[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
As merge pe mana lui Dragos, vis-a-vis de "Algae turf scrubber"...

- te scuteste de orice grija cu nutrientii, si nici nu-i trebuie 6 luni ca sa se "matureze".
- ideea e infiorator de simpla... o plasa pe care o spala apa + lumina = alge care cresc de capul lor si "mananca" tot ce e in plus.
- saptamanal trebuie curatata, si asta e tot!

* Parca te-am mai intrebat de anemonele alea mici, din coltul stanga-jos... nu s-au impuiat?
Buna Andra,

- nu e cazul sa te stresezi, acvariul tau arata mai mult decat decent... noi, cei mai batrani, am vazut lucruri muuuuult mai ingrozitoare aici, pe forum .
- se vede ca ai pus pasiune si, la fel de bine, se vede ca ai citit cate ceva inainte sa torni apa peste nisip.
- mie imi place cum arata bazinul, denota ingrijire si pasiune.

Bun venit, in mod oficial!

Later edit: Ti-am editat putin textul (am inlocuit niste caractere care se vedeau ca semnul "?")... nu toate diacriticile sunt suportate, asa ca textul se formata aiurea.
Achilesu' (Acanthurus achilles) si-a luat omorul?... daca vezi ca nu te descurci, sa stii ca am un bazin incapator .
Cristi, i-as lua eu... cu o rugaminte:

- trebuie sa ma astepti pana termin acvariul cel nou (http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23693.page)... asta inseamna o luna, optimist vorbind.
- eu iti dau banii pe ei de acum, dar rugamintea este sa mi-i tii inca o perioada...
- nu am unde sa ii duc, asa ca daca trebuie sa eliberezi bazinul si te "incurci" de ei, nu putem face targul.
- Am "prestat" 80 de litri de apa proaspata (sare ATI Ocean Plus)... apa de osmoza, ca sa nu ma cert cu Dragos .
- Acu', pe timp de vara, instalatia mea scoate EXACT 80 de litri in 24 de ore... joi seara pun butoiul "la umplut" si e plin vineri seara... sambata, in 2 ore, e gata toata treaba.
- Ieri am fost pe la reef (George) si am vazut 2 tridacne superbe, mari, cu "poalele" albastre... cu greu m-am abtinut, da' gandul la Suri mi-a taiat repede elanul de a cumpara una din ele.
- Am dat comanda de un Acanthurus leucosternon, mare cat palma... sa fie acolo, avem spatiu suficient!
- Un amic cu care am fost la George si-a luat un Pomacanthus imperator...
- Mai erau, la vanzare, o gramada mare si frumoasa de corali duri... nu stiu, nu ma intrebati!
Bazinul merge constant, ii fac schimburile saptamanale (5 litri) si atat.

- ieri am luat de la George (reef) un emerald-crab (Mithrax sculptus).
- unii zoanthusi se topesc, altii se inmultesc... nu mi-am dat seama care e manevra, da' nici nu ma streseaza foarte tare aspectul asta.
Bah, eu n-am inteles schema... ai zis 3 bazine (refugiu, DSB, autocompletare) si eu vad doar 2... unde e displayul?

- nu ma pricep la lumini, asa ca o sa tac din gura ,
- eu te-as sfatui ca bazinele "de sus" sa fie gaurite pe fund, astfel incat tevile de scurgere (sorburile) sa fie drepte (fara coturi).
- as face 2 gauri pe fundul acvariului... adica, sa am 2 sorburi: normal + rezerva.
- ala "normal" are lungimea egala cu coloana de apa pe care o vrei tu... ala "de rezerva" e mai inalt cu 1-2 cm, si preia problema in caz ca se infunda "normalul".

Inconvenientul il vad la partea de "zgomot"... probabil ca apa o sa galgaie pe scurgerile alea, nu stiu ce sa zic.

PS: Pe reefcentral.com e un tip care a facut ceva asemanator, niste bazine "in cascada"... daca gasesc linkul, ti-l scriu aici.
Domnule johnny, intr-adevar se poate spune ca ai niste pesti mari si frumosi ... nici nu vreau sa ma gandesc la ce au patimit bietele filtre
Bah, pe vremea mea la "shubunkarii" astia le zicea caras-cometa... cresteau mai mult in lungime, nu faceau burta (precum carasii obisnuiti) si, unele dintre exemplare, aveau coada voalata (dar simpla, nu dubla!).

De unde ai luat buteliile respective?
- Placa de beton va tine fara probleme, mai ales ca acvariul vine langa perete (ai o alta rezistenta langa imbinari)... m-as fi ingrijorat putin daca vedeam bazinul in mijlocul camerei, dar asa nu e cazul sa te stresezi.
- Background: DA, DA, DA
- Bun sumpul la casa omului, trebuie sa recunosc.

PS: Vopseaua aia de pe stativ o sa te tina mult, daca nu-l "julesti" cu ceva metal... am si eu pe Patrol, pe la barele de fier care-l inconjoara. "Tras in plastic" ii spune, aici, la Bucuresti.
Domnule, asta DA lucrare!

- sunt convins ca suportul va sustine fara probleme toata greutatea bazinului (apa+nisip+decor),
- acele intarituri (45 grade) din colturile spate-sus sunt mai mult pentru "somnul linistit", deoarece structura generala a scheletului are caracteristici bune: lungimea este mult mai mare decat inaltimea, deci eventualele forte care ti-ar solicita "diagonala" se disipa pe cei 2700 mm. Eu spun ca fierul ala "n-are moarte".
- banuiesc eu ca si acest bazin "va beneficia" de background (odata obisnuit cu asa ceva, cu greu revii la geamul gol ).

Filtrarea:

- pe ce solutie vrei sa mergi?
- sump / canistre / altceva?
In mod normal, ar trebui sa dormi linistit... bazinul e zdravan, nu o sa ai probleme!
Si eu am trait cu aceeasi teama, la prima umplere a bazinului actual (martie 2008)... deci, fara griji!
Nu te plange ca dureaza 2 ore sa umpli bazinul... cand o sa treci la "marine", o sa vezi ca umplerea dureaza o saptamana!
Bun venit!

Nu te zgarci cu amanuntele privitoare la acvariu...
maly wrote:Am facut o lista cu ce as vrea sa tin in acvariu. Aici va rog sa ma ajutati/ sa va dati cu parerea despre ce sa iau si cam care sa fie ordinea lor.

1) 2x Blue/Green Reef Chromis - Mie nu imi plac, da' sunt in regula.
2) 1x Blue tang - DA
3) 1x Bicolor dotty back - DA
4) 1x Fox face lo - DA
5) 1x Six line wrasse - DA
6) 1x Cleaner wrasse - Asta moare repede, nu are ce sa manance... deci, eu m-as abtine.
7) 1x Yellow tang - DA
8) 1x Cardinal - Mie nu-mi plac deloc.
9) 1x Mandarin - Asta moare si mai repede... nu cred ca poti sa ii asiguri hrana, acum, la inceput.
10) 1x Orange spotted goby - DA, e haios... insa o sa vezi ca e cam static, isi alege un loc sub o piatra si patruleza doar pe acolo.

Ca ordine de introducere in acvariu, ar cam trebui sa ii pui pe toti "din prima"... greu de crezut ca poti sa ii cumperi dintr-o felie, deci vei avea parte si de emotii... eu i-am pus pe ai mei in functie de cum i-am gasit de cumparat, da' bazinul e mare si decorul e intortocheat. "Noii veniti" au avut unde sa se refugieze, vreme de cateva zile, pana cand ceilalti s-au obisnuit cu ei.

PS: Ia in calcul si-un "Albulescu" (Salarias fasciatus).

Scopasul s-a integrat intre celelalte zebrasome... desi e mic, inoata "umar la umar" si mananca "cot la cot" cu toti pestii acvariului... poate reusesc niste poze, deseara.

Stoc viu (startup acvariu - 10 iunie 2012):

- 2 Amphiprion clarkii - (18 aprilie 2012)
- 1 Pseudocheilinus hexataenia - (03 iulie 2012)
- 1 Pseudochromis fridmani - (04 iulie 2012)
- 1 Zebrasoma xanthurum - (11 iulie 2012)
- 1 Zebrasoma flavescens - (25 septembrie 2012)
- 1 Zebrasoma veliferum - (03 octombrie 2012)
- 1 Zebrasoma scopas - (03 iunie 2013)
- 6 Chrysiptera parasema - (26 iunie 2012 si 03 octombrie 2012)
- 9 Chrysiptera hemicyanea - (30 august 2012 si 13 septembrie 2012)
- 1 Salarias fasciatus - (13 septembrie 2012)
- 1 Centropyge bicolor - (03 octombrie 2012)
- 1 Centropyge loricula - (07 decembrie 2012)
- 1 Siganus vulpinus - (07 decembrie 2012)
- 1 Acreichthys tomentosus - (19 februarie 2013)
- 1 Pomacanthus navarchus - (06 aprilie 2013)
- 1 Cryptocentrus leptocephalus - (06 aprilie 2013)

- 2 anemone (Anemonia viridis) - (16 septembrie 2012 si 17 aprilie 2013)
- 1 paguri - (10 martie 2012)
- 8 melci Trochus - (05 august 2012 si 19 noiembrie 2012)
- 1 scoica Modiolus martorelli - (16 septembrie 2012)
- 2 creveti Lysmata amboinensis - (18 iulie 2012)
- 8-10 creveti Palaemon elegans - (05 august 2012)
- 1 crab maron, cu picioare paroase (15 ianuarie 2013)
- 1 stea de nisip (Astropecten polycanthus) - (04 martie 2013)
- 1 stea de mare (Protoreaster linckii) - (16 martie 2013)

PS: In ultima luna n-am mai vazut: iepurele de mare si 2 dintre crabi (verde si negru).

Nene Denis, 15 litri e prea putin pentru 5 zebre... acvariul e insuficient ciclat (o saptamana e putin, daca o iei de la zero)... caracteristicile apei se vor deteriora rapid, in conditiile in care cei 15 litri ai tai contin si nisip, plante, decor, etc... daca vrei creveti in acel bazin, iti recomand sa renunti la pesti!
Suntem complet offtopic, da' discutia e interesanta si niciodata ending story ... si eu m-am contrazis cu Dragos, pe tema asta.

- eu cred ca trebuie sa ne raportam la dispozitivul care "manevreaza" volumul de apa (pompa, in cazul acvaristicii).
- apa vine la pompa pe un circuit oarecare... asta e circuitul numit "TUR",
- apa pleaca de la pompa pe un alt circuit, care se numeste "RETUR".

Asa vad eu lucrurile... pana la coada, nu conteaza atat de tare cum ii spunem, mai dati-o 'reaku de semantica de reef
Magazin (ferma de corali) on-line, din State: http://www.tidalgardens.com

- are filmulete, la aproape fiecare specie de corali pe care o cresc/vand.
- filmuletele sunt foarte misto, au scurte descrieri inserate in clip.
- i-am gasit si pe Youtube, par foarte dedicati si seriosi, au si multe clipuri educative: http://www.youtube.com/user/tidalgardens/videos

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: