[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: koala
Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Cristi, aia de la tine o sa stea, impreuna cu clownii ei, in acvariul cel nou (http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/340/23693.page)... eu vorbesc aici de o anemona pe care s-o tin in bazinul mare... la un loc cu Suri
Super destepti sarbii, bravo lor!

- si-au dat seama ca spatiul ala gol creeaza mai multe probleme, decat rezolva.
- ideea cu spatiu gol, in spate, in care se indesi tu (ca acvarist) nu stiu ce bucati de burete, nu e foarte reusita... n-ai acces facil acolo si curatarea buretilor e un calvar.

Merci de reply!
@DanP: Dap, ai dreptate...

@all: Ma tenteaza sa iau o anemona "adevarata"... saraciile alea ale mele (grecoaicele) stau ascunse prin spatele skimmerului, in coltul cu multa "umbra", si ma enerveaza teribil . Nu vreti sa stiti ce scheme tre' sa fac atunci cand le dau de mancare, futu-le-n nas de figurante

- vreau o anemona "mare"... si acvariul e mare, asa ca n-am de gand sa umblu cu maruntisuri
- vreau o anemona "rezistenta"... stiti cum e la mine cu schimburile de apa si cu restu'
- vreau o anemona "stabila"... sa stea, 'reaku, la lumina - eventual, catarata pe pietre... NU ascunsa prin crevase, prin spatele decorului .

Exista asa ceva?
Hehe, stiam eu ca le vine randul si "intaritoarelor" ... da, e lucrare profi si poti dormi linitit!

- cat de misto poa' sa fie backgroundul!!!!... sunt speachless de-a dreptu'.
- incredibil de realist, culori placute ochiului si textura (forma) naturala... sarbii aia chiar fac treaba buna!

Later edit: Spune-mi, te rog, cum e spatele backgroundului?... ma refer la forma:

- e o suprafata plina, neteda?... care se poate lipi de geam (ca o foaie de polistiren, de exemplu)?
- sau spatele backgroundului este "negativul" fetei?... si iti ramane un spatiu gol intre geam si decor, dupa montaj?
Ok, pachetul este rezervat pentru Laurentiu.
Sunt curios ce solutii ai adoptat pentru "intaritoarele" superioare... nu cred ca bazinul e rimless
Se vinde:

- reactor UF 070 (http://www.grotech-aquarientechnik.de/product_info.php/info/p121_Universalfilter-UF-070.html)
- 2 plicuri sigilate de PO4x4 (http://www.po4x4.com/Site/index.php?option=com_content&task=view&id=12&Itemid=26)

Pret kit = 250 lei
Reactorul este cel de aici:

image

Da, e un punct de vedere pertinent si nu cred ca e mare diferenta de rezistenta intre cele 2 "modele" de lipitura... stai linistit, nu e cazul sa iti faci nici cea mai mica problema vis-a-vis de acvariul prezentat mai sus. Stiu cum te simti imediat dupa ce umpli bazinul cu apa , eu am trait asemenea "teama" de fiecare data cand am trecut de la un acvariu mai mic -> la unul mai mare.

Deci, felicitari inca o data pentru realizare!... asteptam continuarea .
Am achizitionat un reactor cu Denitrate... o sa-l montez pe iesirea canistrei, cu robinet de reglaj al debitului.

Am luat de la johnny un reactor... om serios si de incredere!
Interesanta abordarea lipiturii pentru geamurile care formeaza fundul dublu al bazinului:

a) Pe la noi, moda este sa lipesti geamurile (lateralele) "peste" primul geam de fund,
b) Geamul suplimentar (dublura fundului) vine taiat la cotele interioare obtinute mai sus... astfel ca lateralele acvariului sunt prinse practic in 2 cordoane de silicon. Lipitura astfel rezultata "sustine" eforturi diferite: la forfecare si la intindere.

Bah, mare noroc cu locatia voastra geografica! ...
Domnule, DA!... o lucrare serioasa, facuta cu simt de raspundere si fara graba.
Imi place stilul! ... multumim pentru "reportaj"!
A dat Domnul si m-am apucat de instalatia de autocompletare (facuta de Mihai - alexiumihai).

- bazinul de autocompletare e facut de Dan (Pepika)... poa' sa tina ~ 50 litri apa osmoza.
- instalatia facuta de Mihai are 2 senzori de nivel si niste cutii cu maimute ... relee, surse, plm.
- releul "de sus" sta in display si comanda pompa de apa...
- releul "de jos" sta in bazinul cu apa de osmoza si "taie" curentul atunci cand nivelul apei (din bazinul de autocompletare) scade sub minimul calculat.
- mai exista o cutie cu butoane si leduri, care arata in ce stare este toata instalatia, cine "merge" si cine "sta".
- pompa de apa (12 volti) e cumparata de la un magazin cu piese pentru rulote,
- toata instalatia merge pe 12 V.
- furtun am luat de la Bricostore,

Aici e topicul initial: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/23081.page

Multumesc lui Mihai (pentru realizare si sfaturi telefonice), lui Radu (pentru faptul ca intelege electronica asta ) si lui Dan (pentru bazin)!

PS: Maine sper sa definitivez toata treaba si sa-i dau drumul la instalatie... am lipit suportul pentru senzorul de display, acum ma apuc sa strang apa .

Unul dintre cele mai reusite decoruri vazute de mine... bravo domnule, chiar a meritat asteptarea!

- imi place ideea de a aseza module pe fundul acvariului, dar si deasupra.
- jocul de lumini si umbre va fi absolut superb, mai ales daca alegi iluminarea cu leduri (shimmering effect).

Una peste alta, felicitari!
Cristi, tu zici de Acanthurus japonicus (adicatelea, leucosternonu' ala maroniu)?... ce 'reaku, aia nu sunt asa sensibili cum sunt "chelmonii".
Ok, thanks...

Luni imi fac de lucru pe la Badsi, asa ca te calc si pe tine (daca esti la munca). Te sun in prealabil.
@Dragos: Buna treaba, sansele sunt mai mari ca agresivitatea sa se disipe intre cei 2 "intrusi". Iti tin pumnii ... chelmonu' e rostratus, sau altceva? Coralis, sau altcineva?

Va prezint 3 minute de filmare, de astazi (ora mesei)... scuze pentru calitatea clipului.

- se poate vedea cum baga pompa aia chinezeasca WP40 (in coltul din dreapta sus),
- se poate vedea cum Suri s-a tolanit peste niste tulpini de Xenia
- pestii rod alge, prinse intr-un clip (fixare cu magnet)

Aaaa, eu nu am corali ... daca vrei zoanthusi, cu cea mai mare placere (aici vezi bazinul: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/420/19467.page).
Dar, iti dau banii si iti cumperi ce corali vrei tu...

Si, o sa ai tot timpul din lume ca sa-i prinzi ... ti-am zis ca bazinul nu e gata (sticla e la taiat), asa ca nu e graba.
I-am prins de 2-3 ori cand "lasau" alevinii sa zboare... pur si simplu, se scutura violent si-si arunca icrele eclozate in masa apei... incepe o forfoteala si sute de mici larve incep sa inoate haotic spre lumina. Din ce-am remarcat, icrele stau la "clocit" circa 3-4 saptamani. Alevinii sunt mici de tot, ca o artemia proaspat eclozata.

Forum Index » Profile for koala » Messages posted by koala
Go to: