[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Ancamarketing
Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Superb. Multumim ca ne ai impartasit si noua aceasta experienta.
Nu stiu ce termen de comparatie unversal sa ti dau. Daca le pun pe toate intr o cana obisnuita se umple cu vârf sau poate mai r?mân f putine. Erau intr un saculet de plasa cusut.
Eu am avut 5 guppy in nano si in doua zile au sarit patru si i am gasit dimineata uscati. Au sarit numai noaptea, poate are legatura ca aprind lampa doar noaptea?(o tin pe post de lampa de noapte)
Vezi si tu ce comportament au si cand se agita mai mult.
M am mai linistit un pic.
O sa vad prima data cand spal filtrul cat de tare se tine mizeria de ele, daca se curata relativ usor la o simpla clatire, nu am de gand sa le spal doar sa le clatesc cu apa din acvariu.
Stefan, atasez cateva fotografii cu inelele, sunt cumparate de la un pet shop de langa Kaufland Nicolina. Daca as fi citit pe cutie as fi vazut, abia acum am citit.
Sunt destul de dezamagita de alegerile mele neispirate, se pare ca iar am facut o de oiae.
ceva chinezarii, din pacate.
Am uitat sa specific ca am cumparat inele cermaice si am inlocuit cam 8 bioballs uri din 13 din fiecare cartus al filtrului. Urmatoarea data cand spala filtrul voi completa cu inele ceramice si renunt de tot la bioballs. Acum am pastrat cateva pentru a nu decicla filtrul.

Sper sa se vada inbunatatire dupa toate updatarile: sifonare si aspirare substrat, schimb saptamanal de 40 % din apa, aditie de co 2, si inlocuire bioballs cu inele ceramice.

Multumesc pentru apreciere Koala.
Insemna foarte mult pentru mine un feedback pozitiv din partea ta. Urmaresc zilnic forumul, in tacere, deorece nu sunt in masura sa dau sfaturi. Mai am eu de invatat.

Garra rufa l am luat intentionat, deorece am avut unul imprumutat acum vreo 6 luni si curata f bine sticla si plantele, a fost f harnic. Stiu ca este numit si pestele dr.
Ocelliferul nu stiu de care e, astazi il fugareste pe garra, din pacate nu il lasa sa se apropie de sticla. Sper sa se cuminteasca.

Dupa ce am facut ciorba acum un an si jumatate in primul bazin de 25 l in care am introdus 22 de pesti (carasi, scalri, gourami, betta, etc), acum nu mai cumpar pesti decat dupa ce citesc cu atentie despre ei.
Cei 2 xipho si ocelliferul au fost o exceptie deoarece sunt destui de mari si i am luat aproape gratis, si oricum stiam ca xipho sunt pasnici.

Urmatoarea achizitie va fi de plante de mijloc, de preferat ceva rosu sa dea contrast.

Ape limpezi.
Multumesc
Fauna acvariu 160 l:
- 12 rasbora harlechin
- 6 tetra negri
- 6 neoni
- 2 paltydoras costatus
- 1 garra rufa - cumparat aseara
- 2 xipho cm de 5 cm (unul rosu si unul negru) - cumparat acum 2 ore
- 1 ocellifer de 5 cm - cumparat acum 2 ore

Problema este ca dupa ce am introdus cei 3 pesti cumparati astazi, ocellifer-ul ii fugareste pe tetra prin tot acvariul. Am cautat informatii pe net dar peste tot scrie ca sunt pesti pasnici.
Este compatibil acest ocellifer cu restul pestilor? E un comportament normal sa ii bata pe tetra?
Sau sa astept sa vad daca se linisteste.

Multumesc.
da stiu, urmaresc si eu rubrica de vanzari.
Uneori costa mai mult transportul. De ex daca vreau 4 fire de blyxia la 1 sau 1, 5 lei/fir -transportul prin curier e 20 lei. Ar trebui sa fac o comanda substantiala ca sa renteze transportul, si din pacate bugetul nu mi permite achzitionarea unui nr mare de plante intr o singura transa.
Ce sa facem daca la noi in tara asta e nivelul de trai si trebui sa facem sacrificii pentru hobby urile noastre.
Subscriu si eu la topicul tau.
Astept si eu donatii de plante, nu numai in Bucuresti sau "nu trimit in tara" . Si noua astora din tara ne ar prinde bine niste donatii.
Multumesc.
Multumesc Stefan.
Acum daca tot functioneaza CO2 ul vreu sa imi cumpar cateva plante de mijloc. Din pacate nu stiu alta sursa decat piata de animale.
Din pet shopuri nu prea ai ce sa cumperi, sunt cateva specii si oricum arata jalnic.
Daca stii o sursa pentru achizitii plante in Iasi, te rog sa ma tii la curent.
Dupa schimbul de apa. Incep sa dispara si algele dupa ce le am curatat mai bine.
am cumparat ptr nano meu substrat negru de la Animax in pungi f mici, pret de 7 sau 8 lei/pg
Multumesc ptr indicatii.
L am pus cat mai aproape de substrat si chiar in directia curentului de apa de la filtru. Se observa chiar cum se imbrastie bulelede la curent.

Astept sa vad rezultatele la plante.
E reteta de aici de pe forum a lui Dalles.
Si nu cred ca e normal sa ma intrebi asta in privat, deoarece sunt detalii de acvaristica pe care trebuie sa le impartasim toti.

asa cum am scris in post instalatia a fost donata de Cosmin, iar reteta o gasesti pe forum. Messengerul este ptr grupul apropiat de prieteni.
Multumesc ptr intelegere.
Dupa 2 zilede asteptare .....in sfarsit... primele bule de CO2 pe care le vede acvariul.
Mii de multumiri colegului Cosmin pentru instalatie dar si pentru sfaturile foarte utile.
Am reglat la aproximativ 1 bula/sec, si am coborat furtunul de out din acvariu.

Astept parerile voastre.
este melc de substrat, am si eu. Ai grija ca se inmultesc f repede.
Tocmai am terminat de facut schimbul de apa si vreau sa va spun cum am facut si daca am facut bine.

Am procedat asa: am scos cam 40-50 % din cantitate cu un aspirator de substrat, am tuns f scurt moss ul care avea cladophora.
Inainte de a completa apa in acvariu, am sters cu o carpa de bumbac GDA ul de pe sticla, doar in portiunile in care nu mai era apa (pe uscat ), pentru a evita imprastierea ei prin apa.

Partea interesanta, cel putin ptr mine a fost "aspiratorul" de substrat - confectionat ieri de catre mine. Am luat un flacon din plastic de 200 ml, am gaurit dopul, am introdus capatul furtunului prin orificiu, am sigilat si prin interior si exterior cu silicon ptr acvarii, am infiletat dopul la flacon, caruia i am taiat fundul. A iesit un aspirator de substrat f eficient.
Cu ceva timp in urma mi a mai zis cineva de acest tip de aspirator DIY dar m am gandit ca lasa ca merge si direct cu furtunul.
Diferenta este extraordinara.

Scriu pentru acei neexperimentati, ca mine, si care au doar impresia ca stiu ei mai bine

PS: nu am mai spalat filtrul la schimbul de apa de astazi.

Forum Index » Profile for Ancamarketing » Messages posted by Ancamarketing
Go to: