.
Multumesc
|
 |
|
|
|
Nu stiu cum il puteti incuraja si sa i spuneti ca arata bine.
Nu arata deloc natural si e departe de a fi bine.
In primul rand scaote autocolantul de pe spate, pune unul simplu, schimba pietrisul cu unul natural, nu colorat, in natura nu ai sa vezi niciodata asa ceva, si scoate porcariile alea de decoratiuni, pune ceva buturugi si plante naturale.
La capitolul pesti ai o adevarat ciorba, forte multe specii care nu sunt compatibile intre ele: ai scalari, gourami, tetrazone tiger, tetrazone verzi, neoni, guppy etc.
Lasa doar speciile compatibile intre ele daca vrei sa nu inceapa sa moara pestii sau sa se omoare intre ei.
Nu e bine deloc, e foarte artificial, aproape nimic nu e natural in afara de apa.
|
 |
|
|
|
Sincer m? gândeam la 10 buc mbuna. Nu am si nici nu am folosit niciodat? teste de apa.
daca totul merge k acum, consider ca parametrii sunt in regula.
?tiu ca nu merge treaba asa, dar deocamdat? bazinul e stabil
|
 |
|
|
??? nimeni
|
 |
|
|
Buna seara colegi acvaristi,
Va urmaresc cu interes in continuare si invat din experientele voastre.
La mine in bazin nu s a schimabt mare lucru, doar ca am scapat de alge, ocellifierul mi a halit niste plante, si apa e destul de limpede dupa adaugarea inelelor ceramice in filtru.
Bazinul e destul de stabil, fara nici o pierdere, plantele se dezvolta bine, chiar daca am renuntat la bomba, dupa un mic accident cand a sarit un furtun si mi a stropit jumatate de casa cu drojdie
In ultima vreme as vrea sa fac o schimbare majora si sa trec la ciclide, mai ales ca am terminat de recitit jurnalul lui dragos_georg
Si acum vin intrebarile:
- e prea mic acvariul pentru ciclide pitice?
- va face fata in continuare filtrul intern?
Sau mai bine imi vad de acvariul actual si imi i au gandul de la ciclide  , deorece bugetul pentru investitii in acvariu e tot aproape de zero
|
 |
|
|